Duyuru

Collapse
No announcement yet.

soğutucu az soğutucu koy uyarısı ve sonrası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• soğutucu az soğutucu koy uyarısı ve sonrası

merhaba, bundan iki hafta önce 2011 model 1.6t insignia aracım soğutucu az soğutucu koy uyarısı vermeye başladı. daha sonra bu uyarıyla birlikte motor arıza lambası yandı. geçen haftasonu aracın suyunu tamamladım soğutucu az uyarısı gitti fakat motor arıza lambası hala yanmaya devam ediyor. acaba aracın başka bir sıkıntısı mı var yoksa motor arıza lambasını bilgisayara bağlayıp mı söndürmek gerekiyor merak ettim. aracın gidişinde gaz yemesinde herhangi bir sıkıntı yok.

Stop etme sorununuzda var bir önceki mesajta. Conta yakmış olabilir aracınız.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Buna benzer "soğutucu az" uyarısını bolu dapı yolunda iken almıştım. Fakat bende motor uyası vermedi. Oradan Ankara' ya kadar gittim Ankara taraflarında bir oto tamircisi gördüm ve durumu anlattım. Aracı çekiciyle götür, kullanma dediler. Tabi şaşkınlık ve üzüntüyü aynı anda yaşadım. Hemen İstanbuldaki opel servisini aradım ve bilgi istedim. Aracın sorun yapmayacağını söyleyip bir kaç bilgi vererek. gitmek istediğim yere sorunsuz gittim. Üstelik geri eldim Sonuç olarak aracın sıcaklık müşürüydü sanırım onu değiştirdiler serviste. Olay bitti. Sizde de inşallah büyük bir sorun çıkarmaz.
      Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Geçenlerde aynı hatayı aldım, araca devamlı bakım yapan ustaya sorduğumda motor soğuk iken su ekle biraz dedi.

Buraya bir su bardağı kadar anti-freeze ekledim hata ortadan kalktı.

Yalnız soğutma sıvısı deposunu açmadan önce kapağın gevşek olduğunu farkettim, herhalde ısınan sıvı buharı buradan kaçarak eksildi.
        Ekli Dosyalar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: wacd View Post
          Geçenlerde aynı hatayı aldım, araca devamlı bakım yapan ustaya sorduğumda motor soğuk iken su ekle biraz dedi.

Buraya bir su bardağı kadar anti-freeze ekledim hata ortadan kalktı.

Yalnız soğutma sıvısı deposunu açmadan önce kapağın gevşek olduğunu farkettim, herhalde ısınan sıvı buharı buradan kaçarak eksildi.
          Yalnız bu geçici bir çözüm, eğer su eksiltme varsa çözümü bulunmalı. Yoksa ciddi masraflar açabilir.

Yorum

İşleniyor...
          X