Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç sürekli dpf temizliği yapiyor ????

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç sürekli dpf temizliği yapiyor ????

Herkese merhaba. 2016 model 1.6 dizel otomatik insignia sahibiyim. Aracım yazılımlı. Yazılımdan önce de sonrada araç sürekli dpf temizliği yapıyor. Durduğumda anlık tüketim 2 lt gösteriyor ve sesli çalışıyor araç. Bunu hergün yaşıyorum. Sizce bunun nedeni nedir ? Aynı şeyi yaşayan var mı ?
    2016 Opel İnsignia 1.6 Cdti Sport A/T Black

- soğuyan havalardan dolayı kısa mesafeli sürüşte ısınma ve arkasından hemen soğumadan dolayı oluşan nem sensörleri tetikliyor ve temizliğe itiyor. doğru olanda budur nemli kat partikülleri daha kolay yapıştırıyor o minik deliklere ve tıkanma daha çabuk olabiliyor.
    - Düşük devirlerde sürekli araç kullanmak etkendir.
    - yakıt kalitesi etkendir.
    - sıcak havalarda daha az, soğuk havalarda daha sık yapar.

Doğru olanı temizlik bitene kadar beklemek yada yüksek devir düşük viteste bir süre sürüş yapıp temizliğin bittiğini gözlemlemek.

Yazılım la birlikte kat iptali falan yaptınız mı ?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Benmde aklıma kat iptal edilmiş geliyor.. umarım edilmemiştir..

Yorum

Kat iptali yapılmadı araçta. Bekleyebildiğim zaman bekliyorum ancak her zaman mümkün olmuyor. Bir daha yaptığında devirli kullanayım. Yakıtı hem Opet'ten alıyorum. Öneriniz var mı?

Yorum

Benim önceki aracım J kasa astra 1.6 136 lıkta çok oluyordu. Sonradan aynı motorun insigniasına geçtim şükür rahatladım. Kısa mesafeli kullanım en büyük etkisi. Servise gidip dpf nin sensörlerini kontrol ettirin. Kesinlikle temizletmeyin çok para istiyorlar.

Yorum

arac calistimi en az 30 km gidiyor hic kisa mesafem de yok aslinda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: atatuncel View Post
              arac calistimi en az 30 km gidiyor hic kisa mesafem de yok aslinda
              Sizi başka bir forumdan tanıyorum. Sana tavsiyem ilk önce aracın yağını değiştir. DPF destekli bir yağ kullan. Motul yada Mobil1 ESP DPF. Benim önceki astra j aracımda normalde DPF uyarısı pek gelmezdi. Ne zaman ki ikamet ilini değiştirdim o sırada 2. bakımı geldi aracın. Bakımı yeni ikamet ettiğim ildeki servise yaptırdım hemen DPF uyarıları sık görülmeye başlandı. Ilk önce mazottan şüphe ettim. Isyasyon değiştirdim yine sorun devam ediyor. 30 bin bakımından hemen sonra 31bin km de aracın yağını Mobil1 ESP ile değiştirdim problem eskisi gibi normale döndü. Şimdi ki aracımda gizli temizlik harici birşeyle karşılaşmadım.

Yorum

Gizli temizlik yapıyor benim aracımda herhangi bir uyarı çıkmıyor ekranda. Yağ olarak Gm 5w-30 dexos 2 koydurttum.

Yorum

Bunu her gün yaşıyorum. Sizce bunun nedeni nedir ? Aynı şeyi yaşayan var mı ?
                  Her gün yaşıyorsanız dpf temizliği bitmeden aracı stop ediyorsunuz demektir ki bu çok tehlikeli bir davranış.
                  Temizlik esnasında araç normalden fazla yakıt enjekte eder , partikülleri yakmak maksadıyla, siz işlemin yarım
                  kalmasına sebep olursanız yakılamayan yakıt kartere sızarak yağa karışır. Bu olay sıkça tekrarlanınca yağ kalitesi
                  ve dolayısıyla yağlama yeteneği bozulur, bunun sonunda yatak sarmasına kadar gidebilecek bir netice doğabilir.
                  Bu şekilde yatak saran birkaç araç (sitemizden) biliyorum, aman dikkat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Her gün yaşıyorsanız dpf temizliği bitmeden aracı stop ediyorsunuz demektir ki bu çok tehlikeli bir davranış.
                    Temizlik esnasında araç normalden fazla yakıt enjekte eder , partikülleri yakmak maksadıyla, siz işlemin yarım
                    kalmasına sebep olursanız yakılamayan yakıt kartere sızarak yağa karışır. Bu olay sıkça tekrarlanınca yağ kalitesi
                    ve dolayısıyla yağlama yeteneği bozulur, bunun sonunda yatak sarmasına kadar gidebilecek bir netice doğabilir.
                    Bu şekilde yatak saran birkaç araç (sitemizden) biliyorum, aman dikkat
                    çoğu kez bekliyorum aslında. Hareket halinde olduğu zaman 10 dakika sürüş sonrası temizliği bitiriyor araba. Sormak istediğim bir şey daha var. Temizlik yaparken kapatmak zorunda kaldığımda fan 10 dakika boyunca çalışıyor bu esnada temizliğe devam etmiyor mu ?

ayrıca bu temizlikte sürekli yakıt enjekte ediyorsa, yakıt tüketiminin bu denli sapıtmasının nedeni budur diye düşünüyorum. yakıt kalitesi ne kadar iyiyse o kadar az temizlik yapar böylece ekrandaki tüketim ile pompada ki tüketimde düşer öyleyse ?

Yorum

Temizlik yaparken kapatmak zorunda kaldığımda fan 10 dakika boyunca çalışıyor bu esnada temizliğe devam etmiyor mu ?
                      Fan derken radyatörün soğutma fanından bahsediyorsunuz değil mi? DPF ile ilgisi olan bir konu değil, motor stop ettiği anda
                      artık temizlik işlemi kesilmiş demektir. Radyatör fanı ise araç stop edildikten sonra bir süre (30-60 saniye) çalışmaya devam
                      edebilir, ancak 10 dakika çok uzun bir süre ve ben bunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Yakıt kalitesinin yüksekliği yanma verimini de arttırır, dolayısıyla dpf daha uzun aralıklarla temizlik ihtiyacı duyar. Yakıtı OPET
                      den aldığınızı yazmışsınız, ben de OPET veya Petrol Ofisi dışında zorunlu değilse yakıt almıyorum, batı bölgelerinde OPET'de
                      kötü yakıt hiç görmedim, Petrol Ofisi de aynı kalitededir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Fan derken radyatörün soğutma fanından bahsediyorsunuz değil mi? DPF ile ilgisi olan bir konu değil, motor stop ettiği anda
                        artık temizlik işlemi kesilmiş demektir. Radyatör fanı ise araç stop edildikten sonra bir süre (30-60 saniye) çalışmaya devam
                        edebilir, ancak 10 dakika çok uzun bir süre ve ben bunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Yakıt kalitesinin yüksekliği yanma verimini de arttırır, dolayısıyla dpf daha uzun aralıklarla temizlik ihtiyacı duyar. Yakıtı OPET
                        den aldığınızı yazmışsınız, ben de OPET veya Petrol Ofisi dışında zorunlu değilse yakıt almıyorum, batı bölgelerinde OPET'de
                        kötü yakıt hiç görmedim, Petrol Ofisi de aynı kalitededir.
                        Fan aracı stop ettikten sonra 10 olmasa da 5-6 dakika devam ediyor öyle kapanıyor. Teknik bilgim olmadığı için ikisini birbiriyle bağdaştırdım. Araç seyir halindeyken anlık tüketim örnek veriyorum 4 lt olması gereken yerde 7-8 gösteriyor, durur haldeyken 0.6 1 aralığında gezerken dpf temizliği yaptığını düşündüğüm anda ise 2-2.5 lt anlık tüketim gösteriyor ve bu gün için de 2-3 kez başıma geliyor.

35.000 km'dir hep opet'ten aldım dün ilk kez bp'den denedim internetteki yorumlara bakarak. Bakalım bir fark hissedebilecek miyim..

Yorum

Bende insignia 1.6 cdti yazılımlı arac kullanmaktayım..Yazılımdan öncede ve sonrada sehir ici dpf temizligi gizli olarak devreye giriyor..Yoldaysam yüksek devirde sürdüğüm zaman jenerasyon tamamlıyor diğer durumdaysa aracı tam stop edicekken girdiği zamanda bekliyorum bazen 12 dk bile sürdüğü oluyor..Ana genelde 5-6 dk dpf temizligi sürüyor..DPF temizligi girdiği zaman yag ömrümden %1 eksiliyor..Aynı gün uzun yola gidiyorum 400-500 km dpf devreye girmiyor ama ertesi günü sehiriçi 7-8 kmlik yolda dpf devreye giriyor..Tamamiyle sehir ici dur kalk trafik en büyük etkenlerden biridir..Bende mazotu BP Ultimate alıyorum (daha önce Shell,Opet ve Total denedim) Yine aynı giriyor..Kullandıgım yaglar Mobil 5-30 ESP Formula ve GM Genunie Dexos 2 kullandım yine aynı farketmiyor..
                          34 PHG 39 // İt Köpek A.Ş.
                          Insignia 1.6 CDTI COSMO AS + 19' Rims + Sprintbooster + Vogtland 30mm Springs + BiTurbo Exhaust + Dr.ECU Stage1
                          http://i.hizliresim.com/r3B80z.jpg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hsn_gok View Post
                            Bende insignia 1.6 cdti yazılımlı arac kullanmaktayım..Yazılımdan öncede ve sonrada sehir ici dpf temizligi gizli olarak devreye giriyor..Yoldaysam yüksek devirde sürdüğüm zaman jenerasyon tamamlıyor diğer durumdaysa aracı tam stop edicekken girdiği zamanda bekliyorum bazen 12 dk bile sürdüğü oluyor..Ana genelde 5-6 dk dpf temizligi sürüyor..DPF temizligi girdiği zaman yag ömrümden %1 eksiliyor..Aynı gün uzun yola gidiyorum 400-500 km dpf devreye girmiyor ama ertesi günü sehiriçi 7-8 kmlik yolda dpf devreye giriyor..Tamamiyle sehir ici dur kalk trafik en büyük etkenlerden biridir..Bende mazotu BP Ultimate alıyorum (daha önce Shell,Opet ve Total denedim) Yine aynı giriyor..Kullandıgım yaglar Mobil 5-30 ESP Formula ve GM Genunie Dexos 2 kullandım yine aynı farketmiyor..
                            Aynen yazdığınız gibi. Bp'nin yakıtını diğer firmalarla kıyaslayabilir misiniz ?

Yorum

Fanın bu kadar uzun çalışması çok anormal
                              Bu konuyu servisinize danışmanızı öneririm , neye delalettir bilmiyorum, ama kesinlikle normal bir durum değil.

Yorum

İşleniyor...
                              X