Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dizel enjektör temizligi/ degisimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Dizel enjektör temizligi/ degisimi

Herkese selamlar,
    Dizel enjektörlerinin temizletilmesi hakkinda deneyimi olan daha önce temizletmis olan varmi. Faydasini gördünüzmü internette cok karisik bilgiler var temizlikten sonra daha kötü olan var. Direk degistirme maliyeti yuksek ama garantili. Diger cözüm daha az masrafli . Ha birde würth enjektör temizleyici olarak düsencelerinizi alsam. Tesekkürler.

işini bilen yerler enjektör temizleyebilir.
    Yapamayanlar ve anlayamyanlar el atarsa kalibrasyonlarını beceremediğinden olmuyor.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Würth Enjektör Temizleyici/Performans arttırıcı ürününü ben 2 farklı araçta 2 yıldır sürekli kullanıyorum. Uzun vadede bir yararı veya zararı olacak mı bilmiyorum ama kısa vadede dizel motorda daha az titreşim ve daha az ses, daha iyi alt devirler ve daha iyi menzil sağlıyor. (100 km'de 0.2-0.3 litre gibi bir düşüş) Bu yüzden ürün ben de alışkanlık yaptı.

Enjektör temizliği konusunda çok bilgili olduğumu söyleyemem fakat ben de bu konuyu biraz araştırmıştım ve şunu öğrenmiştim : Bu işlemi ya araç 40-50.000 km'yi geçmeden yaptıracak ve sonrasında düzenli tekrar ettireceksiniz, ya da -km çoksa- hiç bulaşmayacaksınız. Çünkü enjektörlerde uzun vadede biriken "kurum" bu şekilde temizlendiğinde problem çıkarıyormuş. (yararlı kurum)

Yorum

O zaman degisim görünüyor heralde. Araclarinda bosch kullanan oldumu bildigim kadariyla opel araclari icin bosch orjinalden sonra en iyi ürün. Gm orjinal yedek parcalar cep yakiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
          Würth Enjektör Temizleyici/Performans arttırıcı ürününü ben 2 farklı araçta 2 yıldır sürekli kullanıyorum. Uzun vadede bir yararı veya zararı olacak mı bilmiyorum ama kısa vadede dizel motorda daha az titreşim ve daha az ses, daha iyi alt devirler ve daha iyi menzil sağlıyor. (100 km'de 0.2-0.3 litre gibi bir düşüş) Bu yüzden ürün ben de alışkanlık yaptı.

Enjektör temizliği konusunda çok bilgili olduğumu söyleyemem fakat ben de bu konuyu biraz araştırmıştım ve şunu öğrenmiştim : Bu işlemi ya araç 40-50.000 km'yi geçmeden yaptıracak ve sonrasında düzenli tekrar ettireceksiniz, ya da -km çoksa- hiç bulaşmayacaksınız. Çünkü enjektörlerde uzun vadede biriken "kurum" bu şekilde temizlendiğinde problem çıkarıyormuş. (yararlı kurum)

Yararlı kurumlar silindirde subaplarda birikir. Enjektörde birikmez. Yoğun km' yapan araçlarda bunların temizlenmesi kompresyon kaçaklarına sebebiyet verebilir.
          Enjektör deki kurumların hiç biri yararlı değildir. Yanlış bilgi. Ve en az 70-90 bin bandında ( kendimce kaba bir aralık ) enjektörler sökülüp teste gönderilmeli.
          Ayrıca, pis mazot denk gelirse enjektörleri ilk gün bile tıkayıp bozabilir. Bu, pislik nedenli arızadır. Yanamayan mazot da kurum olarak birikir. Ve yanmayı daha da geciktirir.
          Ağır şartlarda olursa egzosdan yanamayan mazotun siyah dumanı bile görünebilir.

Sizin dediğiniz, carbon clean işlemi ile enjektör dahil yakıt sisteminde mazot'un gezdiği ve yandığı her alanda temizlik anlamına gelir ve buradaki yararlı kurumlar sakata biner.
          100-150 bin bandındaki araçlara carbon clean temziliğini önermemeleri doğru bilgidir.
          Düzenli olarak ilk km' lerden beri carbon uygulanırsa sorun olmadan yüksek km' lerde dahi yapılabilir.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya View Post
            Sizin dediğiniz, carbon clean işlemi ile enjektör dahil yakıt sisteminde mazot'un gezdiği ve yandığı her alanda temizlik anlamına gelir ve buradaki yararlı kurumlar sakata biner.
            100-150 bin bandındaki araçlara carbon clean temziliğini önermemeleri doğru bilgidir.
            Düzenli olarak ilk km' lerden beri carbon uygulanırsa sorun olmadan yüksek km' lerde dahi yapılabilir.
            Doğrudur, ben arkadaşın da carbon clean yaptıracağını düşünerek cevap yazmıştım. "Kurum" bilgisi yanlış olmakla birlikte carbon clean vb işlemler için geri kalanı araştırmalarım sonucu edindiğim bilgiler.

Yorum

Hepimiz araştırarak öğreniyoruz.

Yorum

Aracina bosch enjektör taktiran oldumu acaba? varsa deneyimlerini rica edecegim tavsi edermisiniz?

Yorum

İşleniyor...
                X