Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt göstergesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıt göstergesi

Merhaba herkese bu sabah işe gelirken depoyu doldurdum doldurduktan sonra 30-35 km yol geldim çevreyolu kullandım kısa bir süre hız yaptım 150-160 civarı onun dışında sakin kullandım iş yerine geldiğimde göstergede ibre neredeyse çeyrek depoya yakın inmişti.yolda klima da açmadım.gelince de hemen stop etmedim 5 dakika falan çalıştırdım pek bir değişiklik olmadı.bu durum normal mi yani 30-35 kmde o kadar yakar mı yoksa göstergede mi sıkıntı var acaba
    [center]
    1.6cdti sport 
    GREY HURRICANE [center]

Bahsettiğiniz tüketime göre bu kadar yakmaz
    olasılıklar

Depo müşürünüz bozuk
    Benzincinizde sorun var
    Yada siz 200 den aşağı düşmediniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

200ü görmedim de istasyon sürekli aldığım yer değildi o olasılık olabilir
      [center]
      1.6cdti sport 
      GREY HURRICANE [center]

Yorum

Bu yakıt gösterge mevzusuna bazen bende şaşırıyorum hocam..kalan km yazan kısım da yolda gidiş hatta göre ara ara yükseliyor ara ara birden düşüyor ..yarım depo dan çeyreğe iniş yavaş fakat çeyrekten bitise hızla ilerliyor ...yokuş tırmanır veya aşağı inerken kalan km kısmında 135 ise 140 yazıyor birden ilginç ..

Yorum

Son verilere göre hesaplama yaptığından, yokuş aşağı inerken tüketiminiz düştüğü için kalan km de artıyor.

Ben daha farklı bir sorun tespit ettim, bilmem benden başka dikkat eden oldu mu; ortalama yakıt tüketimi hesaplaması, sıfırladıktan sonra ilk elde ettiği ortalamadan fazla sapmıyor.

Şöyle ki; ev-iş gidiş geliş 40km ve erken saatlerde gidip geldiğim için trafik hep aynı ve benim ortalama tüketimim 7.3-7.7 litre arasında. Diyelim ki sıfırladıktan sonra 40 km yaptım ve ortalama 7.5 oldu, sonra 40 km kadar trafiğe girdim; ortalama 7.8'e falan çıkıyor. (Demek ki trafikte 8.0 litre civarında yakmışım) Farklı bir senaryoda, ortalamayı sıfırladıktan sonra 40km trafiğe girdim, ortalama 8.2 oldu diyelim; ardından 7.5 ortalama yakaladığım standart güzergahımda 80 hatta 120 km kullandım, normalde ortalamamın 7.6-7.7'lere düşmesi gerekirken, 8.0-8.1'e zor düşüyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
            Son verilere göre hesaplama yaptığından, yokuş aşağı inerken tüketiminiz düştüğü için kalan km de artıyor.

Ben daha farklı bir sorun tespit ettim, bilmem benden başka dikkat eden oldu mu; ortalama yakıt tüketimi hesaplaması, sıfırladıktan sonra ilk elde ettiği ortalamadan fazla sapmıyor.

Şöyle ki; ev-iş gidiş geliş 40km ve erken saatlerde gidip geldiğim için trafik hep aynı ve benim ortalama tüketimim 7.3-7.7 litre arasında. Diyelim ki sıfırladıktan sonra 40 km yaptım ve ortalama 7.5 oldu, sonra 40 km kadar trafiğe girdim; ortalama 7.8'e falan çıkıyor. (Demek ki trafikte 8.0 litre civarında yakmışım) Farklı bir senaryoda, ortalamayı sıfırladıktan sonra 40km trafiğe girdim, ortalama 8.2 oldu diyelim; ardından 7.5 ortalama yakaladığım standart güzergahımda 80 hatta 120 km kullandım, normalde ortalamamın 7.6-7.7'lere düşmesi gerekirken, 8.0-8.1'e zor düşüyor.
            Valla ufuk hocam ortalama tüketim in yükselişi hızlı düşüşü yavaş oluyor doğru ..araç tuketim değerini düşürmek için aracın normal km sinden daha fazla sakın kullanım uygun vites de gitmesi gerekiyor..Benim ortalama tüketim 7.8 e çıkmıştı ve 150 km Lik bir yolu 6.vites 110 bazı yerlerde 5.vites 80 90 km hızla aldım trafik yok ve 7.3 e indi tekrar...trafiğe dur kalk a girince araç ortalama tüketimi hızla artiyor..Ben kalan km kısmına takıldım biraz ekonomik olsun diye dengesiz kullanıyorum 1.500 devirde vites degistirdigimde oluyor şahsen araç 1.8 devirde vites at diyor ..kalan kısım 135 km yazıyor diyelim hafif vites yukseltiyorum gaza dokunuyorum 140 km gösteriyor :/ sonra birden 133 km ye iniyor ilginç ..çözemedim

Yorum

İşleniyor...
            X