Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yoğun yağışta park sensörü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yoğun yağışta park sensörü

Merhabalar, hayırlı cumalar, şimdiden herkese iyi haftasonları. Ankara'da yaşayanlar bilirler, geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yağmur yağışı çoktu. Dur-kalk trafikte bir süre sonra park sensörünün ışığı söndü ve kadranda park sensörü servis uyarısı çıktı.Elle kapatıp açmaya çalışmama rağmen sonuç olmadı ve aracı stop ettim, sensör yuvalarını sildim, kapat aç yaptım düzelmedi. Servisle telefonda görüşmemde, yoğun yağışlarda böyle şeyler olabileceğini belirtti?!?! Böyle birşey mümkün mü? Yani ilk defa park sensörlü araç kullanmıyoruz, evet yoğun siste, çok nemli iklimlerde (yazın Antalya'da) hava şartlarından dolayı sensörleri manuel kapatırdık ancak yağmurda bilemedim doğrusu. Son olarak ise, vites topuzunun üzerinde çizikler oluşmaya başladı (yüzük kullanmıyorum ama anlamadım) orjinal vites topuzları satılıyoRderi kaplı ancak aracıma da uygun olsun diye üstünde OPC yazanı bulabilir miyim? Ekte paylaşıyorum vxr ını . Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi sürüşler. image_1185.jpg
    Ekli Dosyalar
    Son düzenleme: Stormhan; 09.03.2018, 14:41.

Park sensörü bir çeşit radar, sinyal alıp yorumlaması için belirli asgari şartlar ihlal edilmişse doğru çalışmayabilir.
    Bu halin normal olduğunu ve bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum, şartlar normalleşince düzelir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
      Park sensörü bir çeşit radar, sinyal alıp yorumlaması için belirli asgari şartlar ihlal edilmişse doğru çalışmayabilir.
      Bu halin normal olduğunu ve bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum, şartlar normalleşince düzelir.
      Üstad öncelikle cevabınız için teşekkürler, dediğiniz çok doğru çalışması için asgari şartların gerçekleşmesi gerek. Şartlar düzelince hakikaten sorun da düzeldi. Ancak sensörlerin normal bir yağışta bu tarz tepki vermesi garibime gitti. Hani ben 10.000 km dir aracı kullanıyorum ve bu araçla geçirdiğim ilk kış, böylesi bir durumla ilk defa karşılaşınca meraklandım açıkcası (maalesef insignia ile ilgili birçok hurafe var ve en dile getirileni yoğun elektroniğe sahip olduğundan bu aracın sorun çıkarması çok muhtemel deniliyor) Gerçi böylesi konuşmalara kulağımı tıkayıp aldım aracımı ve çok şükür ki memnunum ama siz tecrübeli üyelere de sormak istedim.

Yorum

Çeşit çeşit Opel kullandım, yağmurda bu tarz bir uyarıyı 1 sefer ya görmüş ya görmemişimdir ama 5 sene kadar yetkili serviste çalıştığım için çeşit çeşit arabayla servisin yıkama kısmına girdim. Yıkama alanı kapalı alan ve içerisi su bulutu olduğu için araba oraya girer girmez park sensörlerinin devredışı olduğunu belirtiyordu. Bazıları da sorun yapmıyor çalışmaya devam ediyordu. Burada sensörlerin çalışmasını önleyen şey su bulutu bence. Çünkü yıkamadan çıktıktan sonra araba henüz kurulanmamış olmasına rağmen sensörler çalışıyor.
        InsigniaTEAM

Yorum

Cagri hocam, Şaman Bey'inde dediği gibi o zaman gelip geçiçi bir hatadır o zaman. Pekiii araya sıkıştırdığım fotolu 2. soru ile ilgili düşünceleriniz? Teşekkürler.

Yorum

Yan sanayi vites topuzu çok iyi değil ama fotodaki gibi baskılı ilk defa gördüm. Yabancı sitede satılıyorsa orijinal de olabilir. Orjinali alt çerçeveyle beraber geliyor ve oldukça pahalı. Instagramda madcat customs diye rusyada bir servis var, onlar deri ile güzel tasarımlar yapmış, fotosunu bir döşemeciye gösterseniz aynısından yapar diye düşünüyorum.
            InsigniaTEAM

Yorum

istanbulda art car var Cem Bey, ona bir sorun.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Cevaplar için çok teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                X