Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor gücü düşürüldü kayma ikaz lambası ve motor ikaz lambası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor gücü düşürüldü kayma ikaz lambası ve motor ikaz lambası

Merhabalar aranıza yeni katıldım
    3 gün önce aracım bu hatayı verdi ve ben servise gittim adamlar sensör sorunudur dedi sensör yazılımını güncellediler hatayı sildiler ve hata tekrarlaması halinde getirin dediler bugün tekrar aynı hatayı verdi gittim tekrar servise hortum yerinden çıkmış taktık düzeldi dediler teste gitti bir sorun yok 2 saat önce aracı biraz test edim die 180 e kadar çıktım 1,5 dakika falan sonra tekrar aynı hatalar çıktı araç yığıldı devirden düştü hararet normalin az üstüne çıktı. Pazartesi gidecem gene birşeyler söyleyecekler ve ben anlamadığım için Gene birşeyler yapacaklar. Sizce bu durum neyden kaynaklanabilir?
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Merhaba ,

dün de benim başıma geldi , devirsiz yokuşta çıkarken bir de motor gücü azaltıdı yazdı ekran da aracım 2010 model 1.6T , daha sonra aracı park ettim araç hortumlarını soketleri kontrol ettim , elimle şans eseri resimdeki hortum gaz kelebeği hortumu mu tam adını bilmiyorum ( bilen varsa paylaşsın lütfen ) elimle gezerken yırtık olduğunu hissetim , sanırım bendeki hata bunla ilgili , sizde elimizle hafif bastırarak hortumları kontrol edebilirsiniz.

Yorum

Yorum

Resim için url değil üst deki yazıya tıklayın

Yorum

valla servise gittim 2 defa birinde sensör güncellemesi yaptılar ötekinde hortumları söküp geri taktılar ama bir türlü sorunu çözemediler yarın bir daha gideceğim fakat özellikle burada yazdım ki bu sorunu bilen varsa söylesin bende servise boş gitmeyim dedim çünkü yeteri kadar çözüm odaklı değiller.

Yorum

Ben henüz servise gitmedim , fakat elle kontrol de tespit ettim bu tarz durum başına gelen arkadaşlar var , forum da arama yaparsanız bir çok tespit var onları da okuyarak en azından az çok elinizde ön bilgi ile gidersiniz .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: posett View Post
              Ben henüz servise gitmedim , fakat elle kontrol de tespit ettim bu tarz durum başına gelen arkadaşlar var , forum da arama yaparsanız bir çok tespit var onları da okuyarak en azından az çok elinizde ön bilgi ile gidersiniz .
              Beyin gitmiş olabilir diyorlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökbey01 View Post

Beyin gitmiş olabilir diyorlar
                Kendi beyinlerini kast etmiş olabilirler

1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post

Kendi beyinlerini kast etmiş olabilirler
                  Valla hocam araca fabrikadan Yen'i yazılım istedik yükledik dediler sorun kalktı dediler. Şimdi gene aynısını yaşadım. Kesinlikle benim aracın beyni değil ama bunların beyni değişmeli

Yorum

Valla hocam araca fabrikadan Yen'i yazılım istedik yükledik dediler sorun kalktı dediler. Şimdi gene aynısını yaşadım. Kesinlikle benim aracın beyni değil ama bunların beyni değişmeli
                    Hararetin kalkması biraz garip olmuş üstüne düşülmesi daha iyi olur. ABS-ESP işaretlerinin yanması sensör kablosu zarar gördüyse filan olabilir. Bakılması lazım. Motor arıza lambasında da arıza kodu ne diyor peki biliyor musunuz?
                    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Yarın serviste bakıp söyleyim. Ama yemin ederim bezdim. Bende 2012 insignia 2.0 CDti vardı 2 senede bir turbo hortumu patlardı gider değiştirirdim 15bin de bir servis hariç yolunu bilmezdim servisin. Şimdi neredeyse her sabah Opel servisine gitmezsem işim gücün rast gitmiyor gibi oldu deli olacam resmen. Bir arkadaşla konuştum bu işlrden iyi anlayan oda diyorki : "turbo basınç hortumunda patlak vardır baksınlar" acayip Çan'ımı sıktı ya

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun

Aracınızda yazılım yoksa korkulacak bir durum değildir diye düşünüyorum bu hatanın genellikle çıkma sebeplerinin başında Turbo ve turbo ekipmanlarıdır bazende sensör hatası olarak çıkar genel çözüm servise gitmeden yapılan ise Akünün kutup başını söküp takmaktır buna rağmen hata almaya devam ediliyorsa sırası ile hortum sensörler ve turbodur ve motordur

inşallah sizin sorununuz hortum problemidir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                          Öncelikle geçmiş olsun

Aracınızda yazılım yoksa korkulacak bir durum değildir diye düşünüyorum bu hatanın genellikle çıkma sebeplerinin başında Turbo ve turbo ekipmanlarıdır bazende sensör hatası olarak çıkar genel çözüm servise gitmeden yapılan ise Akünün kutup başını söküp takmaktır buna rağmen hata almaya devam ediliyorsa sırası ile hortum sensörler ve turbodur ve motordur

inşallah sizin sorununuz hortum problemidir
                          Hocam teşekkür ederim bilgi için. Şimdi servisten çıktım çok saçma birşeyden çıkmış diyorlar. Aslında bu forumda da kayıtlı olan ilbey benim kardeşimdir, en baştan beri diyor ki sensör hatası... turbo hortumları kontrol edildi derken ortam ısı sensörünü kontrol ettiler. İçine kocaman bir tane eşek arısı girmiş ve doğru çalışmasını engellemiş diyorlar. Sensörü değiştirdiler suan için bir sorun yok ama bir daha bir sorun ile karşılaşırsak beyni değiştireceklerimi söylediler. Arabanın performansı bile arttı. Normalde nasıl bilmiyorum ama bence insignianın en güçlü vitesi 3 ken 3. Viteste yığılma yapıyordu şimdi Onu da yapmıyor hata ikazda yanmıyor. Bakalım şimdilik sensörden ötürü çözülmüş gibi gözüküyor. İnsallah çözülmüştür.

Yorum

Hocam teşekkür ederim bilgi için. Şimdi servisten çıktım çok saçma birşeyden çıkmış diyorlar. Aslında bu forumda da kayıtlı olan ilbey benim kardeşimdir, en baştan beri diyor ki sensör hatası... turbo hortumları kontrol edildi derken ortam ısı sensörünü kontrol ettiler. İçine kocaman bir tane eşek arısı girmiş ve doğru çalışmasını engellemiş diyorlar. Sensörü değiştirdiler suan için bir sorun yok ama bir daha bir sorun ile karşılaşırsak beyni değiştireceklerimi söylediler. Arabanın performansı bile arttı. Normalde nasıl bilmiyorum ama bence insignianın en güçlü vitesi 3 ken 3. Viteste yığılma yapıyordu şimdi Onu da yapmıyor hata ikazda yanmıyor. Bakalım şimdilik sensörden ötürü çözülmüş gibi gözüküyor. İnsallah çözülmüştür.
                            GEçmiş olsun. Bana araç sattıran bir arıza. Yazılanları okudukça inanın benim bile moralim bozuluyor. Çözülmesine sevinidim. Tespit edilen sıkıntı hakikaten bunu yapabilir. Bence bir daha olmayacaktır. Beyin işi baya sakat çünkü.
                            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post

GEçmiş olsun. Bana araç sattıran bir arıza. Yazılanları okudukça inanın benim bile moralim bozuluyor. Çözülmesine sevinidim. Tespit edilen sıkıntı hakikaten bunu yapabilir. Bence bir daha olmayacaktır. Beyin işi baya sakat çünkü.
                              Ben de aracı satma noktasına gelmiştim ama insallah sorun ortadan kalkmıştır. Zorladım baya ama tık YÖK maşallah

Yorum

İşleniyor...
                              X