Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,

Forumda yeniyim arkadaşlar umarım doğru yere konu açmışımdır.
    Bi kaç sorum olacak, yardımlarınızı bekliyorum inşallah.
    2015 1.6 ctdi otomatik İnsignia Edition Elegance aracımın;

1. Direksiyonu soyulmuş vaziyette. Araştırdım biraz kronikmiş. Servis kaplayarak çözüm üretiyormuş. Benim aracımda direksiyon ısıtma var. Üzerine deri kaplama yaptırsam direksiyon ısıtmanın etkisini kaybeder miyim? Ya da uygun çözüm önerisini bileniniz var mıdır?
    2. Sol ön koltuğun ısıtması 3-5 dk içinde kendiliğinden kapanıyor. Araştırdım biraz ısıtma pedlerindenmiş. Sağ ön koltukta bi sıkıntı yok. Bu sol ön koltuğun probleminin çözümü adına nasıl bir yol izlemeliyim? İlerleyen süreçte daha kısa sürede kapanma durumu olacak mı? Yoksa böylece mi kalacak?
    3. Arka bagaj kapağında yer alan arka led aydınlatmayı nereden calılştırıyoruz? Ben bi türlü bulamadım. Far kumanda düğmesi "Auto" pozisyonunda ön ledler yanıyor, arka ledler yanıyor ama bagaj kapağındaki devamı olan kısmını yaktıramadım bi türlü?
    4. Ön sislerde viraj aydınlatma yok mu bizim araçlarda bilenimiz var mı acaba?
    5. Sağ arka kapıdaki perdenin tutma yeri kırıkmış. Nasıl bi çözüm önerisi sunuluyor bilenimiz var mı?

Cevaplarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar, Sağolun.

Merhabalar aracınız hayırlı olsun.

1. Garantiniz bittiyse iyi niyet garantisi adı altında servis değişim yapabilir. Kaplama ile etkisinin azalacağını sanmam ama ısınmayı hissetme süreniz uzayabilir.
    2. Elektroniksel başka bir problem yoksa sigorta atması vb. ped değişimi kesin çözüm olacaktır.
    3. Edition Elegance donanımda bagaj kapağında ne yazık ki led yok. Servisten ekstra olarak alıp değiştirebilirsiniz veya işinin ehli bir elektronikçi kapağın içine led döşeyebilir.
    4. Viraj aydınlatma Cosmo donanımdaki AFL özelliğinde ön farların içerisinde ki ampül ile gerçekleşiyor. Sisler için ekstra OBDye takılan cihazlar var(HappyLight). Ama sağlıklı olacağını sanmıyorum.
    5. Çıkmacılardan veya parça olarak sipariş ediliyorsa servisten, parçacıdan temin edilebilir.

Yorum

Öncelikle foruma ve aramıza hoş geldiniz. Bildiklerimi yanıtlamaya çalışayım, diğerlerini de bilen arkadaşlar yanıtlar zaten. Yanlışım varsa da yine düzeltirler ise sevinirim.

1- Soyulma benim başıma gelmedi ve inşallah gelmez. Forumdan gördüğüm kadarıyla ilk zamanlar servisler komple direksiyonu değiştirme yoluna gidiyordu fakat sonradan kaplamaya yöneldiler. Forumda daha önce sizin durumunuz da yine direksiyon ısıtması olan ve soyulma yaşayan bir arkadaş tecrübelerini paylaşmıştı fakat son durumda ne oldu bilmiyorum. Aramadan konuyu bulup okuyabilir ve ilgili arkadaşa sorabilirsiniz.
      2- Bu konu ile ilgilide yine mevcut bir konu olduğunu hatırlamaktayım. Tam emin olmamakla birlikte galiba pedlerin bağlantısında bir problem vardı.
      3- Arka bagaj kısmında ki ledler ile ilgili de yine konu nulunmakta. Hatırladığım kadarıyla o kısımlar sizin araç donanımınızda boş gelmekte yani içinde ampül ve ya tesisat bulunmamakta. Yine hatırladığım kadarıyla çözümü aliexpress tarzı sitelerden o kısmı ayrı olarak sipariş edip takmakta buluyorlardı.
      4- Donanım listesine baktım ve bu özellikle ilgili net birşey bulamadım. Sanırım bu özellik Bi-Xenon Ön Farlar ile gelmekte.
      5- Bu konu ile ilgili bilgim bulunmamaktadır.
      Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Değerli arkadaşlarım çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için,

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Fatih KARAŞAHİN View Post
          2. Sol ön koltuğun ısıtması 3-5 dk içinde kendiliğinden kapanıyor. Araştırdım biraz ısıtma pedlerindenmiş. Sağ ön koltukta bi sıkıntı yok. Bu sol ön koltuğun probleminin çözümü adına nasıl bir yol izlemeliyim? İlerleyen süreçte daha kısa sürede kapanma durumu olacak mı? Yoksa böylece mi kalacak?
          Bu durum benim aracımda da var ancak araçda bir ısı dedektörü var ve koltuğu bir süre ısıttıktan sonra ısıtıcı devreye girip-çıkıyor, öyle bir kez açıldıktan sonra sürekli devrede kalmıyor. Ama bu süre 3-5 dk değil daha uzun, uzun yolda test ettim bu şekilde bir uygulama gördüm ve aracımın her iki koltuğunda da durum böyle.

Yorum

Benim direksiyonda da soyulma vardı...Serviste deri kaplama yapıldı...Aracımda sizindeki gibi direksiyon ısıtma da var...Deri kaplandıktan sonra ısıtma da %30,luk bir kayıp olduğunu söyleyebilirim....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post

Bu durum benim aracımda da var ancak araçda bir ısı dedektörü var ve koltuğu bir süre ısıttıktan sonra ısıtıcı devreye girip-çıkıyor, öyle bir kez açıldıktan sonra sürekli devrede kalmıyor. Ama bu süre 3-5 dk değil daha uzun, uzun yolda test ettim bu şekilde bir uygulama gördüm ve aracımın her iki koltuğunda da durum böyle.

Teşekkür ederim katkınız için.
              Bir süre sonra ısı dedektörü ile kapanmasının normal çalışma prensibi olduğunu anlıyorum yorumunuzdan.Sağ koltukta devamlı çalışırken sol koltuk ısıtması kapanmış oluyor. Hava çok soğuk olduğu için ısı dedektörü ikisini de kapatmamalıydı bence. Nitekim sağ ve sol farklı uygulamaya sahip bende.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mozarto View Post
                Benim direksiyonda da soyulma vardı...Serviste deri kaplama yapıldı...Aracımda sizindeki gibi direksiyon ısıtma da var...Deri kaplandıktan sonra ısıtma da %30,luk bir kayıp olduğunu söyleyebilirim....
                Teşekkür ederim yorumunuz için.
                Kaplama yaptıracak olduktan sonra serviste yaptırmam bende. Zaten alırken yetkili servise gittiğimde aracımın yılı nedeniyle garanti kapsamında olmadığını söylemişti. Peki direksiyon et kalınlığı rahatsız edici düzeyde mi? Ve direksiyon kontrol düğmelerinin etrafı falan orjinalindeki gibi kaplanabiliyor mu?

Yorum

Et kalınlığı daha iyi oldu
                  Kontrol düğmeleri açısından da hiçbir sıkıntı yok...

Yorum

İşleniyor...
                  X