Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavandaki oluklarda boya atması problemi hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tavandaki oluklarda boya atması problemi hakkında

Merhaba arkadaşlar.
    2011 model 76.500km'deki hiçbir parçasında boya olmayan aracımda 2 hafta önce tavanında boya atması sıkıntısı başladı.
    Aracımın tavan ile kapı üstündeki kolonun birleşim noktasındaki oluklarda boya atması var. İki hafta önce sağ tarafta 5cm kadarken, bugün 15cm olmuş. Hatta sol tarafta da çok küçük bir parça atmış. Orada da başlamış.

Çevremdeki bir iki servisi aradım. Erzurum servisi, aynı şikayetten 3-4 araç geldi. Garantiden işlem yapmadık 350-400TL'ye oluklar boyandı dedi.
    Elazığ servisi ilk defa siz arıyorsunuz bu şikayetten dolayı dedi. İnanmadım gerçi. Fakat Elazığ'daki usta, herhangi bir darbe izi gibi dış etken yoksa garantiden karşılanması tarzında ılımlı konuştu ama sırf öyle konuştu diye kalkıp 250km gideceğim ve Opel Türkiye yan çizecek gibime geliyor.
    Halbuki bu sıkıntı, tavandaki oluğa verniğin ya da astarın düzgün yapılamaması sebep olmuş gibime geliyor ki zaten böyleyse bu mal gizli ayıplı oluyor ve garanti konusunda zaman aşımından da muaf oluyor.

Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarımız var mı acaba?
    Bu sıkıntıyı yaşayanlar sorunu nasıl çözdü?
    Rötuş gibi olayla kurtulacak şekilde değil maalesef sıkıntı. Allah'tan paslanma yok.

Bizim araçların boya garantisi 6 yıl, paslanmazlık garantisi 12 yıl diye biliyorum. Opel Türkiye'ye internet sayfası üzerinden ulaşmaya çalıştım ama sürekli hata verdi formu gönderirken.

Aracımın resimleri:

Aynı sıkıntıyı yaşayanlardan dillendirenler: Opel cevap bile vermemiş. İlk linkteki fotoğraflar içler acısı.
    Opel araç modelleri ile ilgili her türlü şikayet ve yorumlarınızı Şikayetvar'dan paylaşabilir ve Opel şikayet ve yorumlarını okuyabilirsiniz.

Opel araç modelleri ile ilgili her türlü şikayet ve yorumlarınızı Şikayetvar'dan paylaşabilir ve Opel şikayet ve yorumlarını okuyabilirsiniz.
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Maalesef bu tür sorunlar çıkıyor servise gidip boya garantisinden sadece oluk içleri boyanıyor servislerin bunu yapıyor olması lazım aracınızla ilgili dosya açsınlar opel bölge müdüründen onay alınarak işlem yapılır

bu konuda mahkemeye verenler oldu ama henüz daha netleşen bir mahkeme kararı yok

Aslında sorun kanal içindeki birleşme noktasında kullanılan macunun zamanla sıcak soğuktan etkilenerek boyanın kırılarak uçmasına sebep oluyor ve zamanla paslanma tarzı görsel sorunlar çıkıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Gövde garantisine girmesi lazım. Focus aracımda arka kapı çamurluğunda paslanma olmuştu. Garantiden işkem yaptılar. Araç 7 yıllıktı.

Yorum

Aynı sorunu birebir yaşadım normalde araçlarımız 10 yıl korozyon ve boya garantisine tabidir ancak 45 bin bakimini disarda yaptigim icin benimkini kabul etmediler yetkili servisle biraz kavga dövüsle 175 tl sadece boya parası vererk garantili sekilde olukları boyadılar cokta güzel oldu eyer boyatmassanız sütuna kadar ilerleyip yayılabiliyormus basit bir sorun gibi gözüksede sinsi bir kronik hastalık ve genelde siyah renkli araçta görülüyor.

Yorum

Aynı sorun bende de var. Kendim boya alıp rötuş yapmayı düşünüyordum, iyi oldu konudan bilgi edindiğim, teşekkürler herkese. Yakın zamanda bakıma gideceğim, o zaman bunu da aradan çıkarayım.
          Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL

Yorum

rutuşla uğraşmayın bence

Kaporta garantisi ile bakım farklı olaylardır servis biraz işgüzarlık yapmış gibime geliyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bilgilendirme için bilgilerini paylaşarak yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ara tatilde memleketime gittiğimde servise danışacağım bu durumu. Gerçi benim aracım servise hiç girmemiş. Önceki sahibi hep aynı yerde özel serviste bakım yaptırmış. Bakımı yapan da servis gibi tüm kaydını tutmuş.

Bakalım bana ne gibi bir sıkıntı çıkaracaklar
              1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı

Yorum

Aynı sıkıntı benim araçtada var.oluklarda kaputun iç kısmında boya atması..firmanin hatası olduğu belli bi çok insigniada dikkat ettim var bu sıkintı..bu araçları servise çağırsa ücretsiz halletse ne kaybeder 3 kuruşluk boya ama yok verilen cevaba bak bilmem kać bin bakımına serviste girmemiş..hadi oradan..
                2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

benim araçta da aynı problemler vardı opel Türkiye'ye resimlerle beraber mail attım daha sonra beni servise yönlendirdiler ve orada da resim çektiler biz sonucu bildiririz dediler. 2-3 gün sonra aradılar ve olukların iyi niyet kapsamında ücretsiz boyadılar. gerek opel Türkiye gerekse servis çok ilgili davrandılar.
                  insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                  honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Eşimin 2011 model lacivert aracında da aynı sorun var, üstelik sizinkinden daha da kötü durumda. Ben de Opel Türkiye ile iletişime geçiyim en iyisi.

Yorum

aynı sorun benim aracımda var garaj aracı olmasına rağmen 2011 siyah renk servis ile görüştüm servisteki müdür yok efendim basınçlı sudan yok kullanılan sabundan hikaye vurmaya basladı (sanki sahin doğan da boyası dökülmeye basladı) Opel Türkiye ile iletişeme şikayetimi anlatım geri dönüş yaptılar bir kaç gün sonra neymiş 2 bakıma gitmemişim gitmeme sebeplerimi açıkladım (araça fazla yağ koymak) neymiş arabayı servislerimizde bakım yaptirsaymişsım boyayı ücretsiz yapaçaklarmiş dedim servise gittigimizde boyaya bakım yapmıyorlar boya garantisı farklı demem rağmen sanayide cepten yaptırdık daha dökülme olmadı.genelde su tahliye bölümunde soyulmalar var eski kasalarda.
                      ~OFLU(nokta)~

Yorum

Ben de bugün kendileri ile görüşme sağladım. Konu netleşene kadar bekledim cevap yazmak için. Bulunduğum yerde yetkili servis olmadığı için ara tatilde memleketimde göstereceğim. Geçen cuma günü Betül Hanım'a fotoğrafları göndermiştim. Bugün de Pınar hanım aradı.
                        Aracı yetkili servisin görmesi gerekiyormuş

Bakım vs muhabbetine getirdi konuyu üstü kapalı. Benim araç yetkili servise hiç giriş yapmamış. Bütün bakımları tek bir özel serviste yapılmış. Ben de aldığımda yağını, filtrelerini kendim değiştirdim.

Siz bakımda boyaya, iç aksamlara bakım yapmıyorsunuz, motora bakım yapıyorsunuz. İkisi farklı şeyler dediğimde önce cevap veremedi, sonra bunu konuşmak için erken dedi.

Çamura yatacaklar ama uğraşacağım bakalım. Yetkili servisten dış etken olmadığına dair rapor alabilirsem konu farklı yerlere gidebilir. Şu an için Ocak 2018 sonunu beklemem gerekiyor

Yorum

Ben dışarıda 100x2=200 liraya boyattım.

Yorum

Aynı sorunu bende yeni fark ettim, çözüm yollarına bakacağım
                            (14 BM 069) 2011, 1.6 Turbo Edition, Elegance Paket, Karbon Siyah, 18 '' jant

Yorum

Sonucu yazmak için konuyu güncelleştiriyorum.
                              29/01/2018 tarihinde Uşak Arden Opel Yetkili Servisi ile görüşme yaptım ve Opel Türkiye'nin bilgilendirmesi ile servis tarafından aracın fotoğrafları çekildi.

Yetkili servis çalışanları ve kaporta boya ustası ile yaptığım görüşmelerde gidişatı az çok sezdim çünkü bu olaya anlam veremedikleri gibi bu yetkili servise boya atması ile gelen hiçkimse olmaması bana ilginç geldi. Benimle ilgilenen yetkili kişi, gelen Insignialara daha çok dikkat edeceğini söyledi.

Bu konuyu gösterdim ve internet üstündeki diğer şikayetleri gösterdim. Haklı olduğumu belirtmekle birlikte merkezden gelen cevaba göre hareket edeceklerini söyledi.

Otomatik şanzıman yağı değişimi ile de bilgi aldım. Bu konu da ayrıntıya insem ayrı bir olay olur. Yetkili servis denilen oluşum aracımızdan çıkacak yağı "bilmiyor".

Ne kadar maliyet çıkar dediğimde yağın litresi 40 TL. Şanzımandan çıkacak yağa göre koyacağız dediler. 3 litre de çıkabilir 4,6,8 litre de çıkabilir dediler. Eee hiç yaptınız mı ne kadar çıkıyor dedim. Yaptık ama belli olmuyor dediler.

Yahu bunların servis el kitabı yok mu? Hepsi yazıyordur diye düşünüyorum. Sonuç olarak aracımın şanzıman yağını "yetkili serviste" değiştirtemedim. Yetkiyi varın siz değerlendirin artık.

Bu arada 31/01/2018 tarihinde Opel Türkiye'den arandım. Tahmin edildiği gibi sonuç "Olumsuz".

Nedeni ise aracın bakımları yapılmamış, korozyon bakımı vs olmamış. Ben ISO belgesi olan servislerde bakım yaptırdığımı kanıtlayacağım. O zaman aracım garantiden çıkmıyor dediğimde lafı değiştirerek iyi niyet garantisine getirdi. Evet ISO belgeli yerlerde yaptırınca garantiniz bozulmuyor da dedi. Bu da ilginç ve önemli bir kabul ediş.

Telefondaki ilgili kadın kişiye 100 lira için müşteri kaybediyorsunuz dedim. Oralı bile olmadı.

1 Şubat günü sanayideki ustama gittim. İki kanalı da boydan boya boyattım. 100x2=200TL.

Bugün de aracımı yıkadım. Kanallar cillop gibi olmuş. Bakalım satarken bana ne gibi sıkıntılar çıkaracak.

Herkese hayırlı forumlar.

Yorum

İşleniyor...
                              X