Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Basınç Sensörü - Lastik Değişimi - Tamir Spreyi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Basınç Sensörü - Lastik Değişimi - Tamir Spreyi

Merhaba arkadaşlar.

Araçlarımızda bulunan basınç sensörü kafamda birçok soru işareti yarattı.

Öncelikle aracımın lastik havalarını eko değerleri olan önler 270 arkalar 260 şeklinde dün ayarladım fakat araç basınçları düşük olarak gösteriyor, yani bir hata vermiyor fakat basınçlar ayarladığımdan düşük. Sizlerin aracındada durum bu şekilde midir yoksa gidip lastikcide mi kontrol ettiriyim havaları?

İkinci konuya gelirsek, şuan için uzak fakat kış geldi ve lastikleri değişeceğiz diyelim. Aracımızda lastik basınç sensörü olduğu için nelere dikkat etmemiz gerekir. Bildiğim kadarıyla birkaç farklı sistem olabiliyor araçlarda. Bizim araçlarımızda ise sanırım sibobun alt tarafında ufak bir sensör sistemi var? Lastik sökülürken ne şekilde söktürmeliyiz zarar vermemek için? Bu sensör sistemi janta bağlı mıdır yani ben kışlık 18-17" jant takmayı düşünüyorum böyle bir durumda bu sistemi şuanki janttan sökerek ona takma şansımız var mıdır yoksa yeni jantlar içinde 4 adet yeni sensör alıp bunlarıda servisin sisteme tanıtması mı gerekir yani bu işlemi servis mi yapmalıdır? Kendiniz kışlık lastik için nasıl bir yol izliyorsunuz bilgilendirirseniz sevinirim.

Son olarakta sormak istediğim, Allah korusun yolda lastiğimiz patladı diyelim. Lastik tamir spreylerini lastiğimize sıktığımız zaman sensöre bir zararı olur mu? Bu ürünler için kullandıktan sonra en yakın lastikciye gidilerek onarımın yapılması öneriliyor. Lastik söküldüğü zaman içinde köpük gibi bir madde mi kaplamış oluyor, lastiğe ve basınç sensörüne bir zararı olur mu? Birde kullanıcı yorumlarında bu ürünü uyguladıktan sonra lastiğin başına birdaha bir iş gelene kadar veya söktak vs. zamanına kadar birdaha elletmeden devam edenler var. Bu şekilde kullanılmalı mıdır sizce, kullanılır ise lastik basınç sensörüne bir zararı olur mu?

Arkadaşlar kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Soruların cevaplarını alabilirsem çok yararlı bir konu olacağına inanıyorum. Teşekkürler.
    2017 Insignia 1.6 CDTI Sport OPC Line - Beyaz

Arkadaşlar birde ben kendi yazdığım konuyu veya mesajımı editleyemiyorum sorun bende mi? Sağ alt tarafta falan bir düzenle seçeneği olmaz mıydı bu forumlarda?

Tekrardan yazma sebebime gelicek olursak hazır mevzu geçmişken eklemek istedim.

Carpex Tamir Spreyi Migros larda 12 lira, normalde 20 falan oluyordu sanırım. Denk geldim alışverişte aldım 3 tane diğer araçlarada koydum, yeni üyemiz insigniayada

Son kullanma tarihleride 08-2019 gibi birşeydi yani sıkıntılı mal değil. Tavsiye ederim alacak arkadaşlara.

Yorum

Lastik basınç sensörleri düz bir zemninde 5-10 mt gittikten sonra bilgi ölçebiliyor ve araç kullanım şartına göre değerlede artma ve eksilme olur bu normaldir
      Dışardaki benzincilerdeki hava makinelerinin çoğunda düzgün kalibrasyonlu değildir buda farklılık yaratabilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

tamir sensörlerinin zararlı olduğunu söylemişlerdi. doğruluğunu bilmiyorum. sensörleri değitirmeden sadece lastik değişimini lastikçiler yapar. çünkü artık piyasada çok yaygın.

Yorum

Cevaplar için teşekkür ediyorum, lastikcide havalari kontrol ettirdim tekrardan fakat araç yine tam okumuyor sanirim hata payi bukadar sistemin. Özellikle lastik tamir kiti kullanımı konusunda daha detaylı bilgi alabilirsek daha sağlıklı olur, sizlerin önlemleriniz nelerdir olasi bir lastik patlaması durumunda.

Yorum

Ben kendimce çare olarak çıkma ince stepne,kriko ve bijon anahtarı aldım....

Yorum

Çözümünüz çok mantıklı fakat lastik değıştirmekle uğraşmak yerine aracla beraber gelen elektrikli pompa ve sıvıdan oluşan kiti kullanmak daha mantıklı değil mi? Araçla beraber geldiğini düşünerek zarar vermeyeceğini düşündüm ama bu konudaki fikriniz nedir? mozarto

Yorum

Zararlı olduğu söyleniyor...Youtube.de videolar falan var...Sprey kullanımı sonrası lastiklerin durumu pek iç açıcı değil....

Yorum

Son sorumda bahsettiğim araçla beraber orjinal gelen tamir kitiydi. Orjinal kit hakkında bir bilginiz var mı acaba, o da mı zararlıdır lastiğe, yani kullanılmaz hale mi getirir lastiği? mozarto

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OPC Line View Post
                    Son sorumda bahsettiğim araçla beraber orjinal gelen tamir kitiydi. Orjinal kit hakkında bir bilginiz var mı acaba, o da mı zararlıdır lastiğe, yani kullanılmaz hale mi getirir lastiği? mozarto
                    Maalesef o kadar detaylı bilgi sahibi değilim....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OPC Line View Post
                      Opelin kendiği verdiği ürün testlerden geçmiş ve onaylanmış bir ürün olması gerekir buda zarar vermiyeceği yada minimum zarar kabul edilebilir kıstaslar içinde kalan bir durumdur bu spreylerin bir çok çeşidi var belki kalitesiz olanlar lastik için zararlıdır sonuçta Lastiklerimiz kimyasal bir malzeme ve uygun olmayan bir ürün lastiklerin gücünü zayıflatabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkürler mozarto FacomX

Lastikçi bir tanıdığıma danıştım mevzuyu. Kendisinin söylediği opelin orjinal kiti dahi olsa, o şekilde sürülecek mesafe, yolun durumu, aracın yükü vs. birçok sebebe bağlı olarak lastiğin kullanılmaz hale gelmesine sebep olabileceğidir. En temizi eski usul stepne kullanımı olduğunu söyledi.

Yorum

Kendinizi nasıl güvende hissedecekseniz onu uygulayın....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mozarto View Post
                            Ben kendimce çare olarak çıkma ince stepne,kriko ve bijon anahtarı aldım....
                            Nereden temin ettiniz fiyati nedir ben burada bulamadim bana gercekten cok lazim :-)

Yorum

Netten araştırmıştım..Malum siteye bakın...Ben çıkmacıda bulup almıştım...300 tl...

Yorum

İşleniyor...
                              X