Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Soğutma Sıvısı Eksik Uyarısı Ve Motor İkaz Lambasının Yanması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Soğutma Sıvısı Eksik Uyarısı Ve Motor İkaz Lambasının Yanması

Herkese merhaba.

Kurban Bayramı öncesinde yani Ağustos ayında başlayan bu durumu sizlere anlatmaya çalışayım. İlk önce soğutma sıvısı eksik uyarısı aldım. Fazla bekletmeden aracı yetkili servise gösterdim. Yaz sıcağından dolayı eksilme ihtimaline karşı eksik sıvı tamamlandı ve tekrar yapacak mı diye beklemeye başladım. Havaların hala sıcak olduğu bayram sonrasında tekrar yapınca bu sefer ben kendim su ekledim. Sonraki dönemde havalar biraz serinledi ve herhangi bir uyarı mesajı gözükmedi. Sonra bir gün motor ikaz lambası yandı. Fırsat bulup servise gidemeden araç gene su eksiltti ve bununla birlikte motor lambası söndü. Benim aklım iyice karıştı tabi Servise fırsat bulup gidene kadar idare etsin diye üçüncü kez suyu tamamladım. Bu sefer de motor lambası gene yandı. Nihayet bugün servise aracı bıraktım.

Şimdi bu olayı böyle uzunca yazmamın sebebi ise sorunun kaynağı ilk şüpheli olan genleşme kabı değil. Turbodan çıkan ve genleşme kabına giden bir hat var. İşte onun turbodan ilk çıktığı yerde bir çek valf varmış ve onun contaları zamanla özelliğini kaybedip sızdırmaya başlıyormuş. O parçayı elle tutup kımıldatınca bile bağlantı noktasında köpükler çıkıyor. Zaten hat üzerinde başka bir sızdırma da gözlenmedi. Şimdiye kadar Maltepe Değer'e bununla alakalı sadece bir kere bir Cascada gelmiş. İşin tüm SIDI kullanıcılarını ilgilendiren kısmı ise parçayı sipariş verirken ortaya çıktı. Ben "Bu parçalar artı garanti kapsamında mıdır" diye düşünürken meğer Opel bu konuda teknik aksiyon yayınlamış ve araç yetkili servis kayıtlı olmasa dahi bu parçalar garantiden değişecekmiş.

Benim buradaki tahminim ise şöyle: SIDI motor mazisi çok eski olmayan bir motor. Benim aracım da 2013 Eylül üretimi ilk serilerden. Yani ilk üretilen seriler bile daha yeni 4. yılını tamamlıyor. Opel gördü ki bu parçalar hesaplanandan/tahmin edilenden çok daha erken aşındı. Bunlar belki de motorun başına bela açacak kadar ciddi sorunlara yol açabilecek ve yapılacak en uygun iş bunlara kullanıcı mağdur edilmeden müdahale etmek. Tahminim doğru olsun veya olmasın, Opel'i bu tutumundan dolayı kutluyorum. clapclap

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

merhaba
    bahsettiğiniz durum sidi motorda rastlanan bir durum başıma geldi su kabında su bile kalmamamıştı uyarı bile vermedi motor gidiyordu nerdeyse tesadüf fark ettim o boru değişti, servise gidip değişim yaptırın, değişimden sonra bile tekrarlaya biliyor bilginize
    1.6 SIDI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinnisre View Post
      merhaba
      bahsettiğiniz durum sidi motorda rastlanan bir durum başıma geldi su kabında su bile kalmamamıştı uyarı bile vermedi motor gidiyordu nerdeyse tesadüf fark ettim o boru değişti, servise gidip değişim yaptırın, değişimden sonra bile tekrarlaya biliyor bilginize
      Ayrı bir konun açmıştım havalandırma soğuk üflüyor diye orada bahsetmiştim radyotör sıvısı neredeyse bitmek üzere imiş. Herhangi bir uyarı da çıkmadı. Sıvı konuldu 3gün önce bugün kontrol ettim sanki biraz eksilmiş gibi geldi. Benim araç 1,6 cdti ama sanırım benzer bir sorun var. Eğer devam ederse muhakkak götürmek gerekecek.
      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Taze güncelleme yapayım. İzmir'den parçaların çabuk gelmesiyle bu akşam aracımı teslim aldım. Yarın gündüz gözüyle kaputu açıp bakarım ne yapmışlar (Çok anlarım ya sanki ).

Bahsi geçen teknik aksiyon şu an için sadece SIDI motorları kapsıyor. Ha bu Opel tutup da aynı soğutma hattını dizelde de kullanmışsa artık onu n'aparlar bilemem. SIDI kullanıcıları ayrıntıları MyOpel'den veya servislerden öğrenebilirler.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hocam çok yararlı bir bilgilendirme. Şu teknik aksiyonun bir çıktısını alma şansınız oldu mu? Ankara'da ben de sorun çıkmadan servise gitmeyi düşündüm ama öyle tahmin ediyorum ki işi yokuşa sürecekler.

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler.....

Yorum

Arkadaşlar myopel kullanıcı olanlara yukarıda bahse konu ariza ile ilglli teknik aksiyon güncelleme geliyor konu ile ilgli yetkili servisimle görüştüm turbo soğutma borusu kelepcelerinin değişeceğini parçaların daha gelmediğini geldiğinde bilgi verip garantiden değişeceğini beyan ettiler bilgilerinize
              Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                Hocam çok yararlı bir bilgilendirme. Şu teknik aksiyonun bir çıktısını alma şansınız oldu mu? Ankara'da ben de sorun çıkmadan servise gitmeyi düşündüm ama öyle tahmin ediyorum ki işi yokuşa sürecekler.
                Teknik aksiyonun ayrıntılarını servisin kendi bilgisayarında görebildim o yüzden çıktı almam mümkün değildi. MyOpel'de sadece uyarı var ayrıntılar yok. MyOpel'de uyarı görürseniz servise danışabilirsiniz. Tüm SIDI motorlara mı yoksa belli serilere mi onu bilemiyorum.

Yorum

Geçmiş olsun Rıfat

Yorum

Sağol Özdemir Abi.

Yorum

Rıfat geçmiş olsun
                      [IMG width=500]http://i90.photobucket.com/albums/k276/deathroww_06/uye_imza/DBF5ED50-30E0-4F9F-B916-121DD52EB61C.jpg[/img]

Mondeo 2.0 240 hp selectiv

Yorum

Sağol İsmail Abi.

Yorum

merhaba
                          Aksiyon için servise gittim turbo borusu ile klima borusunun birbirine sürtmesi ile ilgili bir durum var, kendiniz'de bir gözden geçirin.
                          Turbo soğutma borusu içinde biraz dikkatli olun kaçak olabiliyor !
                          1.6 SIDI

Yorum

Merhabalar geçmiş olsun,aynı durum benim de yakın zamanda başıma gelmişti,aracın garantisi bitmiş olmasına rağmen sürekli gittiğim opel çözel servisi hiçbir ücret almadan turbo soğutma sıvı borusunu değiştirmişti.ancak şuan yine tekrarladı,sidi kullanıcıları bu konuya çok dikkat etsin olmadık zamanda başınıza vahim bir olay gelmesin
                            You do not have permission to view this gallery.
                            This gallery has 1 photos.
                            2013 opel insignia cosmo 1.6 sidi manuel
                            http://i.hizliresim.com/R1Jnda.jpg

*İmza görseliniz kurallara aykırıdır, lütfen tekrar düzenleyiniz

Yorum

Evet fotoğrafı çektiğiniz yer doğru. Ancak dış görünüşteki kire bakarsak pek sizin parçaları değiştirmişe benzemiyorlar. Sadece valfi, contayı vs. değiştirmiş bu yeterlidir diye düşünmüş olabilirler.

Bende de boru hala eski ama en azından altıgen somunun değiştiği renginden temizliğinden belli.

Yorum

İşleniyor...
                              X