Duyuru

Collapse
No announcement yet.

245 40 R19 Yerine 255 40 R19 Lastik Takılırsa

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 245 40 R19 Yerine 255 40 R19 Lastik Takılırsa

Merhaba,

245/ 40/ R19 Good Year Eagle F1 Asymmetric 3 lastiklerini kullanıyorum. Fakat aracı aldığım ilk sene, lastiklerimin ömrünün yarısında lastiğin tekini yardığım için, lastikçinin tavsiyesiyle sağ sol frenleme farkı olmasın diye, 2 tane yeni lastik alıp yoluma devam etmiştim. O günden beri lastiklerimi hep 2li set halinde alıp, yeniler arkada, eskiler önde şeklinde kullandım.
    Şimdi tekrar 2 tane yeni lastik alma zamanı geldi. Ancak aynı markanın 245/40/R19 ürününde stok sıkıntısı var. Var olanlar da pahallı geldi. Fakat aynı markanın aynı serisinde 255/40/R19 lastikler daha hesaplı bir lastikçide.

Bu noktada değerli görüşlerinize ihtiyacımın olduğu iki sorum var:

1-) Insigniada, GOOD YEAR EAGLE F1 245/40/R19 98Y yerine, yine aynı marka ve aynı seri 255/40/R19 100Y kullanılabilir mi? Yanak kalınlıklarında gözle görülür bir fark olur mu?

2-) Eğer kullanılabilir diyorsanız;

- Eskisi gibi sadece 2 lastik alıp yoluma devam edebilir miyim? Yani, bir sene kadar, önler 245/40, arkalar 255/40 olabilir mi? Tabii ki bir sonraki lastik alımında, 255lik iki tane daha alınca, hepsi tekrar eşit olacak.
    - Yoksa direkt 4 tane 255lik mi almalıyım?

Teşekkürler.

2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

Bu arada lastikler arasındaki yüzde farkı, 1.17 çıktı. Yüzde 3'ten fazlası tavsiye edilmiyormuş. Lastik ebat hesaplama sihirbazı diye bir şey varmış.
    2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

Yorum

Kullanma klavuzunda kullanılabilecek lastikler yazıyor. O tabloya göz atmanızı öneririm.
      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ant1085 View Post
        Bu arada lastikler arasındaki yüzde farkı, 1.17 çıktı. Yüzde 3'ten fazlası tavsiye edilmiyormuş. Lastik ebat hesaplama sihirbazı diye bir şey varmış.
        Hocam 255/40 R19 lar 245/40 R19 a göre 4 mm büyüktür çapta yani arabanın arkasına takarsanız arka taraf 4 mm yükselir Ayrıca janta uyacak mı hocam 255 40 R19? Büyük gelmesin 1 cm bile olsa arada ki fark.
        Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Hiç birşey olmaz takabilirsiniz.Sadece ön arka hafif bir yükseklik farkı oluşuyor.Vakti zamanında 235 yerine 225 takıp kullanmıştım.arkalar 235 önler 225 idi.Sürüş anında hiç bir şey hissedilmiyor.dışarıdan dikkatli bakarsanız arkası hafif yukarıda görülüyor.Fakat sizden başka biri o kadar dikkkat etmediği için anlamıyorlar.Bence sorun olmaz ama tabi imkan varsa 4 lastikte aynı ebadlarda olsa daha iyi olur.
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Hocam bazı spor araçlarda ölçüyü geçtim jantlar bile farklı ön 19" arka 20" olan araçlar var

Yorum

Tavsiyeniz üzerine Opel el kitabına baktım.

A 16 LET (1.6T) insignia için :

225/50 R17
              215/55 R17
              225/55 R17

225/45 R18
              245/45 R18

245/40 R19

245/35 R20

Yukarıdaki ölçüler, standart lastikler için önerilen lastik ölçüleridir.

Reinforced (Run On Flat -ROF- yanak ve sırtı güçlendirilmiş) lastik için izin verilen ölçüler:

225/50 R17

225/45 R18

245/40 R19

245/35 R20

Eğer kış lastiği kullanılacaksa da, sadece 18 inç jant ölçülerine sahip araçlara izin veriliyor: blink

225/45 R18
              235/45 R18

E peki şimdi mesela ben, 19 inç jant kullanıyorsam ve aracıma kışlık lastik takmak istiyorsam, 18 inçlik 4 adet yedek jantı ve lastiği set olarak mı almalıyım?dknow
              Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Lastik alırken değiştiremeyeceğimiz tek ölçü jant büyüklüğü değil midir? Yani ben 19 inç jant sahibiysem, kışlık lastik olarak R18 ya da R20 lastik takamam değil mi?

Bu noktada bir şeyi daha merak ediyorum. Üretici tarafından izin verilen bu ölçüleri, yüzde 3lük değişim yüzdesinin içinde kalmak kaydıyla esnetirsek, ne gibi sorunlar yaşamamız olası?
              Bu ölçüler güvenlik kaygılarıyla mı - frenleme performansı ve aracın aerodinamisi gibi..., yoksa teknik konular nedeniyle mi - km saatinin doğruluğu gibi...- belirleniyor?

Yorum

Hiç bir sorun olmaz takabilirsiniz biz zamanında arkalara 275 takıyorduk bır sorun olmaz
                Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

çap sabit kalır, yani 18 lik kışlık alacaksanız jant takımıda yapacaksınız mecbur. 19 luk için yukarıda ki bilgilerde bir farklılık göremedim ama 255 olacaktır. lastiği alacağınız yerden destek alırsanız daha garanti olur.
                  1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                  Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Teşekkürler yardımlarınız için.

Lastik satıcılarına güvenemiyorum. O an ellerinde ne lastik varsa, onlar için o lastik, en doğru lastik oluyor sanki.
                    Kullanıcı görüşleri daha önemli benim için.

Yorum

Hocam ben 245/40/R19 Nokian WR A4 aldım taktım kullanıyorum. Sıkıntı yok yani 19"de

Yorum

Bu arada arkadaşlar 3 farklı lastikçiye sordum 245 ten 255 e geçme konusunu ve lastik ölçüsü büyütmeyi önermiyorlar. Ben 195 ten 205 e geçmek için sormuştum ama olmaz dediler 215 ten 205 e inmeye ise olur dediler. Sonuçta yükseltmek sıkıntı inmek değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
                          Hocam ben 245/40/R19 Nokian WR A4 aldım taktım kullanıyorum. Sıkıntı yok yani 19"de
                          Bende 245/40/19 nokian wr a4 aldım bir sıkıntı yok üstündeki Goodyear egale f1 ve asimetric 3 lere göre daha iyi yakıt tüketimi olarak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gozgozlu3535 View Post
                            Bende 245/40/19 nokian wr a4 aldım bir sıkıntı yok üstündeki Goodyear egale f1 ve asimetric 3 lere göre daha iyi yakıt tüketimi olarak.
                            Hocam aynen öyle ya ben daha çok seviyorum kışlıkları. Hem daha sessiz hem daha konforlu. Lastiğe verdiğim fiyata acımasam yazında kullanacağım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Hocam aynen öyle ya ben daha çok seviyorum kışlıkları. Hem daha sessiz hem daha konforlu. Lastiğe verdiğim fiyata acımasam yazında kullanacağım
                              Aynı fikirdeyim anlamadığım ise. Goodyear gibi bir marka yakıt tüketimi olarak daha iyi olmalıydı diye düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X