Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni akü almama rağmen start stop çalışmıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni akü almama rağmen start stop çalışmıyor

Bütün koşulları sağlamama rağmen çalışmıyor

Start stop un devreye girmedi 40 a yakin kontrol var

Servise goturun bir kontrol etsinler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sonucu bekliyoruz.Geçmiş olsun bu arada.

Yorum

Aracınız kaç model sonradan takılan navigasyon multimedya sistemi varmı..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Aynı durumdan bende muzdaribim. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Yorum

Eski aracımda kemer takmadığım için bile devreye girmediği oluyordu. Sizinde böyle saçma bir sebepten olabilir.
            Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
              Eski aracımda kemer takmadığım için bile devreye girmediği oluyordu. Sizinde böyle saçma bir sebepten olabilir.
              Evet bu gibi saçma kriterler var. Bu gibi kriterlere dikkat etmeme rağmen bir türlü çalışmadı. Sanırım ihmal ettiğim birşey var ama ne.Eco ışığı yanıyor,anladığım kadarıyla devreye girdiğinde ışık yanıp sönüyormuş

Yorum

Hayır devreye girdiğinde de ışık sabit kalıyor.
                Size şöyle sorayım; gün içinde araç la kaç kez kontak açıp kapıyorsunuz? Ve aracı çalıştırdıktan sonra stop etme arası kaç km yolunuz oluyor?
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Toplam gidiş geliş dahil en az 60 km'lik yol yaptım.Ne giderken devreye girdi ne de dönüşte devreye girdi.Bu dediğim yolculukta da dört kez kontak açık kapatmışımdır.

Yorum

Her gün 60km. yolunuz varsa 30km gidiş ve 30km dönüş ort.2şer kez kontak aç kapa yaptığınızı düşünecek olursak araçta klima açık değilse bir süre sonra mutlaka oto start/stop devreye girmeli. Akü her gün 60km.mesafede start/stop için sarj eder normalde. Klima açıkken de devereye giriyor ama fazla beklemeden hemen çalışır araç tekrar klimayı kapatmazsanız.
                    Ancak 2 kontak aranız 5-10km.yi öteye geçmezse o zaman start stop un çalışmasını beklemeyin.
                    @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                      Her gün 60km. yolunuz varsa 30km gidiş ve 30km dönüş ort.2şer kez kontak aç kapa yaptığınızı düşünecek olursak araçta klima açık değilse bir süre sonra mutlaka oto start/stop devreye girmeli. Akü her gün 60km.mesafede start/stop için sarj eder normalde. Klima açıkken de devereye giriyor ama fazla beklemeden hemen çalışır araç tekrar klimayı kapatmazsanız.
                      Ancak 2 kontak aranız 5-10km.yi öteye geçmezse o zaman start stop un çalışmasını beklemeyin.
                      Anlaşılan servise gidip göstermekten başka seçenek yok. Servisi aradığım da randevu alıp sahab tan aracı bırakmanız gerekir dedi. Testleri 7-8 saat sürüyormuş,fiyat olarak da 180 tl demişti.

Yorum

Yeni takılan akü tam şarjlı değilken takılmış olabilir. Ne marka akü takıldı aracınıza? Start stop aküler 95 amperden aşağı değildir.
                        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                          Yeni takılan akü tam şarjlı değilken takılmış olabilir. Ne marka akü takıldı aracınıza? Start stop aküler 95 amperden aşağı değildir.
                          Aldığım akü yine Varta marka G14 AGM modeli. Üzerinden orijinal çıkan akü ile aynı marka ve aynı amper,95lik. 21 Mart 'ta almıştım 8 gün oldu ama hala çalışmıyordu. Bu sabah gaziemir Mercanlara randevu alarak bıraktım aracı. Orada ki ilgilenen beyefendinin de ilk söylediği cümle bunun akü sü orijinal değil,bende bunun üzerine üzerinde ki orijinal akü ile hem marka hem de amper olarak aynısı dediğimde bana dediği bu akü opel e özgü değil oldu. Daha teste bile sokmadan direk bunu demesi kafamda acabalar bıraktı. Bakalım akşam ne diyecekler. 1522314853021.jpg Orijinal akü sü buydu. Bende aynı özellikte ki Varta G14 modelini almıştım.
                          Ekli Dosyalar

Yorum

Ben de geçen ağustos ayında araçta bulunan inci aküyü varta 60amperlikle değiştim. Tesadüf mü aküden mi bilmem ama ondan sonra değişik olaylar yaşadım. Sonrasında 74lük varta taktırdım. Sorunlar bana kalsa devam ediyor öyle büyütülecek değil ama az da olsa can sıkıyor. Diyorum üstünden çıkan 1 yıllık akü de inci aküydü ve orjinal olmamasına rağmen sorun yaşamıyordum. Sizin olay bi çözülsün bakalım ben de orjinal akü ile test etmeyi düşünüyorum sorununuz orijinal aku ile çözülürse.
                            @Murat

Yorum

Bu arada aklıma gelmişken soyliyeyim, benim de 1.4t aracımda start stop çalışmaması üzerine sanayide baktırdığımda usta bana akünün durumu iyi değil ancak dinamo çok iyi şarj ediyor, start stop olmadan kullanabilirsin demişti. Ha akü 5 yıllıktı ve bu da normaldi tabii.
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X