Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bagajda Anahtarı Unutunca :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post

evet eğer araç ayarlarından aktifleştirirseniz, anahtar araçtan çıkınca 5 sn içinde kitliyor
    Araç ayarlarını iyice kurcalamıştım ama böyle bir ayar göremedim. Bu fonksiyona tam olarak nasıl bir isim vermişler, bugün tekrar inceleyip bulmaya çalışayım... Benim araç 2013 model, sanırım benim araçta yok.

Yorum

hatırlamıyorum açıkçası ama sanırım araç ayarlarında kapı kilidi ve güvenlik mi neydi. Bakıp söylerim bulamazsanız akşam.
      araçtan anahtarla birlikte çıkınca 5 sn içinde dıt diye korna çalıp kitliyor. eğer anahtar içeride unutulursa iki üç kez hızlıca dıtlayıp uyarıyor kitlemiyor.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bu korna işi hangi durumlarda oluyor. Bir kaç kez bende duydum ben mi değdim acaba dedim Anahtar unutma dışında da bu tarz bir bilgilendirme kornası çalıyor mu onu merak ediyorum...
        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

lastik basınç takip sistemini, lastik konum ve basınçları öğrenme moduna alırsanız korna çalar ve vites P konumundayken tüm 4 lüler sabit olarak yanık kalır. kalibrasyon bitince söner kendi. oto kilitleme açıksa araçtan çıkınca çalar kitler, bagajda anahtar bırakırsanız çalar. hatırladıklarım bunlar anahtar unutma dışında.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Araç ayarlarını iyice kurcalamıştım ama böyle bir ayar göremedim. Bu fonksiyona tam olarak nasıl bir isim vermişler, bugün tekrar inceleyip bulmaya çalışayım... Benim araç 2013 model, sanırım benim araçta yok.
            Hocam adı "pasif kapı kilitleme" ekranda ayarlar araç kısmında Uzaktan kilitleme ve başlatma menüsünde bulabilirsiniz.
            Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
              lastik basınç takip sistemini, lastik konum ve basınçları öğrenme moduna alırsanız korna çalar ve vites P konumundayken tüm 4 lüler sabit olarak yanık kalır. kalibrasyon bitince söner kendi. oto kilitleme açıksa araçtan çıkınca çalar kitler, bagajda anahtar bırakırsanız çalar. hatırladıklarım bunlar anahtar unutma dışında.
              Hocam benim bu öğrenme modunu ilk defa duydum. Detaylı açıklayabilir misiniz?
              Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Hocam adı "pasif kapı kilitleme" ekranda ayarlar araç kısmında Uzaktan kilitleme ve başlatma menüsünde bulabilirsiniz.
                Teşekkürler, bugün unutmazsam bakarım ama böyle bir menü hatırlamıyorum.

Yorum

Evet aynen buydu menüdeki ayar yeri

Yorum

Hocam benim bu öğrenme modunu ilk defa duydum. Detaylı açıklayabilir misiniz?
                    Araç lastikleri normalde ön sağ sol arka sağ sol olarak araca real anlamda programlanıyor, ebatlarına kadar, bu hem km nin hemde sarf edilen yakıtın doğru gösterme oranını arttırıyor, yani mesela 245/40/ 19 luk ebatlar tüm lastik konumları araca programlanıyor, tabi bunu servisler yapıyor, lakin siz basınçları kendiniz ayarladınız diyelim, doğru göstermiyor ise ya da basınç uyarısı veriyor ise, ya da lastik konumları tespit edilemedi diyor ise, lastik basınçlarını gösteren ekranda iken direksiyon üzerindeki sağ joystickin orta tuşuna basılı tutuyorsunuz, araç P konumunda çalışıyor olacak, bu işlem ile lastik konumları tekrar öğretiliyor ve basınçlar ölçümleniyor, Bu şekilde ya bekleyeceksiniz, ya da sürüşe devam edeceksiniz. çok kullanılan bir işlem değil zaten araç sürekli kontrol ediyor lastikleri.

Yorum

hay Allah razı olsun yararlı bişey daha öğrenmiş oldum.Her geçen gün insignia şaşırtıyo beniihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nedim View Post

hay Allah razı olsun yararlı bişey daha öğrenmiş oldum.Her geçen gün insignia şaşırtıyo beniihihi
                        Bu arada ben denedim ve 7 saniyede kilitledi.

Yorum

bagajda unutulan anahtar olayını denedim şoför kapısını ikazı dan sonra açıyor ve içerideki butondan kapıların kilitlerini açmadığınız sürece bagaj açılmıyor, sağol Selçuk tespit için mağdur olacak iken mutlu olmuşsun
                          not olarak belirteyim eğerki Selçuk gibi çanta içinde anahtarı taşıyorsanız radyo frekans çantada bulunan diğer araçlara ile sorun çıkara bilir bilginize her zaman kurtaramıya bilirsiniz
                          1.6 SIDI

Yorum

Ne yalan söyleyeyim konu ilk bakışta hiç ilgimi çekmemişti ama ben de sabah bu özelliği aktif ettim ve aracımın sevmediğim yönlerinden birini bertaraf ettim. Megane 3 ST aracımda araçtan inip uzaklaşırdım ve araç kendi kendine kilitlerdi. (Renault'da böyle çalışıyor zaten) Insignia'da eller serbest olunca bu özelliği çok aradım, menüyü bayağı kurcalamıştım ama "passive door lock" seçeneğinin bu anlama geldiğini anlamamışım... Teşekkürler selcuktuncer, sayende aracımın var olan 1 özelliğini daha kullanmaya başladım.

Yorum

Rica ederim

Zaten elbet birinin işlerine yarar diye konu açmak istedim. Herkesten birşeyler öğreniyoruz

Yorum

Bir de uyarı sesleri için korna yerine -eski aracım Renault'lardaki gibi- bir "bipper" koysalarmış çok iyi olurmuş... Hem etrafı rahatsız ediyor, hem de sağda solda kim varsa "bana mı korna çaldı" diye dönüp bakıyor...

Yorum

İşleniyor...
                                X