Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0 cdti 160ps cosmo insingnia'nın bakım periyodları hakkında yardım.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2.0 cdti 160ps cosmo insingnia'nın bakım periyodları hakkında yardım.

Arkadaşlar merhaba 2010 model 2.0 cdti 160ps 170bin'km aracı yeni aldım bakım için nereden başlamalıyım neler yapmam lazım dikkat etmem gereken hususlar nelerdir lütfen değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Aracınız hayırlı olsun. Bakım için aracı ele aldığınızda yazacaklarımın hepsini bir anda yapmanızı tavsiye ederim.

1. Motor ağır bakımın yapılması. Triger seti, devir daim pompası, motor yağı, yağ-polen-mazot-hava filtrelerinn değişimi.
    2. Şanzıman yağıının değişimi. Fren disk ve balatalarının kontrolü.
    3. EGR, EGR borusu, boğaz kelebeği, map, maf sensörlerinin sökülüp temizlenmesi.
    4 Kilometre durumundan dolayı olabilecek herhangi bir yağ pompası arızasını engellemek için Yağ Pompasının kontrolü. Gerekli işlemlerin yapılması..

İlk 3 madde daha önce hiç yapılmamış ise yaptırdığınızda aracınızın bambaşka bir araç olduğunu hissedeceksiniz. Biraz maliyetli işlemler fakat ileride ortaya çıkabilecek olan muhtemelen sorunları azaltmak adına gerekli olan şeyler. Hayırlı yolculuklar dilerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
      Aracınız hayırlı olsun. Bakım için aracı ele aldığınızda yazacaklarımın hepsini bir anda yapmanızı tavsiye ederim.

1. Motor ağır bakımın yapılması. Triger seti, devir daim pompası, motor yağı, yağ-polen-mazot-hava filtrelerinn değişimi.
      2. Şanzıman yağıının değişimi. Fren disk ve balatalarının kontrolü.
      3. EGR, EGR borusu, boğaz kelebeği, map, maf sensörlerinin sökülüp temizlenmesi.
      4 Kilometre durumundan dolayı olabilecek herhangi bir yağ pompası arızasını engellemek için Yağ Pompasının kontrolü. Gerekli işlemlerin yapılması..

İlk 3 madde daha önce hiç yapılmamış ise yaptırdığınızda aracınızın bambaşka bir araç olduğunu hissedeceksiniz. Biraz maliyetli işlemler fakat ileride ortaya çıkabilecek olan muhtemelen sorunları azaltmak adına gerekli olan şeyler. Hayırlı yolculuklar dilerim.
      Teşekkür ederim kolları sıvayalım o zaman.

Yorum

3 çünkü maddedeki temizliğin çok dikkatli bir şekilde yapılması lazım,özellikle Boğaz kelebeği

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sadettin 50 View Post
          3 çünkü maddedeki temizliğin çok dikkatli bir şekilde yapılması lazım,özellikle Boğaz kelebeği
          Teşekkür ederim ilk 3'e dikkat edeceğim.

Yorum

İşleniyor...
          X