Duyuru

Collapse
No announcement yet.

'2016 İnsignia ile ilgili bir kaç teknik soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• '2016 İnsignia ile ilgili bir kaç teknik soru

Merhaba,

2016 insignia sahibiyim. Aracımla ilk defa uzun bir yol yaptım ve bu yolculukta bir kaç teknik soru ortaya çıktı kafamda.

1. Yolculuğu gece yaptım 10 arabadan 8nde korna, dörtlüler ve selektör ile uyarıldım. Far rahatsız ediyor belli ki.
    2 Lastk izleme sistemi sürekli arızası verdi. Bunu daha önce yaşayan var mı ? Ya sağ arka ya da sol arka 1 dakikalığına lastik izleme servisi hatası veriyor ve 1 dakika boyunca basıncı göstermiyor.

Bunların nedenlerini veya çözümlerini bilen varsa çok sevinirim.
    2016 Opel İnsignia 1.6 Cdti Sport A/T Black

1- Afl far evet gözü alışık olmayanlar ve hassas olanları rahatsız ediyor doğrudur. Ama yapacak bir şey yok. Saçma sapan sisler sadece kendini aydınlatan merceksiz beyaz farlar gibi kör etmiyor kimseyi.

2- Zaman zaman yüksek süratlere çıkınca o uyarıyı alabiliyoruz. Lastik basınçlarınızın kapı eşiğinde yazıldığı gibi doğru olup olmadığını kontrol edin. yükünüze göre basınç uygulayın lastiklere. Ayarlardan yük durumunuzu hafif vs gibi ne ise onu seçin. ayrıca 4 lastiğinde basıncını gösteren ekranda direksiyonda sağda bulunan joystickin orta tuşuna Araç P konumundayken basılı tutun ve kalibrasyon işlemini başlatın. zamanınız var ise park halinde 5 ila 10 dakika arasında bekleyin. Ya da aracı stop edip ertesi güne kadar bekleyin. bir diğer seçenekte 20 dakika kadar orta süratte seyir halinde olun. Lastik basınçları baştan kalibre olacaktır.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Far ayarınızı servisten yaptırabilirsiniz.Alyanla merceği aşağı konumlandırıyorlar.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
        1- Afl far evet gözü alışık olmayanlar ve hassas olanları rahatsız ediyor doğrudur. Ama yapacak bir şey yok. Saçma sapan sisler sadece kendini aydınlatan merceksiz beyaz farlar gibi kör etmiyor kimseyi.

2- Zaman zaman yüksek süratlere çıkınca o uyarıyı alabiliyoruz. Lastik basınçlarınızın kapı eşiğinde yazıldığı gibi doğru olup olmadığını kontrol edin. yükünüze göre basınç uygulayın lastiklere. Ayarlardan yük durumunuzu hafif vs gibi ne ise onu seçin. ayrıca 4 lastiğinde basıncını gösteren ekranda direksiyonda sağda bulunan joystickin orta tuşuna Araç P konumundayken basılı tutun ve kalibrasyon işlemini başlatın. zamanınız var ise park halinde 5 ila 10 dakika arasında bekleyin. Ya da aracı stop edip ertesi güne kadar bekleyin. bir diğer seçenekte 20 dakika kadar orta süratte seyir halinde olun. Lastik basınçları baştan kalibre olacaktır.
        lastik basınçları önler 34-33 olarak ayarlı. dediğiniz kalibreyi yapıcam bakalım ne olacak.

cevabınız için teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
          Far ayarınızı servisten yaptırabilirsiniz.Alyanla merceği aşağı konumlandırıyorlar.
          normalde olması gereken ayar bu değil mi ? Ben aşağı konumlandırırsam afl farların görme alanı daralıcak ama ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: atatuncel View Post

normalde olması gereken ayar bu değil mi ? Ben aşağı konumlandırırsam afl farların görme alanı daralıcak ama ?
            Alan çok daralmaz.Halojen farlardaki manuel yükseklik ayarı gibi düşünün.Ben de dahil bir çok kişi yaptı bu ayarı.Duvar önüne çekip kendinizde yapabilirsiniz.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post

Alan çok daralmaz.Halojen farlardaki manuel yükseklik ayarı gibi düşünün.Ben de dahil bir çok kişi yaptı bu ayarı.Duvar önüne çekip kendinizde yapabilirsiniz.
              Örnek bir resim var mı acaba nereden ayarlayabileceğim hakkında? Kendim yapmaya çalışayım.

Yorum

bende de sağ lastikler de (özellikle uzun yolda)sinyal kaybı var.
                Gecen hafta servisteydim, Sık yaşadıkları bir arıza olduğunu ve arka alıcinin yerini değiştirerek sorunu giderdiklrini söylediler.

Yorum

Sag lastikler yazmışım yanlislikla.
                  arka lastikler olacak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Caglarkoz View Post
                    Sag lastikler yazmışım yanlislikla.
                    arka lastikler olacak
                    benimde sadece arka lastiklerde bu durum meydana geliyor

Yorum

Fotoğraftaki kırmızı yuvarlak içine aldığım yeri alyanla çevirerek farı aşağı alabilirsiniz.resimde görünen hava filtresinin önündeki sağ fardır.aynısını sola da yapın.düz bir zeminde duvara 1 metre yanaşın.araba çalışır vaziyette farlar açıkken 1 cm kadar aşağı indirin.daha fazla indirmeyin çok önünüzü aydınlatmasın.deneyerek en iyi sonucu elde edebilirsiniz.bi kere serviste yaptırdım çok aşağı çektiler kendim tekrar yükselttim.
                      Dün de D3S ampulleri değiştirmiştim biraz yukarı aydınlatıyordu dediğim şekilde 1 cm aşağı aldım.
                      You do not have permission to view this gallery.
                      This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eto1907 View Post
                        Fotoğraftaki kırmızı yuvarlak içine aldığım yeri alyanla çevirerek farı aşağı alabilirsiniz.resimde görünen hava filtresinin önündeki sağ fardır.aynısını sola da yapın.düz bir zeminde duvara 1 metre yanaşın.araba çalışır vaziyette farlar açıkken 1 cm kadar aşağı indirin.daha fazla indirmeyin çok önünüzü aydınlatmasın.deneyerek en iyi sonucu elde edebilirsiniz.bi kere serviste yaptırdım çok aşağı çektiler kendim tekrar yükselttim.
                        Dün de D3S ampulleri değiştirmiştim biraz yukarı aydınlatıyordu dediğim şekilde 1 cm aşağı aldım.
                        çok teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                        X