Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sol Yan Aynanın Titreyerek Açılıp, Kapanması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sol Yan Aynanın Titreyerek Açılıp, Kapanması

Herkese Merhaba,
    2016 model 1.6 cdti aracımın yan aynaları kapatırken veya açarken sol taraftaki titreme yapıyor, sanki zorlanıyor gibi,
    ancak yağlamama rağmen servistede yağlatmama rağmen sorun düzelmedi.
    Yardımlarınız Bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bu tür sorunlar dışardan fiziki müdahale sonucun aynanın açılması yada kapatılması sebebi ile olabilyor çok nadirde olsa mekanizma içine dışarıdan bir maddenin girmesi

yapılması gerekenler yağlanması yada wd40 ile başınçlı yağ ile temizlenmesi genelde sorun çözülür çözülmüyorsa servis garanti kapsam prosedürüne göre kontrol ettirin onların bu parçanın değişimi için olması gereken şartların oluşup oluşmadığını sorgulayın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hubenc View Post
      Herkese Merhaba,
      2016 model 1.6 cdti aracımın yan aynaları kapatırken veya açarken sol taraftaki titreme yapıyor, sanki zorlanıyor gibi,
      ancak yağlamama rağmen servistede yağlatmama rağmen sorun düzelmedi.
      Yardımlarınız Bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
      Aynı sorun bende vardı ayna kapaklarını söktüm ve kabloların girdiği yere WD-40'I tabiri caizse boçaladım.Delik gördüğüm her alana sıktım sorun düzeldi.

Yorum

Yardımlarınız içi teşekkür ederim.
        ilker-82 ayna kapakları nasıl sökülüyor?

Yorum

Şu an benimki de bu şekilde, Hatta bazen açılmıyor elimle destek olmak zorunda kalıyorum. Bana öyle geliyor ki bazı dişlilerin şirazesi kaymış
          Fikrin kadar varsın!

Yorum

Merhaba,

Aynı sorun benim sağ aynada da vardı, takıla takıla açılıp kapanıyordu, bir süre sonra açılıp kapanmamaya da başladı. Fatih Abi'nin söylediği gibi VD40 ile bir yandan sıktım bir yandan da arkadaşa aynayı açtırıp kapattırdım, sorun çözüldü.

Yorum

Vd 40 ile düzelir düzelmez ise aracın garantisi var sanirim garanti kapsaminda servisten aynanın iç aksamını değiştirin..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Aynı sorun sağ aynada yaşıyorum, hava sıcaklığı 20 derece civarına çıkınca ayna ya açılmıyor, ya da kapanmıyor. Soğuk havalarda sorun olmuyor.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hubenc View Post
                  Yardımlarınız içi teşekkür ederim.
                  ilker-82 ayna kapakları nasıl sökülüyor?
                  İlk başta aracın garantisi var ise servise götürmenizde fayda var iç aksama bakmaları daha sağlıklı olur garantisi devam etmiyor ise ayna kapaklarının alt birleşim noktasından tornavida yardımıyla kapak ile ana gövdeyi ayırabilirsiniz ama burada dişlilerin kırılmamasına dikkat ediniz.Kapağı çıkardığınız zaman ilk başta imkan var ise hava basmanızda ve devamında temizlik yapmanızda fayda var , daha sonra ayna göbeğinde ana kabloların girdiği yere , ayna dönerken temas ettiği plastik aksama ve ufak deliklerin olduğu yerlere WD-40 sıkarsanız sorun çözülür ama bir müddet sonra tekrarlıyor ben hala aküye bağlıyorum ama bakacağız.

Yorum

3 ay önce aracımdaki aküyü değiştik. O güne kadar sağ taraf gayet güzel açılıyordu ancak sol tarafta takılma ve titreyerek açılma sorunu vardı. Akü değiştikten sonra sol düzeldi sağ tarafta aynı sorun başladı. Bence de tesadüf değil. Zaten şu sıra 60 lık aküyü 72 likle değiştirme fikri var kafamda, değiştirince ve aynaların açılıp kapanmasında fark olursa ben de burdan paylaşacağım.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                      3 ay önce aracımdaki aküyü değiştik. O güne kadar sağ taraf gayet güzel açılıyordu ancak sol tarafta takılma ve titreyerek açılma sorunu vardı. Akü değiştikten sonra sol düzeldi sağ tarafta aynı sorun başladı. Bence de tesadüf değil. Zaten şu sıra 60 lık aküyü 72 likle değiştirme fikri var kafamda, değiştirince ve aynaların açılıp kapanmasında fark olursa ben de burdan paylaşacağım.
                      60-72 gibi amper değerleri bir aküden 1 saat boyunca elde edilecek toplam akımı verir. Araç hareketsizken sürekli araç içinde elektrikli cihazlarını çalıştırmıyorsanız hiç bir önemi yoktur.

Esas önemli olan akünün marş basma gücü ve soğukta marş basma gücü olan CA ve CCA değerleridir. Aracınızda akünün yetersiz geldiğini düşünüyorsanız yeni aküyü alırken en yüksak amper/saat değerine sahip olana değil, en yüksek CA ve CCA değerlerine sahip olana yönelin.

Yorum

Benim aynalarda aynı durumda.wd 40 ı nereden sıkacağız biri görsel eklese cok faydalı olurdu..yavaş açılıyor gacir gucur otüyor şöyle cızzt deyip açılmıyor hemen
                        2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

wd 40 çubuğunu ayna kapalıyken alt tarafında olan delikten içeri sokup, bolca ve çubuğu oynatarak sıktım. Ancak aracı yıkama önce yaparsanız daha iyi olur. Bende baya bir yağ aktı sonrasında dışarıya kapıya damladı. 10 gün oldu sorun düzeldi.

Yorum

İşleniyor...
                          X