Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Silindir bloğu çatlağı ve su eksiltme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Silindir bloğu çatlağı ve su eksiltme

Merhaba arkadaşlar,

İnsignia 1.4 T aracım uzun zamandır belli aralıklarda su eksiltiyordu. Soğutma suyu kabı ve kapağı, yağ eşanjörü soğutma suyu hortumu Opel Beyaz yetkili serviste değişti. Bunlara işçilikleriyle birlikte 800 TL'den fazla masrafım oldu.

Tüm bunları yaptırdıktan 1 ay sonra araç tekrar "soğutma suyu az, su ekle" uyarısı verdi. Bunun üzerine tekrar yetkili servise gittim. Başınç testi yaptılar ve bu sefer de ikinci ve üçüncü silindir bloğunda su olduğunu söylediler. Işıkla gösterdileri silindir bloklarında birikme gibi değil de ıslaklık gibi bir su vardı. Velhasıl çatlağın nerede olduğunu görmek için açmalarının gerektiğini söylediler. Sadece açıp kapayıp çatlağın nerede olduğunu bulmanın 1600 küsür lira olduğunu söylediklerinde anahtarı aldım ve eyvallah deyip çıktım. Bir daha da Beyaz Opel'in kapısından geçmeyeceğim. Baştan Arıza teşhisleri ve tamiratları gerçekten berbat. Kaç defa gidip geldiğimi unuttum bu servise. Yaşadıklarım apayrı bir konu...

Arkadaşlar bana bu silindir bloğu çatlağından su kaçağı konusunu çözebilecek kapasitede bir yer tavsiyesi lazım.

Bir de uyarı verip eksiltmeyi 15 günde bir yapıyor. Ne kadar idare eder sizce böyle? Deneyimli dostlardan da fikir rica ediyorum..

Bu arada içinde su var diye gösterilen silindir bloğunun fotosunu da ekte paylaşıyorum.
    2012 insignia 1.4 T (140) Edition Elegance

You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Yorum

Araç kaç km de? Yağa su karışmış mı?
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
        Araç kaç km de? Yağa su karışmış mı?
        Üstadım araç 115 bin kilometrede. Suda yağ yok. Bunu özellikle bende yetkili servisteki MasterTech'e sordum:"Silindir bloğundan kaçırıyorsa yağda su olması gerekmiyor mu?" diye.

Suda yağ olması gerekmiyor dedi. Arabada tekleme vs. de yok. Tek belirtisi haznede eksilen su.

Yorum

Araba soğukken yağ çubuğunuzu bir çekip bakın yağ siyahlığı yerine beyazlaşma var mı diye.Blok çatlatma çok uzak ihtimal.Hortum ve radyatör kaçakları üzerinde durulmalı.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Yağ soğutucu da çatlamış olabilir. Blok o kadar kolay çatlamamalı.
            1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
            2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
            3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
            4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
            5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
            6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Sıkıntılı bir durum Allah yardımcınız olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Motor blogu kolayca catlar mi? Catlayan blok performansi etkilemez mi?

Yorum

http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...g=PaidSearch*P LA*232252887*22324021167*58375872927*{type}*285500 346*pla-79002696447&gclid=CLCA8YPb9NQCFTcW0wod2pAGsA&mpch= ads&scxid=14489-145818-2357-0

Yapacağınız en iyi şey linkini verdiğim ürünü alın ve su haznesine dökün.Eğer ufak kılcak bir çatlaktan sızıntı var ise garanti olarak bu sızıntıyı kesecektir.
                  Daha önce eşimin aracında yaşadım.Ustalar silindir kapak contasında sızıntı var motoru açacağız conta değişecek falan filan dediler 1000 TL ye yakın masraf söylediler.
                  Daha sonra başka bir ustanın önerisi ile bu ürünü aldım döktüm 2 sene boyunca gram su kaybı olmadı.Denemekten zarar gelmez alın deneyin bence.
                  2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                  2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi View Post
                    http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...g=PaidSearch*P LA*232252887*22324021167*58375872927*{type}*285500 346*pla-79002696447&gclid=CLCA8YPb9NQCFTcW0wod2pAGsA&mpch= ads&scxid=14489-145818-2357-0

Yapacağınız en iyi şey linkini verdiğim ürünü alın ve su haznesine dökün.Eğer ufak kılcak bir çatlaktan sızıntı var ise garanti olarak bu sızıntıyı kesecektir.
                    Daha önce eşimin aracında yaşadım.Ustalar silindir kapak contasında sızıntı var motoru açacağız conta değişecek falan filan dediler 1000 TL ye yakın masraf söylediler.
                    Daha sonra başka bir ustanın önerisi ile bu ürünü aldım döktüm 2 sene boyunca gram su kaybı olmadı.Denemekten zarar gelmez alın deneyin bence.
                    Ürünü merak ettim ama link çalışmıyor, düzeltir misiniz?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post

Ürünü merak ettim ama link çalışmıyor, düzeltir misiniz?
                      http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...g=PaidSearch*P

Tekrar ekledim.Eğer link çalışmaz ise würth radyatör çatlak tıkayıcı diye google da aratabilirsiniz.Bu ürün suyun dolaştığı tüm sistem üzerindeki kılcal çatlakları tıkıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi View Post

http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...g=PaidSearch*P

Tekrar ekledim.Eğer link çalışmaz ise würth radyatör çatlak tıkayıcı diye google da aratabilirsiniz.Bu ürün suyun dolaştığı tüm sistem üzerindeki kılcal çatlakları tıkıyor.
                        Yetkili servisteki mastertech "benzer ürünleri kullanmanı tavsiye etmem. Su kanallarını tıkayıp daha büyük işler açabilir" dedi.

Bir de düşünüyorum sonuçta würth gibi bir marka böyle bir riski neden alıp bu ürünü çıkarsın? Yetkili servisin ustası tavsiye verip riske girmek istememiş olabilir mi? Teknik donanımlı arkadaşlar ne diyor bu ürün konusunda?

Çok teşekkür ederim yanıtlar faydalı oluyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CengizhanBC View Post

Yetkili servisteki mastertech "benzer ürünleri kullanmanı tavsiye etmem. Su kanallarını tıkayıp daha büyük işler açabilir" dedi.

Bir de düşünüyorum sonuçta würth gibi bir marka böyle bir riski neden alıp bu ürünü çıkarsın? Yetkili servisin ustası tavsiye verip riske girmek istememiş olabilir mi? Teknik donanımlı arkadaşlar ne diyor bu ürün konusunda?

Çok teşekkür ederim yanıtlar faydalı oluyor..
                          Açıkcası ben kendim kullandım.Öyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım.Öyle kanal tıkayacak türden bir ürün değil.Farklı markaların ürünleri var toz şeklinde bu onlar gibi değil sıvı şeklinde içerisinde mikro granüller var.Soğutma suyu kanalını tıkayacak gibi bir yapısı yok.Ama siz bilirsiniz benimki öneriydi.Ucuz ve etkili bir yöntem.

Yorum

Ben benzer bir ürünü kullandım ve Passat aracımda kalorifer peteğini tıkadı. Güç bela açabildik.
                            1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                            2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                            3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                            4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                            5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                            6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
                            X