Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aktarma Kutusu Değişmiş 4x4 Araç Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aktarma Kutusu Değişmiş 4x4 Araç Hakkında

Merhabalar,

4x4 ikinci el bir insignia'ya niyetlendim. Aktarma kutusu değişmiş bir araç buldum. Her ne kadar yetkili serviste orijinal parça değişimi yapılmış olsa da aktarma sistemi biraz hassas olduğundan aracın ileride sorun çıkarıp çıkarmayacağı konusunda pek emin değilim. Sizlerin fikirlerini almak istedim.
    1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Aktarma kutu kac km degismis ona gore ortalama bir olcum yapabilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aktarma kutusu 81bin km'de değişmiş, araç şu an 103bin km'de. Buraya kadar bir sıkıntı yok aslında. Galerici arkadaş, aracı aldıklarında şanzımanında problem olduğunu ve kendi ustalarına yaptırıp sorunu hallettiklerini söylediler.

Konuyu aktarma kutusu olarak açtım ama hepsi birbiriyle bağlantılı olduğu için biraz kafamı karıştırdı. Ekspertizde falan tespit edilebileceğini sanmıyorum ama yine de ekspertizde vites geçişleri ile ilgili, şanzıman sesi ve titreşimle ilgili bir sorun çıkmazsa almayı planlıyorum.

Yorum

Aktarma kutusundan kasıt diferansiyel mi? hem ilk hem makyajlı kasa OPC'de düşük hızda keskin dönüşte (park ederken mesela) sanki diferansiyel kilitli kalmış gibi araba öne doğru tık tık atma hissettiriyordu. Bu şikayetten dolayı birkaç OPC'nin diferansiyeli değişti ki bunlardan biri koruma aracı. bir sıkıntısı olmadı diye biliyorum.
        Şanzuman sorunu başka birşey. Bana bir galerici şanzuman arızasını kendi ustasına yaptırdığını söylese arkama bakmadan koşarak uzaklaşırım
        InsigniaTEAM

Yorum

İşin için de "Kendi ustamız" varsa biraz düşünün bence.....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB View Post
            Merhabalar,

4x4 ikinci el bir insignia'ya niyetlendim. Aktarma kutusu değişmiş bir araç buldum. Her ne kadar yetkili serviste orijinal parça değişimi yapılmış olsa da aktarma sistemi biraz hassas olduğundan aracın ileride sorun çıkarıp çıkarmayacağı konusunda pek emin değilim. Sizlerin fikirlerini almak istedim.
            Fabrikadan 4x4 olarak çıkmamış bir arabayı hiçbir kurum (yetkili servis dahil) modifiye ederek 4x4 yapamaz.
            Her an problemle karşılaşabilirsiniz ve çare de bulamazsınız, paranızla bela satın almak istemiyorsanız bu arabadan
            ​​​​​​​uzak durun derim.

Yorum

Şahsen bildiğim aracı alırım. Yani, yetkilide motor değilse alınabilir belkide sanayide bilmediğim gözler eller altında yapılan ağır iş sonrası araç almam. Ha bildiğim usta olur o ayrı. Dikkat.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Aracın ekspertizini ikitelli yeşil otoda yaptırdım. Cs motor testi diye bir test ile yanma odası kaçakları tespit ediliyormuş. Arabada herşey sağlam çıktı fakat cs testine göre silindir kapak contasında yanık varmış. Motoru açmadan hasar tespiti yapılamayacağı için galerici motoru açtırmaya tabi ki yanaşmadı.

Alışverişi iptal ettik. Herkese teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Fabrikadan 4x4 olarak çıkmamış bir arabayı hiçbir kurum (yetkili servis dahil) modifiye ederek 4x4 yapamaz.
                  Her an problemle karşılaşabilirsiniz ve çare de bulamazsınız, paranızla bela satın almak istemiyorsanız bu arabadan
                  uzak durun derim.
                  Araba zaten orijinal 4x4 ama aktarmadan kasıt tahmin ettiğim kadarıyla diferansiyel değişmiş abi. Önceki mesajda yazdığım gibi bazı arabalarınki garanti kapsamında değişmişti.
                  InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                  X