Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Servis Uyarısı ve Hararet Göstergesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Servis Uyarısı ve Hararet Göstergesi

Arkadaşlar,

2 tane basit olduğunu düşündüğüm, belki de birbiriyle bağlantılı olan ama tecrübesizlik nedeniyle çözemedim konu var. Yardımcı olabilir misiniz?

10 gün önce 2. el araç 2015 model İnsignia aldım. Temmuz ayında yetkili serviste bakımı yapılmıştı. Ben de ekspertiz yaptırdım bir sorun yoktu.

Sorularıma gelince;

1) 1,2 gündür aracı çalıştırdığımda aracı en kısa sürede servise götürün uyarısı alıyorum fakat herhangi bir ikaz lambası yanmıyor. Yani ne ile ilgili olduğu belli değil. Bu uyarı bakım süresi ile ilgili olabilir mi yoksa illaki bir soruna mı işaret eder?

2) Yine aracı çalıştırdığımda motor soğutma sıvısı sıcaklık göstergesi motor sıvısı sıcaklığını 50 derece olarak gösteriyor. 5 dakika sonra gibi normal olması gereken sıcaklığa ulaşıyor. Olması gereken bu mudur yoksa daha aracı çalıştırdığımda normal seviyede mi olması gerekir? Kitapçıkta sadece aşağıdaki bilgiler var. Buradan net bir şey çıkaramadım.

50° : Motor işletme sıcaklığına henüz erişilemedi
    90° (orta bölge) : Normal işletim sıcaklığı
    130° : Sıcaklık çok yüksek

Not: Motor soğutma sıvısı sıcaklığı çok yüksek ise aracı durdurun ve motoru stop edin. Motor ile ilgili bir Göstergeler ve kumanda birimleri 107 tehlike söz konusu olabilir. Soğutma sıvısı seviyesini kontrol edin.

Bu arada araç 1,6 dizel otomatik ve motor suyu seviyesi normal

Yorum

Soğutma sıvısı yüzünden aracım serviste garanti kapsamında işlem görmüştü. Konuyu incelemenizi öneririm.

Yorum

Konuyu okudum, teşekkür ederim fakat benim sorunumla ilgili bir cevap bulamadım.

Zaten soğutma sıvısında sorun var mı onu da anlayamadım. Bunun için motor çalıştırıldığında göstergenin fotoğraftaki gibi mi olması gerekir, yoksa direkt 90 derecede mi açılması lazım bilgisi gerekiyor.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BoldPilot View Post
          Konuyu okudum, teşekkür ederim fakat benim sorunumla ilgili bir cevap bulamadım.

Zaten soğutma sıvısında sorun var mı onu da anlayamadım. Bunun için motor çalıştırıldığında göstergenin fotoğraftaki gibi mi olması gerekir, yoksa direkt 90 derecede mi açılması lazım bilgisi gerekiyor.
          Hocam tabii ki fotoğrafta ki gibi olması gerekiyor ve araç yürüdükçe yavaş yavaş yükselip 90 a gelip sabitlemesi gerekiyor. Geçmişten günümüze tüm arabalarda böyleydi ve böyle olacaktır. Galiba ilk arabanız o yüzden bilmemeniz doğal olabilir. Sonuçta araç ilk çalıştığında sistemde ki su dış ortamın sıcaklığında oluyor ve motor ısındıkça ısınıyor. Cold start yapılan bir araçta sistem suyunun direkt 90 derece olması imkansızdır. Aslında araç ilk çalıştığında göstergede ki gibi 50 derecede değil su sıcaklığı göstergede 0 dan 90 a kadar bölemeyecekleri için o şekilde gösteriyorlar. Yani kısaca soğutma suyunuz ile ilgili bir sıkıntı yok.

Diğer konuda da araç servis bakım uyarısını 1 yıl/15000 km baz alarak yapar. Eğer bakım üzerinden 1 yıl geçmek üzere fakat daha 15000 yapılmamış olsa bile araç bakım uyarısı verir. Aynı şekilde aracın bakımı yapılmış fakat bakımdan sonra araç 15000 km ye yakın bir km yapmışsa 3 ay bile geçmiş olsa araç bakım uyarısı verir.
          Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Teşekkür ederim. O zaman motor soğutma sıvısı ile ilgili bir problem yok. Ya bakım zamanından kaynaklı ya da başka bir problem var.

Yorum

İşleniyor...
            X