Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bagajda Anahtarı Unutunca :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bagajda Anahtarı Unutunca :)

Bu hafta sonu karaköy kapalı garajına aracımı koydum bazı alışverişlerim vardı sırılsıklam oldum döndüm ve aracıma poşetleri koymak için bagajı açtım anahtarsız giriş şeklinde, poşetlerin birinde el çantam vardı anahtarda onun içindeydi, anahtarsız giriş şeklinde sadece bagajın üzerindeki düğmeye basarak bagajı açtığım için kapılar kitli şekilde bagaj açılıyor sadece, ben el çantamı almadan bagajı kapattım ve bunu dıt dıt korna sesi eşliğinde kilitleme mekanizmasının sesini duyunca farkettim. adeta çöktüm, yıkıldım, ev başakşehirde, yedek anahtar ise anadolu yakasındaydı eşimin çantasında, bagaj düğmesine defalarca bastım, açıl ulan açıl, bagajı araca abandım salladım belki içerdeki anahtarı algılar falan diye ama nafile, arka kapılara saldırdım açıllll, yok kilitli. dışarısı şakır şakır yağmur yağıyor ama nasıl olur ya neden kitlenir anahtar içerideyken diye sızlanıyorum, ettiğim küfürlere tövbe çekiyorum, ve eşimi aramak için telefonu çıkardım, artık atlayıp metrobüse minibüse saatlerce karşıya gidip gelecektim, yola çıkmak için aracın sürücü kapısı tarafından geçeyim derken baktım ki kilit başı yukarıda yani sürücü tarafının kilidini açmış diğer tüm kapılar ve bagaj kilitli durumda Allahım çok şükür ya dedim demekki anahtarın bagajda unutulmasını ya da bırakılmasını anlıyor sistem ve bagajı kapadığımızda dıt dıt yapıp bagajı tekrar kitliyor ama sürücü tarafının kilidini açıyormuş anahtarı cebinizde tutarsanız ve o şekilde bagajı anahtarsız giriş ile açıp kapayabiliyorsunuz ama hiç bir kapıyı açmıyor. Özetle Opele ettiğim küfürleri geri aldım tövbe ettim ben ettim sen etme dedim, direksiyon başına geçince birde makas aldım benim karaoğlandan barıştık

Bilgi olsun belki başına gelen olur diye paylaşmak istedim
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Paylaşım için teşekkürler Selçuk Bey. Benim de merak ettiğim bir konuydu. Bu şekilde öğrenmiş olduk. Hakikaten güzel düşünülmüş bir ayrıntı.
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Mantıklı bir sistem.Kısa süreli adrenalin tattırmış size.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Sağolasın.Herkesin başına gelebilir güzel bilgi

Yorum

Enteresan bagajı açmayıp neden şoför tarafını açmış ?

Bu arada bunun testini yaparmısınız yedek anahtarınız araçtan uzak size ulaşabileceğiniz yakın bir konumda iken

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

benimde bilmediğim bir şeydi, güzel düşünülmüş. Bunu turquaz72 Gökhan abi iyi bilir
            InsigniaTEAM

Yorum

şöyle olduğunu düşünüyorum Fatih bey,

Şimdi normalde ben anahtar hep cebimde bagajı bagaj üzeri düğmesinden açıyorum, ve kapadığımda bagaj eğer anahtar yoksa açılmıyor, testini yapmıştım bunun önceden. lakin arabanın iç tarafında anahtarı bırakırsam ve sürücü kapısını çıkıp kapatırsam iki kez korna çalıp aracın içeride olduğunu hatırlatıyor ve kitlemiyor kapılar, o gün anahtarı bagaja koydum yine bagaj düğmesinden açarak, ve ardından bagajı kapadım, yine iki kez anahtarı unutma kornası çaldı, ama anahtar içeride kaldı ve bagaj kilitlendi, diğer 3 kapıda kitliydi, ben tabi panik haliyle en yakın kapılar olan arka kapıları kontrol ettim ve kapalıydı, ama sürücü tarafı açıktı sadece, yazılımsal kontrol olmasa zaten tüm kapılar düğme ile ya hepsi kapanıyor ya da hepsi açılıyor aynı anda, yani bu yazılımsal olarak düşünülmüş ve aracın bagajda olduğunu algılıyor sistem. tabii ki denerim ve mümkün olursa video çekerim. sonuçta zaten fiziksel olarak sadece sürücü tarafının kilidi açıp kapama şansımız yok ki. ya hepsi kapanıyor ya hepsi açılıyor. tekrar deneyeceğim ve eminim aynı şekilde sürücü tarafının açılacağına.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Evet dediğiniz gibi akıllı bir davranış söz konusu

Ama kesinleştirmek için bir test yapın
                Birde sizin aracın model yılı hakkında bilgi verirmisiniz.

Çünkü bazı özellikler yıllara ve modele göre farklılık gösterebiliyor .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

yedek anahtarı alıp gündüz gözüyle bir video çekmeye çalışırım, en kötü ihtimal denerim bilgi veririm buradan.

Aracım 2015 1.6cdti full opsiyon

Yorum

Aynı olayı bende yaşadım da yazmayı unuttum. Ben de bagajı anahtar üzerinden açtım ve sonra anahtarı bagajda unuttum. Kapağı kapadığımda anahtarı unuttuğuma dair korna çaldı ve bagaj kapağı ile diğer kapılar kitlendi ama sürücü kapısı açıldı. Gittim sürücü kapısındaki düğmeden kilidi açtım ve bagajdan anahtarı aldım. Benimde adrenalin önce tavana vurdu sonra da Opel mühendislerine haklarını verdim. Aracım 2016 model 1.6 CDTI Sportline.
                    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Geçmiş olsun, kısa süreli bi heyecan olmuş.
                      Aklıma gelmişken ben de bir soru sormak istiyorum. Aracı stop edip anahtarı alıp çıktığımızda, kapıları kilitlemezsek bir süre sonra otomatik olarak kendi kilitliyor mu acaba?
                      Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL

Yorum

Orjinal yazı sahibi: monotros View Post
                        Geçmiş olsun, kısa süreli bi heyecan olmuş.
                        Aklıma gelmişken ben de bir soru sormak istiyorum. Aracı stop edip anahtarı alıp çıktığımızda, kapıları kilitlemezsek bir süre sonra otomatik olarak kendi kilitliyor mu acaba?
                        evet eğer araç ayarlarından aktifleştirirseniz, anahtar araçtan çıkınca 5 sn içinde kitliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
                          Aynı olayı bende yaşadım da yazmayı unuttum. Ben de bagajı anahtar üzerinden açtım ve sonra anahtarı bagajda unuttum. Kapağı kapadığımda anahtarı unuttuğuma dair korna çaldı ve bagaj kapağı ile diğer kapılar kitlendi ama sürücü kapısı açıldı. Gittim sürücü kapısındaki düğmeden kilidi açtım ve bagajdan anahtarı aldım. Benimde adrenalin önce tavana vurdu sonra da Opel mühendislerine haklarını verdim. Aracım 2016 model 1.6 CDTI Sportline.
                          FacomX cagri

Mert beyde aynı tecrübeyi yaşamış demek ki araçlarımızda bu özellik var güzel bir özellik bu gerçekten

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post

evet eğer araç ayarlarından aktifleştirirseniz, anahtar araçtan çıkınca 5 sn içinde kitliyor
                            Teşekkürler hocam. Kilitlenmemesi dikkatimi çekmişti de demek ki ayarları gözden kaçırdım.
                            Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL

Yorum

2011 model aracım da aynısını yaşadım ve maalesef yedek anahtarla açmak zorunda kaldım ki ben Tekirdağ da yedek anahtar İstanbuldaydı...Sanırım 2015 ve sonrası modellere eklenen bir özellik...Mantıklı olmuş....

Yorum

İşleniyor...
                              X