Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün uyarisi ve Motor Fazla Takviye hatası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün uyarisi ve Motor Fazla Takviye hatası

Merhaba
    opel 2.0 cdti otm aracimi biraz zorlayinca "Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün" hatasi veriyor ve arac yavasliyor max 40 km hizla falan gidebiliyor.
    Servise gotrurup cihaza baglattigimizda "Motor Fazla Takviye" diye bir hata gorduk ama usta da tam olarak sundandir diyemedi.
    Valf ten baslayarak turbo ve katilozoru sirasiyla degistirerek bakmaliyiz dedi.
    Daha once bu sekilde bir ariza ile karsilasan oldu mu aranizda? internette bir sonuc bulamadim acikcasi.

Tesekkurler
    3
    Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün
    100.00%
    3
    Motor Fazla Takviye
    0%
    0

haha ne kadar kolay. valf turbo katalizör.
    Sanki raftan alıp takıyor usta. Hadi oradan deseydiniz. Bu saydığı parçaların fiyatlarınıda söyledi mi?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

"Turbo-Komple Motor-Araç" da diyebilirmiş... İnsaflıymış yine...

Şaka bir yana, geçenlerde eşimin aracında benzer bir problem yaşandı, turbo hortumu eskimiş ve çatlamış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
        "Turbo-Komple Motor-Araç" da diyebilirmiş... İnsaflıymış yine...

Şaka bir yana, geçenlerde eşimin aracında benzer bir problem yaşandı, turbo hortumu eskimiş ve çatlamış.
        ona da baktilar hortumda bir catlak ya da yirtik goremediler

Yorum

aslinda yasadigim sorununla ilgili tek bir kaynak bulabildim o da sikayetvar.com da. onun da akibetine ya da konuya acan kisiye ulasamadim

https://www.sikayetvar.com/opel-arac...-ama-cozum-yok Opel "Aracı En Kısa Zamanda Servise Götürün" Uyarısı Ama Çözüm Yok!

Aracımı biraz zorladığım anda yani hızlı gittiğim anda karşıma gelen hafif yokuşta bile gösterge ekranında "aracı en kısa zamanda servise götürün" şeklinde bir uyarı çıkıyor. Bu uyarı çıktıktan sonra aracım bir anda çekişten düşüyor sanki biri zorla aracı durdurmaya çalışıyor gibi bir his veriyor. Her ne kadar gaza basmaya devam etsem de aracın çekiş gücü ciddi anlamda düşüyor. Bu uyarıyı aldıktan sonra aracımı stop ediyorum ve tekrar çalıştırıyorum herhangi bir sorun olmadan yoluma devam ediyorum fakat yine hızlı gitmeye çalıştığım anda aynı hata ortaya çıkıyor. Bu şikayet yüzünden 4 defa servise gittim. Zaten 1 ay içinde aynı araç yüzünden 4 defa servise gidiyorsam gerisini siz düşünün. 75 km lik bir yolda aynı arıza 5 defa verir mi? Servise üst üste bu kadar gitmeme rağmen çözüm yok. Böyle bir markaya hiç yakışmayan bir durum.

Yorum

Akünün kutup başını sökün takın ve aynı hatayı verip vermediğini kontrol edin.
            Eğer veriyorsa iyi bir servis iyi bir şekilde kontrol etsin.

Vermiyorsa geçmiş olsun bazen sensörlerden yanlış değer okuyup kendine koruma altına alıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben selenoid valf olduğunu düşünüyorum. Valf görevini tam yapamıyorsa turbo aşırı basınca giriyor olabilir veya valf sebebiyle wastegate açık kalarak turboyu devre dışı bırakıyor olabilir.
              MAP sensörü de bozuk olabilir. Basıncı fazla ölçüyor olabilir. Bu sebeple aracın gücünün kesilmesine sebep oluyor olabilir.
              1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
              4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
              5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
              6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Arkadaşlar çözüm bulabildin iz miayni şey bende varr kafayı yicemm

Yorum

turbo selenoid valfine baktirmanizi tavsiye ederim bu araclarda bahsettiginiz arizaya sebebiyet verebiliyor.

Yorum

Bende de aynı durum oluştu biraz araştırdım büyük ihtimalle turbo selenoid valfi arızalı parça kodu 55575611

Yorum

Benzer durum benim aracımda da mevcuttu, ilk gösterdiğim yer selenoid valfi arızalı değişecek dedi. İkinci gösterdiğim yerde asıl problem bulundu. Selenoid valfi ile alakalı hortumlardan bir tanesi gevşemiş, düzgünce yerine takınca düzelmişti. Hortumlarda çatlak, yırtık vs olabilir veyahut selenoid valfi ile alakalı bir problem olabilir. Eğer bunlar değilse turbo ile alakalı bir problem de olabilir. Bana o şekilde söylenmişti. Bir kaç farklı yerde göstermekte fayda var bazıları baştan savma iş yapıyor ve çok ufak miktarlarla kapanabilecek arızalar 2000-5000 gibi miktarlara tamir ediliyor.

Yorum

İşleniyor...
                      X