Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Ctdi tekleme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 Ctdi tekleme

Aracım yaklaşık 2 aydır hareket halindeyken ara ara tekleme silkeleme yapmakta.Otomatikte veya Manuelde olması hıç farketmiyor.İki durumda da tekleme yaptığı oldu..Dpf ile ilgili hiçbir uyarı yok...Servise gittim..Dpf olabileceği söylendi...Aracı bıraktım..Dpf temizleyici solüsyon kullanıldı...Arabayı ara ara devirli kullanın vs dendi..1 ay sorunsuz gittik..Son bir haftada tekrar başladı....Benzer durumu yaşayan arkadaşlar var mı acaba.....

Kullandığınız yakıta dikkat etmelisiniz ilk önce .

Yorum

BP kullanıyordum.Sıkıntı vardır diye Shell,e geçtim...

Yorum

Ben de benzer şeyler hissetmiştim. 1300kmlik uzun yola çıkmadan önce würth enjektör temizleyici attım direk yola çıktım. Ufak tefek duraklamalar dışında hiç durmadan bir depo mazotu bitirdim. Yolda DPF temizliği de yaptı. 5. Vites 120 130la sıkıştırmalı şekilde DPF temizliğini tamamlattım belki etki eder diye. Şu anda sıkıntım yok. Mazotu hep shell opet ve BPden alırım.
        Çözemediğim tek şey anlık tüketim dalgalanması. Bazen 4e düşüyor arkasından 10a çıkıyor 6ya dğşiyor 4e düşüyor tekrar 9a çıkıyor ama nadiren yapıyor.
        Rolantide de 0.4 iken 0.6 oluyor sonra 0.9 oluyor.
        İlginç bir durum. Daha çok hesap hatası gibi.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Servisi Değiştirin başka servislerede sorun bazen Tecrübesiz formenlere düşebilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
            Çözemediğim tek şey anlık tüketim dalgalanması. Bazen 4e düşüyor arkasından 10a çıkıyor 6ya dğşiyor 4e düşüyor tekrar 9a çıkıyor ama nadiren yapıyor.
            Rolantide de 0.4 iken 0.6 oluyor sonra 0.9 oluyor. İlginç bir durum. Daha çok hesap hatası gibi.
            Ben de bunu yazacaktım, ben de zaman zaman durup dururken böyle dengesizlikler ve dalgalanmalara denk geldim, hatta bir seferinde araç dururken rolantide olması gerekirken 4-7-9 litreleri gösterdi sonra normale döndü. Ya araç bu süreçte birşey yapıyor bir sebeple gerçekten böyle tüketim yapıyor ya da yol bilgisayarı hatalı bilgi gösteriyor.

Şehir içinde pompa ile yol bilgisayarı arasında 2 litre fark gördüğüm için yol bilgisayarı hatasıdır diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
              Servisi Değiştirin başka servislerede sorun bazen Tecrübesiz formenlere düşebilirsiniz
              rolleyesrolleyesrolleyes Olabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                Ben de benzer şeyler hissetmiştim. 1300kmlik uzun yola çıkmadan önce würth enjektör temizleyici attım direk yola çıktım. Ufak tefek duraklamalar dışında hiç durmadan bir depo mazotu bitirdim. Yolda DPF temizliği de yaptı. 5. Vites 120 130la sıkıştırmalı şekilde DPF temizliğini tamamlattım belki etki eder diye. Şu anda sıkıntım yok. Mazotu hep shell opet ve BPden alırım.
                Rolantide de 0.4 iken 0.6 oluyor sonra 0.9 oluyor.
                İlginç bir durum. Daha çok hesap hatası gibi.
                Dalgalanma olayına hiç dikkat etmemiştim....

Yorum

İşleniyor...
                X