Orjinal yazı sahibi: cagri
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Mirrorlink ve Geri görüş kamerası hak.
Collapse
X
-
Ben de ilk zamanlar bir hevesle para verip Android Auto yüklettim. Araçta video izleyeceğim diye 40 çeşit program denedim filan ama sonuç hikaye. Çağrı'nın da dediği gibi, mesela navigasyon açık telefonda farklı bir çeye başmak istiyorsun pat ekran değişiyor. Ne anladım bu işten. Bir de cihaza kablolu bağlamanız gerekiyor, kablo oraya buraya takılıyor, kablo derdi de cabası. Daha ilk günler sıkıldım ve artık kullanmıyorum bile. Sen bu seviyede bir arabaya kocaman ekran tak ama Cosmo gibi bir donanımda bile navigasyon ya da video fonksiyonu ekleme, büyük saçmalık.
Kısacası benim Android Auto maceram kısa oldu bugün hala navigasyon gerekirse telefondan açıp ekranın yanına koyuyor oradan takip ediyorum, daha pratik geliyor.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
İlk kasa araçlardan orijinal Navi olanlara Android cihaz takılamıyor diye biliyorum kablo farklılığından dolayı.
Peki makyajlı kasalarda da mı durum böyle ? Ben 2012 Cosmo aracımda Navimex kullanıyorum A53 işlemcili ve gerçekten çok çok memnunum.. Hergün yeni şeyler deniyorum ve aracın kullanım keyfini başlı başına değiştiren bir faktör.. Hiçbir şeye mahkum değilsiniz.. Ben müzik için PowerAmp, Navigasyon için Yandex, Video izlemek için MXPlayer kullanıyorum.. Eğer sizinde aftermarket değiştirme imkanınız varsa hiç düşünmeyin bence..
Yorum
-
Aslında Corvin diye bir interface vardı; orijinal ekranı kullanan bir android multimedya sistemi. Orijinal ekran değişmiyor, 2 ekran arasında geçiş yaparak kullanılıyordu. Harika bir çözüm ancak 2 nedenden ötürü ben yanaşmadım; birincisi ve en önemlisi; takılan bazı araçlarda ekranın kapanması ve tekrar açılmaması gibi sorunlar çıkması; 2.'si ise 2019 yılında hala 1 GB RAM'li, 5-6 sene öncesinin teknolojisini satması. (Android sürümü de çok eski ama kaç olduğunu hatırlamıyorum şu an)
Eğer sıkıntı çıkarma ihtimali olmasa ve şöyle en azından 2 GB Ram'li, Android 7-8 sürümlü bir cihaz olsa mutlaka taktırırdım ama bu şartlarda o da gereksiz/kullanışsız kalıyor.
Yorum
-
Corvin'in Alibaba'da alternatifleri de mevcut aslında, bir ara epeyce araştırdım hatta bir modul buldum sadece bir kutu, ilgili bağlantıları yapıyorsunuz cihaz full android oluyor ama o kutu bile bilmem kaçyüz dolar idi ki bu kurla hiç alınmaz. Böyle bir fonksiyon olmadıkça telefonu kabloyla bağla kullan çok dededen kalma bir yöntem gibi görünüyor o yüzden de bağlamadan kullanıyorum. Artık telefon ekranları da büyük nasılsa...
Yorum
Yorum