Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6 t sidi gaz pedalında zaman zaman oluşan titreşimler.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.6 t sidi gaz pedalında zaman zaman oluşan titreşimler.

Herkese iyi günler foruma yeni katıldım kafamı kurcalayan ve çözemediğim bir sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum sorunum şudur;

2014 model insignia 1.6 sidi otomatik cosmo araç sahibiyim km si 55 bin km dir.1 yıl önce 48 bin km de ikinci sahibi olarak
    Satın aldım.Araç her zaman olmamakla birlikte normal seyir
    süresinde gaz pedalında bir sertleşme olup ve tepkisi azalmaktadır fakat bu sürekli değil ara ara olmaktadır bazen yumuşak ve ani bir tepki bazense hissi motor kulağı kopmuş araba gibi titreşim bununka ilgili bir çokkez yetkilisi servise girmeme rağmen sorun gözlenmemiştir,olay neticesinde turbo sistem,kompresyon testi,motor kulakları,motor vakum ve hava girişleri dahil bir çok kontrole girmiş olup sorun gözükmemektedir işin ilginç kısmı teste çıkanlar sertleşme ve tepkisizliliği fark etmemektedir bu sorun canımı inanılmaz derece sıkıyor çözemiyoruz ve garip olan 2012 astra j 1.4 turbo aracımdada aynı sorunu gözlemlemiştim ve yine çözememiştik aracı bundan dolayı sattım.1997 den beri opel kullanıyorum başka marka araç almadım fakat bu sorun son iki turbo beslemeli araçlarda başıma geliyor yaptığım yabancı sitelerde araştırmalar sidi motorların enjektör sisteminden kaynaklı değişken aralıklarda minik titreşimler olabileceğidir fakat yinede çözüm bu değil, aynı sorunu yaşayan varmıdır ve konuda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Elektronik gaz pedalında sertleşmeyi ilk defa duyuyorum, standart yaylı bir sistem, üzerinde herhangi bir motor da yok.

titreşim ise ateşleme ve enjeksiyondan yapar. Ara sıra kirli yakıttan yapar.
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

Evet haklısınız sistem elektornik fakat zaman zaman titreşim ve sertleşme oluyor sürüş esnasında çözemediğimiz.Bujiler yeni değişti bobindeki duruma bakmadık.Enjektörleri söktürüp kontrol ettirdim yetkili serviste.Yakıttan şöyle bir şüphem var klavuzda 98 oktan yakıt istiyor bizde böyle bir değer yok muhtemel geriye bu seçenek kalıyor ve yakıt sıkıntısından dolayı çok sekman kıran araç olduğunu duyuyorum serviste kronik bir hal sidi motor için sanırım bize uymadı bu motor.

Yorum

Ben yakıtı opetten aldığımda araç sanki ara ara gaz kesilmesi yapıyordu artık bp den alıyorum böyle bir sorun kalktı. Bizim araçlar yakıtı seçiyor biraz. Farklı istasyonları deneyin. Ya da gaz kelebeği temizletmeyi de deneyebilirsiniz.

Yorum

Muhtemel durumdur.Yıllardır aynı istasyondan alırım shell ama bp deneyelim bakalım değişiklik gösterecekmi.

Yorum

Elektronik gaz pedalında sertleşme gibi bir durum olması mümkün değil çünkü pedala yay dışında ters kuvvet uygulayan bir parça yok.

Paspaslarınız pedalın üstüne geliyor olabilir, ayağınızın basma açısı değişiyor olabilir. Titreşim olayı da buradan bir şey söylemek kolay değil. Tecrübe etmek lazım.
            1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
            2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
            3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
            4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
            5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
            6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Yorumunuz için teşekkürler söz konusu durumun paspas yada gaza basma açısıyla bir alakası yoktur.Araçta oluşan durum tamamen vibrasyon odaklı bir durumdur kuvvetle muhtemel son çare motor kulaklarına yönelecem erkan olmasına rağmen.Bu hafta tekrar yetkili servise girecek araba bakalım çözülür umarım.

Yorum

İşleniyor...
              X