Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Radyatör Çatlağı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Radyatör Çatlağı

Arkadaşlar merhabalar...
    Daha önce kalorifer ısıtmıyor diye başlık açmıştım hatırlarsanız. Problem radyatör pres yerinden çatlak olarak bulunmuştu. Biliyorsunuz bizim radyatörlerimiz plastik ve tamiri de pek mümkün değil. En azından bana söylenen bu. Aracın geçmişinde 2016 da radyatörün değiştiğini öğrendim. Buradaki ustam pres yerine bir kaç işlem yaptı ve Würth radyatör sızıntı önleyici falan koydu ancak akıntı devam ediyor. Sıcakta hiç bir sorun yok ama soğuk havada aracın altına 10 saatlik bekleme sonrasında bir miktar akıntı oluyor. Ciddi bir eksilme yok 1 ayda 300-400 ml ancak eksiliyor antifiriz. Ama sonuçta bir akıntı var ve can sıkıyor. Radyatörü sordum 1200 TL bir fiyat verdiler. Serviste yapılırsa 1500 ü bulacak.
    Şimdi sormak istediğim şey şu; Radyatör tıkayıcılardan tekrar kullansam bir zararı olur mu?, Bir de 1 yıl önce radyatör yetkili serviste değişti ise bu parçaların zaten 2 yıl garantisi olmuyor mu, tekrar değişim isteyebilir miyim?. Tamir diye bir şey hakikaten yok mu?. Bir de sanki bir kaç araçta daha bu tarz bişeyler olduğunu duydum acaba kronik bir sıkıntı mı siz hiç duydunuz mu? Bu arada araç 2015 CDTI 1.6. Henüz 13000 de . Ben aldığımda 8000 de idi
    Teşekkür ediyorum...
    Son düzenleme: drdilmen; 06.12.2017, 15:50.
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

bence tekrar değişimini talep edin. Dış müdahale olmadan buna taş sıçraması vs de dahil yoksa zaten takılan parça garantili 2 yıl. tekrar sorunun gerçekleştiğini söyleyin. geçmiş olsun. umarım sorununuz çözülür. kış ayı en fazla ihtiyaç duyacağınız zamanlar başlıyor.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun , würth ün sızıntı önleyici kimyasalını bir deneyin isterseniz.
      Ürün 30-40 liralık bir ürün , kaybedeceğiniz çok birşey olmayacaktır. Belki ince/kılcal bir çatlak ise kapatır diye tahmin ediyorum.

9582590885938.jpg

Yorum

pardon yazdığınızı görmemişim , 2 çeşidi var ayrıca küçük ve büyük boy. Büyüğünü denersiniz ufak belki az gelmiş olabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seloselo View Post
          pardon yazdığınızı görmemişim , 2 çeşidi var ayrıca küçük ve büyük boy. Büyüğünü denersiniz ufak belki az gelmiş olabilir
          Öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum. Benim de merak ettiğim buydu aslında. Yani bu ürünün fazla kullanımı bir sıkıntı yaratıyor mu onu öğrenmek istemiştim. Bence de denemekte fayda var. Zaten kılcal bir yer ciddi bir çatlak yok.
          Son düzenleme: drdilmen; 06.12.2017, 16:38.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
            bence tekrar değişimini talep edin. Dış müdahale olmadan buna taş sıçraması vs de dahil yoksa zaten takılan parça garantili 2 yıl. tekrar sorunun gerçekleştiğini söyleyin. geçmiş olsun. umarım sorununuz çözülür. kış ayı en fazla ihtiyaç duyacağınız zamanlar başlıyor.
            Değişim için aracı aldığım yetkili servisi bir kez daha arayayım diyorum bakalım ne diyecekler. Ben aracı alırken servis kayıtlarını istemiştim bana bundan bahsetmemişlerdi. Onu da söyliyeyim diyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post
              Arkadaşlar merhabalar...
              Daha önce kalorifer ısıtmıyor diye başlık açmıştım hatırlarsanız. Problem radyatör pres yerinden çatlak olarak bulunmuştu. Biliyorsunuz bizim radyatörlerimiz plastik ve tamiri de pek mümkün değil. En azından bana söylenen bu. Aracın geçmişinde 2016 da radyatörün değiştiğini öğrendim. Buradaki ustam pres yerine bir kaç işlem yaptı ve Würth radyatör sızıntı önleyici falan koydu ancak akıntı devam ediyor. Sıcakta hiç bir sorun yok ama soğuk havada aracın altına 10 saatlik bekleme sonrasında bir miktar akıntı oluyor. Ciddi bir eksilme yok 1 ayda 300-400 ml ancak eksiliyor antifiriz. Ama sonuçta bir akıntı var ve can sıkıyor. Radyatörü sordum 1200 TL bir fiyat verdiler. Serviste yapılırsa 1500 ü bulacak.
              Şimdi sormak istediğim şey şu; Radyatör tıkayıcılardan tekrar kullansam bir zararı olur mu?, Bir de 1 yıl önce radyatör yetkili serviste değişti ise bu parçaların zaten 2 yıl garantisi olmuyor mu, tekrar değişim isteyebilir miyim?. Tamir diye bir şey hakikaten yok mu?. Bir de sanki bir kaç araçta daha bu tarz bişeyler olduğunu duydum acaba kronik bir sıkıntı mı siz hiç duydunuz mu? Bu arada araç 2015 CDTI 1.6. Henüz 13000 de . Ben aldığımda 8000 de idi
              Teşekkür ediyorum...
              Hocam şöyle bir ayrıntı var. Eğer radyatör garantiden değiştiyse, yeni takılan radyatörün garantisi aracın garanti süresi kadar oluyor. Ama eğer ki parası ile değiştiyse o zaman parça garantisi oluyor ve parçanın bağımsız olarak 2 yıl garantisi oluyor.
              Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Hocam şöyle bir ayrıntı var. Eğer radyatör garantiden değiştiyse, yeni takılan radyatörün garantisi aracın garanti süresi kadar oluyor. Ama eğer ki parası ile değiştiyse o zaman parça garantisi oluyor ve parçanın bağımsız olarak 2 yıl garantisi oluyor.
                Hımmm anladım. Önemli bir ayrıntı hakikaten. Sanırım Ankara Opal o yüzden garantiye girmiyor dedi. Teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post

Hımmm anladım. Önemli bir ayrıntı hakikaten. Sanırım Ankara Opal o yüzden garantiye girmiyor dedi. Teşekkür ederim.
                  Rica ederin, ne demek.
                  Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Arkadaşlar radyatör tıkayıcı kullandım ancak neredeyse hiç bir faydası olmadı. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara ivedikte bir opel ustası hastama götürdüm. Ben hallederim dedi. Radyatörü güzelce söktü ( Bu arada sökme işlemi baya zahmetli ön tampon falan komple iniyor ) iyi bir radyatör ustasına götürdü ve yaptırdı. 10 gündür hiç kaçak yok. İnşallah da olmaz.
                    Neden yazıyorum: Plastik radyatör tamir olmaz diye bir kanı var, bana da öyle demişlerdi ancak radyatörcü tamir olmayacak radyatör yoktur hocam dedi
                    Başına gelen olursa bilgilendirmek açısından yazdım.
                    Saygılar...

Yorum

Bilgi için teşekkür ederiz .

Yorum

İşleniyor...
                      X