Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakit tüketiminde artis

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakit tüketiminde artis

Selamlar Herkese,

Bilgisi olandan ricamdir aracimi 5 ay önce kadar aldim 7.7 lt yakiyordu ortalama 2 hafta önce dpf temizligine götürdüm araci temizlikten aldiktan sonra arac yakit tüketim ortalamasi 12.0 lt ye cikti . Nedenini anlamadim. Dpf temizligiyle ilgili bir sorun olabilirmi yada baska bir arizasimi aracin . Tesekkürler.

Öncelikle Hoşgeldiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

welcome Gecmis olsun
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Bu arada arac dizel sanırım? bu kadar yakması normal değil. Benim aracı aldıgım aralık ayından bu yana 12bin km oldu ortalama 5.5LT gosteriyor

Yorum

2.0 dizel 160 hp turbo 5.5 hic görmedim ama en iyi ortalamasi 7.7 di . Bu kadar yukselmesi hosuma gitmedi sali günü servise gidiyorum problemin ne oldugunu buraya yazarim . Ilerde basina gelen olursa bilgi sahibi olur.

Yorum

Kış ortalamam yaklaşık 9 lt idi , yaz bakımı sonrasında 7,2-7.3 olarak yaklaşık 2 bin km gezdim. Uzun yolda dahi 5,5 i hiç göremedim hatta 6,0 ın altına inemedim.

Yorum

12 lt hiç normal değil,aksine dpf rejenerasyon sonrası yakıtın düşmesi lazım.Bende şuan ağırlık şehiriçi 8-8.5 lt arasında geziyorum.

Yorum

Emme manifoldu olabilir diyen oldu nekadar dogru bilmiyorum hava yakit karisimi dogru karismadi zaman gerekli patlamayi yapmak icin ecu fazla yakit püskürtebilirmis yada hava veya yakit filtresi herkes birsey söyledi emin olamadim sali günü götürecegim ögrenince yazarim .

Yorum

Konuyu takipteyim. Emme manifoldunda kaçaktan şüpheleniyorum ben de kendi aracımda.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Sizdeki etkileri nedir ? arac nasil tepkiler veriyor?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hunsignia View Post
                      Sizdeki etkileri nedir ? arac nasil tepkiler veriyor?
                      Yakıt konusunda uzun süredir ölçüm yapmıyorum. Şehiriçinde 9 litre civarında yakıyor. Kışın 12'ye dayanıyor ama uzun yolda 5.5-6 litre arası tüketimim var.

Benim sıkıntım emme manifoldu contasında. Contada üretim hatası var galiba. Biraz su kaçırmış. Antifriz kalıntısı mevcut. Şu anda kaçırma yok. Fakat daha önce konusunu açtığım bir durum var. Araçta dip gaz gidince bir yerlerden hava kaçırma sesi geliyor araçtan. 3000 devir üstü ses yok.

Forumdaki arkadaşlar emiş sesidir dedi ama motor soğukken gelmiyor. Isınınca belirginliği artıyor. Bu duruma rağmen araçta turbo basıncı maksimum düzeyde. Arıza lambası yanmıyor.

Op-Com kablom var sürekli arıza kaydı kontrolü yapıyorum ama hiçbir arıza kaydı yok. Çözemedim. O hava kaçağı sesi canımı sıkıyor. Sanki ilk aldığımda yoktu.
                      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Selamlar herkese,
                        Servisten geldim simdi sorunun kaynagi Lamda(Oksijen) Sensörü arizasiymis . Hava yakit karismini ayarlayan bu sensör ariza yapinca yakit tüketimi artis göstermis . Kücük bir parca ama oldukca maliyetli mecburen destirdik.

Yorum

Geçmiş olsun.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçmiş olsun.. Neyse sorun çözüldüyse sıkıntı yok..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

İşleniyor...
                            X