Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6t yakıt sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.6t yakıt sorunu

Merhaba insignia 1.6t 180hp yeni aldığımız aracımız şehir içi yol bilgisayarında 100kmde ortalama 7.9 lt benzin tüketim gösteriyor benzin 5.70tl , ama depoyu fulledik 100 km yol yaptım tekrar fulledik 70 tl benzin aldı yani kmde 70 krş yaktı 12.5lt , yol bilgisayarının ortalamasına göre 45 krş yakması lazım burdaki sorun yanlış tüketim değerlerimi gösteriliyor ?

Yakıt aldıktan sonra ortalama tüketimi sıfırlayarak ölçüm yapın.Genel ortalama ile işin içinden çıkamazsınız.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taylan38 View Post
      Merhaba insignia 1.6t 180hp yeni aldığımız aracımız şehir içi yol bilgisayarında 100kmde ortalama 7.9 lt benzin tüketim gösteriyor benzin 5.70tl , ama depoyu fulledik 100 km yol yaptım tekrar fulledik 70 tl benzin aldı yani kmde 70 krş yaktı 12.5lt , yol bilgisayarının ortalamasına göre 45 krş yakması lazım burdaki sorun yanlış tüketim değerlerimi gösteriliyor ?
      Benzinliler de muhtemelen aynıdır. Benim 1.6 CDTI aracımın yol bilgisayarı ile gerçek tüketimi arasında 100 KM'de tam 2 litre HATALI gösteriyor, daha doğrusu pazarlama taktiği olsa gerek yol bilgisayarında az gösteriyor. Ancak sizde bu değer 4,5 litre görünüyor ki bu inanılmaz bir rakam.

Depoyu fullerken bire-bir aynı pompadan aynı şekilde yakıt aldıysanız sorun yok ancak tam fullemekle pompanın kendisinin atması arasında farklar var burada hatalı bir rakam çıkabilir. Birkaç kez daha yakıt alıp denemek gerek ve 100 km bu testler için çok az, ben 300 km'lik periyotlarda ölçüm yaptım yaklaşık rakam ancak çıktı.

Yorum

Insignialarda çok şikayet konusu olan bir durum. Hatalı üretim söz konusu sanırım. Yeni kasa insigniada da bu durum var mı acaba?
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

evet ortalama tüketimi sıfırladıktan sonra 10.5 lt civarı yükseldi 2.lt eksik göstermesi demekki genel bir sorun

Yorum

Benimkide şehir içi 8.5lt - şehir dışı 6lt gösteriyor. Şehir içi ortalama 50km hızlarda seyredebiliyorum. Şehir dışı türetimi ise 90 ila 110km arası seyrediyorum. İyimi kötümü bilmiyorum. Önceki aracım 1.6 110BG benzin+lpg renault megane dı,doğal olarak daha az yakıyordu . İnsigniamın tüketimi sizce nasıl?

Yorum

Bende merak ettim genel bir sorunsa ben bende kendimi yol bilgisayarına bakıp az diye avutuyorum. Bir ara deneyeyim bakalım ne çıkacak benimkide.

Yorum

İşleniyor...
              X