Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Cosmo Makyajlı Kasa Lastik Basınç Sistemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Cosmo Makyajlı Kasa Lastik Basınç Sistemi

Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi aracım 2013 model makyajlı kasa Insignia Cosmo. Bu araçta lastik basınç sistemi yok mu? Foruma baktım ama bulamadım. Kitapçıkta bilgi menüsü altında diyor ama bende sadece yol a yol b yağ durumu hız menüleri var.

Lastik basınç sensörü ve geri görüş kamerası 2015 modelden itibaren var.

Eğer önemliyse, lastik basıncını bluetooth ile telefona gönderen bir ürün var. Onu temin edebilirsiniz.

Yorum

Anladım hocam. Demek ki opsiyonelmiş. Ben Cosmo da standart zannediyordum. Dediğiniz ürüne bakarım, lastiğe ekstra bir şey mi takılıyor. Yani demek istediğim onun kendine göre sensörleri mi var ? Bir de jantlarımın üstünde hangi tarafın olduğu yazıyor. Servis lastik değişimlerinde her jantı kendi yerine takın üzerinde sensör var dedi. Bu yüzden kafam karıştı.

Yorum

2014 Kasım'dan sonra üretilen araçlarda mecburindir. Lakin ilk zamanlarda gelen araçlarda opel bazı 2013 madel raçlarına bu sistemi koymuş
        1.6 SIDI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ferdibayrak View Post
          Anladım hocam. Demek ki opsiyonelmiş. Ben Cosmo da standart zannediyordum. Dediğiniz ürüne bakarım, lastiğe ekstra bir şey mi takılıyor. Yani demek istediğim onun kendine göre sensörleri mi var ? Bir de jantlarımın üstünde hangi tarafın olduğu yazıyor. Servis lastik değişimlerinde her jantı kendi yerine takın üzerinde sensör var dedi. Bu yüzden kafam karıştı.
          Bahsettiğim ğrün sibop şeklinde. Servis çalışanları prk bir şeyden anlamadıkları için her söylediklerini dikkatle irdelemek gerekiyor...

Yorum

O da doğru.ihihi

Yorum

Aracım 2013 model Eylül üretimi ve aracımda sistem mevcut. Ekranda her lastiğin değerini tek tek gösteriyor. Bildiğim kadarıyla ilk gelen serilerden birine sadece ışıklı ve sesli uyarı sistemi koymuşlar, ekranda da sayfası yok. Diğer tüm gelen serilerde sistemin tam kapsamlı olarak olması gerekiyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ferdibayrak View Post
                Hocam yerler farketmiyor. Benimde hep jantları çıktıklara yere takın dediler bende öyle yapıyordum sonra rotçu ustam araca rot yaparken ön lastiklerin yerlerini değiştirdi birbirleri arasında ve biraz gittikten sonra sistem otomatik sensörleri tanıdı. Yani sensörleri nereye takarsanız takın yerini anlıyor ve kendini ona göre ayarlıyor.
                Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

jantların yerleri değişsede, lastik konumları tanımlama özelliğiyle kalibrasyona alınca baştan tanıyor yerlerini.
                  1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                  Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Aslında lastik basınç sensörü 2009 dan beri var ama Türkiyeye gelen modellerde Türkiyedeki bilincsiz lastikçilerin sensörleri kırmaları sebebi ile vektralarda yaşanan sorunlardan dolayı Insignida istemediler diğer markaların da lastik sensörlü araç getirmesi arttığı için 2012-13 ten sonra ürünler konmaya başlandı

Birde en çok sorun bizim şöförlerimiz kendileri lastiklerin yerlerini değiştirdiği için sensör bilgilendirmeler hatalı oluyormuş fiziki değişimde sensörün hangi lastikte olduğunun set edilmesi gerekiyor doğru lastik basınç kaybı için ama bunlar yapılmadığı için müşteriler hatalı bildirim diye şikayet ediyorlarmış Vectralarda

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                      Aracım 2013 model Eylül üretimi ve aracımda sistem mevcut. Ekranda her lastiğin değerini tek tek gösteriyor. Bildiğim kadarıyla ilk gelen serilerden birine sadece ışıklı ve sesli uyarı sistemi koymuşlar, ekranda da sayfası yok. Diğer tüm gelen serilerde sistemin tam kapsamlı olarak olması gerekiyor.
                      İlginç. Benim araç da 2013 Aralık üretimi ama ekranda lastik basıncıyla ilgili hiç bir bilgi yok.

Yorum

Cevaplar için teşekkürler. Benim aracım da 2013 Aralık trafiğe çıkışlı ama sanırım üretim olarak 2013 başları. Bu yüzden sistem menüde yok galiba. Ama jantlarda lastik konumları yazdığına göre sizin de dediğiniz gibi sistem mevcut. Sadece bilgi menüsünde çıkmıyor. Yazılım güncelleme tarzı bir şey olsa olur gibime geliyor ama Opel de bu işler zor biliyorum. Jantların yerinin değişmesinin sistemi etkilememesi, daha doğrusu kalibrasyonla halledilmesi güzel bir şey bence.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                          jantların yerleri değişsede, lastik konumları tanımlama özelliğiyle kalibrasyona alınca baştan tanıyor yerlerini.
                          Hocam ben aracımda ne kalibre ne de resetleme ilgili bir yer bulamadım ki kitapçığında da set etme ile ilgili bir şey bulamadım. Ustam lastiklerin yerlerini değiştirdiğinde önce biraz hata verir gibi oldu ama bir kaç metre yürüyünce hemen tanıdı ve değeri göstermeye başladı.

Bir diğer konu olarak firmaların bu lastik basınç konusunda iki tasarımı var benim gördüğüm kadarıyla. Birincisi bizim araçlarda ki gibi olan jantın içinde ekstra bir parça olarak bulunan bir sistem ki lastikçiler levye ile lastikleri çıkartırken kırma ihtimalleri çok yüksek oluyor. İkinciside VAG grubunun kullandığı sibopta bulunan modeller. Bunlarda lastikçilerin kırma ihtimali pek bulunmuyor. Benim bildiğim bu şekilde, yanlışım varsa da şimdiden affola.
                          Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

hocam ben bu özelliğin aracında olanlar için söyledim, hani yer değiştirmeye çekiniyormuş ya bazı kişiler jantların. aslında tekrar konumlar araç tarafından tanımlanabiliyor ddedim. Eski modeller için bilemiyorum nasıl işlediğini. ama yeni sistemde lastık konumları araç tarafından tanımlanıyor tekrar.
                            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Ben kış lastiği için ayrı jant takımı kullanıyorum, onlara da sensör taktırdım, tıkır tıkır çalışıyorlar, kalibrasyon filan yok

Yorum

İşleniyor...
                              X