Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG Li 1.4T de gaz almama ve yakıt tüketiminde anormallik

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• LPG Li 1.4T de gaz almama ve yakıt tüketiminde anormallik

Herkese iyi forumlar. 1.4t insignia modeli aracımda lpg de iken düşük viteslerde gaza bastığımda 3000 devire yaklaşınca araç gaz almayı kesiyor ve motor freni gibi bir şey yapıyor hemen vites büyütüp gaza basmaya devam edince hızlanmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir?
    2. sorumda yaklaşık 32-35 lt arası gaz ile şehirler arası yolda sadece 300 km yol yapabiliyor araç. Fabrika kullanım değeri şehir içi 7.4 lt. Daha önce şehir içi yakıt tüketimi 9 lt verilen opel astra ile aynı miktarda gaz ile 400-450 km yol yapabiliyordum. Bir yerlerde bir sorun olma ihtimali varmıdır?

benim 1.6 atmosferik Astra da da aynı şekilde tekleme yapıyordu. landirenzo marka LPG kiti vardı. LPG kitine yeni versiyon program attılar ve düzeldi. Ancak daha sonradan farklı sorunlarım çıkmıştı. başka bir landırenzo bayisine gittim aynı şekilde tekleme olduğu zaman şu an montaj yaptığımız astralara parça takıyoruz size de o parçayı takalım dedi. Fazla tuketim aracin daha agir olmasindan yada lpg ayarsizligindan olabilir.

Yorum

Lpg litre olarak aracın normal yakıtından biraz daha fazla yakar lpg yi avantajlı hale getiren ücretidir.

Bence aracınızın balkes sin dediği gibi ayarlarını kontrol ettirirn ve tecrübeli ustlara baktırın. her köşe başındaki lpg montaj cısı süper diye yada berbt diye birşey yok biraz şans işi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

aracınızdaki sorun LPG ayarından kaynaklanıyor. Düzgün bir AFR ayarı ile benzinden farksız binebilirsiniz. İncelemenizi tavsiye ederim.

Aracımız Opel insignia 1.4T (140HP) . A14NET motor kodlu bu araçlar (Makyajlı kasada B14NET) LPG ile oldukça uyumlu ancak, Arıza lambası yaktıracak kadar kötü montaj ve ayarlara maruz kalmakta. Araçta Atiker’in Grand kiti takılı. Araç sahibinin şikayeti:  aracın sürekli arıza lambası yakması ( her seferinde ustaya git-gel yapılması) ve düşük performans şeklindeydi. Araç sahibi ile […]
        Fikrin kadar varsın!

Yorum

Merhaba,

Bende de 1.4t insignia var ve Ankara ş. içi lpg tüketimim 9-12lt arası değişiyor. Ayağımı gazdan çok esirgemem. Ş. dışı LPG tüketimi ise nereye gittiğinize ve hızınıza göre değişmekle birlikte, 7-9lt arası lpg tüketiyor. Ayar problemi olduğu aşikar ancak yüksek yakıtla ilgili ateşleme sisteminin de kontrolünde fayda olduğunu düşünüyorum. Son olarak da LPG filtrenizi kontrol ettirebilirsiniz.

Yorum

Cevaplar için teşekkürler. Salı günü sanayiye uğrayayım bir.

Yorum

İşleniyor...
            X