Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yedek Anahtarın Aynaları Açmaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yedek Anahtarın Aynaları Açmaması

Arkadaşlar merhaba. Aracımın orijinal anahtarının düğmeleri koptuğu için geçen yedek anahtarı yanıma aldım, yedek anahtar kapıları açmasına rağmen kapalı olan yan aynaları açmadı. Benzer olayı yaşayan ya da çözümü bilen var mıdır?
    2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Ana veya yedek, anahtar aynaları sadece kapatır, açmazihihi

Yorum

Şaman Bey yanlış anlaşılma oldu galiba, aracın aynalarını orijinal anahtarla kapatıp açabiliyorum.

Yorum

yedek anahtar içinde menüye girip ayna kapama açmayı aktif edin. 2 anahtar içinde farklı ayar kaydediyor olabilir.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Tamamdır Selçuk hocam, akşam deneyip olup olmadığını paylaşırım. bilgilendirme için teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: striker View Post
            Şaman Bey yanlış anlaşılma oldu galiba, aracın aynalarını orijinal anahtarla kapatıp açabiliyorum.
            Araç özellikleri model yılları itibarıyla farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin, benim ilk insigniam 1.6 turbo, 2010 modeldi ve sağ-sol iki ayna da
            geri viteste yatıyordu. Ondan sonraki dört insigniamda ise sadece sol ayna yatıyor, sağ yatmıyordu. Gerçi ben şu an kullandığım (2015 2.0 170 hp)
            arabada hiç denemedim, ama, önceki dört araçta (2010/2011/2012/2013) ayna uzaktan kumanda ile kapatılıyor ancak açılmıyordu, bir bakayım
            bu açılıyor mu

Yorum

Şaman bey Cosmo araçlarda yani makyajlılarda hem açılıp hem kapanıyor. basmaya devam edilirse sunroof dahil camlar açılıp kapanabiliyor. sonradan eklenmiş olabilir doğrudur siz insignia konusunda üstadsınız
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Arkadaşlar merhaba. Aracımın orijinal anahtarının düğmeleri koptuğu için geçen yedek anahtarı yanıma aldım, yedek anahtar kapıları açmasına rağmen kapalı olan yan aynaları açmadı. Benzer olayı yaşayan ya da çözümü bilen var mıdır?
                Biraz uzun süreli bastığınızda bile mi açmıyor peki ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post

Araç özellikleri model yılları itibarıyla farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin, benim ilk insigniam 1.6 turbo, 2010 modeldi ve sağ-sol iki ayna da
                  geri viteste yatıyordu. Ondan sonraki dört insigniamda ise sadece sol ayna yatıyor, sağ yatmıyordu. Gerçi ben şu an kullandığım (2015 2.0 170 hp)
                  arabada hiç denemedim, ama, önceki dört araçta (2010/2011/2012/2013) ayna uzaktan kumanda ile kapatılıyor ancak açılmıyordu, bir bakayım
                  bu açılıyor mu
                  Şaman bey benim aracım da 2011 model 1.6t cosmo, benim de geri viteste sadece sağ ayna yatıyor, ki genel durum da bu şekilde diye biliyorum. Bence siz hemen deneyin, anahtarınız aynaları kapattığı gibi açacaktır da

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbey kurt View Post

Biraz uzun süreli bastığınızda bile mi açmıyor peki ?
                    Yok İlbey hocam, uzun süreli de bastım denedim, açmadı.

Yorum

Yok İlbey hocam, uzun süreli de bastım denedim, açmadı.
                      çok ilginç.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                        Şaman bey Cosmo araçlarda yani makyajlılarda hem açılıp hem kapanıyor. basmaya devam edilirse sunroof dahil camlar açılıp kapanabiliyor. sonradan eklenmiş olabilir doğrudur siz insignia konusunda üstadsınız
                        Arkadaşlar makyajlı insignia için çıkarılan son kullanıcı kılavuzunun 38-39 sayfalarına göre aynaların kumanda ile açılıp kapatılması özelliği sadece hafızalı elektrikli koltuğu olan araçlarda çalıştığı belirtilmiştir.

Selçuk Bey, benim aracımda sunroof anahtar ile kapatılabilmekte fakat açılamamaktadır ve bu konu ile ilgili kullanıcı kılavuzunda da sadece kapatma olarak belirtilmektedir. Açma işlemi siz de çalışmakta mıdır?

Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

denemedim ama kapandığını biliyorum. eğer kılavuzda açılmayla ilgili ibare yoksa açılmıyordur doğrudur. Ama cam açıp kapama ya da komple açık olan sunroof kapatılabiliyor. camlar istenilen konumda bırakılabiliyor. yaz aylarında araca binmeden önce iş yerinde örneğin 10 dak önceden havalandırma yapmak çok faydalı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                            yedek anahtar içinde menüye girip ayna kapama açmayı aktif edin. 2 anahtar içinde farklı ayar kaydediyor olabilir.
                            Selçuk hocam, tam da dediğiniz gibi oldu. yedek anahtar ile aracı çalıştırıp menüye girdiğimde, yan aynaları aç-kapa seçeneği kapalı çıktı, onu açtım ve sorun çözüldü. Demek ki yedek anahtar ile orijinal anahtar için ayarlar farklıymış dediğiniz gibi. teşekkürler paylaşım için.

Yorum

Şaman bey benim aracım da 2011 model 1.6t cosmo, benim de geri viteste sadece sağ ayna yatıyor, ki genel durum da bu şekilde diye biliyorum. Bence siz hemen deneyin, anahtarınız aynaları kapattığı gibi açacaktır da
                              Denedim, iki sonuç aldım.
                              1-Aynalar uzaktan kumanda ile kapatılmışsa , uzaktan kumanda ile açılabiliyor.
                              2-Sol kapı üzerindeki kapatma düğmesi kullanılarak (manuel olarak) kapatılmışsa
                              uzaktan kumanda ile açılmıyor.
                              Şimdi, sizden sırasıyla şunları yapmanızı rica edeceğim;
                              1-Katlanmış aynaları manuel olarak açın,
                              2-Sonra uzaktan kumanda ile aynaları katlayın ve yine uzaktan kumanda ile açmayı deneyin.

Yorum

İşleniyor...
                              X