Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik Nem Giderme Modu ve Yakıt Tüketim Artışı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Otomatik Nem Giderme Modu ve Yakıt Tüketim Artışı

Merhaba sevgili arkadaşlar geçenler de benim arabamda bir şey başıma geldi onu aktarayım da tüm forum bundan bilgi sahibi olsun istedim. Geçenlerde bir gece vakti tenha bir yerde durduğumda klima fanının sesini duydum ama klima gösterge ayar panosuna baktığımda klima devreye girince yanan düğme yanmıyordu ve orta konsolda bulunan ekranda klima devreye girince aktifleşen o buz işareti de aktif değildi yani normalde klima çalışmıyordu ama resmen klima devreye girip çıkıyordu. Anlık tüketime bakmak aklıma geldi klima fanı açınca 1,4 lt değerini görünce anladım ki klima devreye girip çıkıyordu. Hemen akü kutup başını söküp takmak aklıma geldi ama sonuç değşmedi . Sonra yaptığım kullanma kılavuzu ve internet araştırmasında gördüm ki sorun ayarlarda . Araç ayarlarından klima ayarlarına girdim otomatik nem giderme AÇIK idi KAPALI yaptım motoru stop ettim araçtan inip kapıları kitledim ki anahtara bu ayar kaydolsun diye. Sonra tekrar kumandadan kapıları açtım ve çalıştırdım bir müddet bekledim artık klima otomatik olarak devreye girmez oldu Meğerse ben 3 aydır sıcak soğuk demeden klima ile dolaşmışım diyorum ki kendi kendime araba iyi hoş ama şehir içi harbi çok yakıyor (şehir içi ortalama tüketim 13lt - 14 lt arası gibi değerler alıyordu şimdi ise 10 lt civarında) Ama mühendisler gerçekten çok güzel bir özellik yapmışlar otomatik nem giderme AÇIK pozisyonunda iken araç içerde nem algıladığı zaman klima ile havayı kurutuyor ve araç içinde zerre buğu ve nem oluşmuyor. Uzun oldu ama Kalın sağlıcakla.... (Araç 2010 manuel benzinli 180 hp cosmo modeli )

soğuk havalarda özellikle çok işe yarayan bir özellik.
    bilgilendirme için teşekkürler.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bilgilendirme icin tesekkurler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler
        2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Aracın tüketimini 3-4 litre düşürecek bir fark olduğunu sanmıyorum. Aracın ekonomi göstergesinde de böyle bir uyarı yok.( sis farını bile ilave tüketim olarak göstermekte )
          Bana kalırsa sizin tüketimizini etkileyen farklı kalemler var. Güzergah, gaza bastığınızdaki ruh haliniz vs

Kaldı ki klimalı kullanım normal kullanıma 0,5 lt civarında bir etki etmekte.

otomatik nem giderme makyajlı kasada "açık" olarak geliyor. Benimki de hep açık. Sizin uyarınız ile kapatıp inceleme yapacağım. Paylaşım için teşekkür ederim.
          Fikrin kadar varsın!

Yorum

Ben de bakıp bir deneyeyim. Tahminen daha fazla basıp aynı tüketimi yakalarım

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
              Ben de bakıp bir deneyeyim. Tahminen daha fazla basıp aynı tüketimi yakalarım
              dimi
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Otomatik buğu giderme açık şekilde 1400km yol yaptım. 5.5 litre /100km ortalama ile geldim. Güzergah Muş-Uşak. Ortalama hız 110km.

Daha sonra 540km yol yaptım. 5.4 Litre /100km. Güzergah. Uşak-Safranbolu. Ortalama hız 115km.

Otomatik buğu gidermeyi kapatsam 5 litreye düşer miydi acaba

2000 motor dizel ve tam otomatik bir araca göre imkansız bence 5'e düşmesi.
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Baktım ayarlarda otomatik buhar giderme yazıyordu. Açıktı kapattım. Bakalım ilerideki günlerde ne olacak.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

İşleniyor...
                  X