Merhabalar, aranızda yeniyim. 2 Ay önce İnsignia Sport Tourer Cosmo 2.0 Dizel Otomatik 160HP bir araç satın aldım. Tüm bakımları ve Ağır bakımları en ince detayına kadar yapıldı. Ekspert'de herhangi bir mekanik v.b sorunda çıkmadı. Ancak bir haftadır yaşadığım bir problem var. Seyir halindeyken, vites geçişlerinde herhangi bir sorun vuruntu v.b hissetmeme rağmen 110km hızla giderken araç vites atmıyor ve boşa düşüyor gibi ses geliyor. Bazen de, yavaş giderken araç 2. vitesi geçmiyor takılı kalıyor. Gaz tepkimesi verdiğimde de ivme kazanmıyor yavaşlıyor. Bu sorun neden kaynaklanır? Opel Gerçek'de ağır bakımlarını yaptırdım özellikle şanzımanıda kontrol ettirdim test sürüşüde yapıldı bir sorun olmadığı söylendi. Ama sorunum halen bu şekildedir. Başına gelen arkadaşlar var ise beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Herkese güzel forumlar dilerim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Otomatik Şanzıman ile ilgili bir sorunum var.
Collapse
X
-
İyi günler,
İnsignia aracında bulunan şanzıman Aisın AF40 6 ileri otomatik şanzımanda kronolojik hidrolik beyin problemi var yani şanzıman içerisinde bulunan valf gövdesi. Eğer şu arılar var ise geçmiş olsun şanzımanınız arızalı;
1-Viteslerde vuruntu olması,
2-Viteslerde devir yükseltmesi sonrasında vitese geçmesi yani boşa çıkarma olayı,
3-Viteslerde takılı kalması gibi arızalarda ki sorun şanzıman beyninden kaynaklanıyor sonrasında kullanmaya devam ederseniz şanzıman içerisindeki kavrama balatalarını yakıyor.
Bu şanzımanı piyasada sıfırını 5000 tl gibi bir fiyata veriyorlar 1 yıl garantili eğer ki düşünürseniz yönlendirme yapabilirim. Anahtar teslim sıfır şanzıman fiyatı montaj dahil 6000TL
Not:Kesinlikle çıkma veya tamir yaptırmayı düşünmeyin pek olumlu sonuç vermiyor zaten tamir yaptırdığınız zaman beyin değişmesi gerekir sadece beyin fiyatı sıfır 3500 TL Yani sıfır şanzıman almak daha mantıklı. Aracınız 2011 üzeri ise ince karter Af40 şanzıman çıkıyor 2010 altı ise af40 kalın karter çıkıyor AF40 kalın karter şanzımanlar 500 TL daha pahali
Yorum
-
Tekrar merhaba, cevaplarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Konunun gelişme sürecini aktarayım. Bugün tekrar Opel Gerçek servisine gittim. Makineye bağlandı bu sefer tespit edildi. 5. Vites Valf'in de problem olduğu ve şanzıman beyninin değişmesi gerektiği söylendi. Parça'da Türkiye'de yokmuş yurt dışından sipariş üzerine getiriliyormuş. Gelme süresi 15 gün (en asgari) Şimdi tekrar fikirlerinize ihtiyacım olacak. Bu parçayı yetkili servis dışında orjinal olarak bulabilmek mümkün olabilir mi? Bir diğer sorum da, Almanya'da ki akrabama bu parçayı aldırıp, servise götürüp yaptırtabilir miyim? Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim..
Yorum
Yorum