Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2016 Insignia Yag Uyarisi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2016 Insignia Yag Uyarisi

2016 mode 1.6 dizel insignia sahibiyim. 13.000 kmde arac gostergede kalan yag omrunu %44 gosteriyor ama bugun eksik yag yag ekleyin uyarisini verdi arac. Bakima daha 2000 km var. ekrandaki kalan yag omru gostegeside daha 44 te niye boyle uyari verdi anlamadim. bilgisi olan var mi ?
    2016 Opel İnsignia 1.6 Cdti Sport A/T Black

Araç eğimde vs. kaldıysa sensör yağı eksik algılamış olabilir. Araç düz zeminde iken motordaki yağ kontrol çubuğundan kontrol edin. Eksikse ekleyin ve servise bir uğrayın kaçak mı var kontrol etsinler.

Yorum

Opelde yağ göstergesi temelde iki kontrol yapıyor
      1-Araç üretildikten sonra geçen süreye bakarak gün hesabı yapar 365 güne göre % hesabı yapar
      2-Aracın km her 15.000 km ye yaklaştıkça % hesabı yapar

hengisi önce ise onu gösterir

Uğurun dediği gibi aracı düz bir zeminde motor soğukken dinlenmiş bir durumda iken yağ çubuğu ile kontrol edin limitlerin altında ise servise gidin yağ eksiltmemesi lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

O gösterge "yağın ömrünü" gösteriyor, miktarını değil. İkisi farklı bilgiler, kafanız karışmasın.

Yorum

yag cubugunda en altin bir ustunde yag seviyesi. servisle gorustum ekleme yapabilirsiniz dendi. 2000 km sonrada bakima gelmemi soylediler. sifirlarda olabildigini soylediler. dexos2 kriterlerini karsilayan motul 5w30 alicam.

Yorum

Arkadaş yağ ömrüharicinde yağ ekleyin uyarısı verdiğini de belirtiyor.
            Kontrol şartlarını düzgün bir şekilde yerine getirerek kontrol ediniz. Motor 10 15 dk soğusun. Araç düm düz zemin üzerinde yağ ölçümü yapınız.

Piston segmanların alışması olayı olabilir. Araç kaç km de?
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya View Post
              Arkadaş yağ ömrüharicinde yağ ekleyin uyarısı verdiğini de belirtiyor.
              Kontrol şartlarını düzgün bir şekilde yerine getirerek kontrol ediniz. Motor 10 15 dk soğusun. Araç düm düz zemin üzerinde yağ ölçümü yapınız.

Piston segmanların alışması olayı olabilir. Araç kaç km de?
              13.000 kmde arac.

Yorum

Merhaba uyarı gayet açık değil mi yağ azalmış bence ihmal etmeyin 2000 km geçsin diye beklemeyin ? Yağ azalması yeni araçlar da ben duyuyorum bir arkadaşımın Puntosu 9000 km de bakalım demiştik içerisinde 1 gr yağ kalmamıştı . Servis ekledi devam ama nedenini bilmiyorum. O araç şu an 2009 dan beri hergün 60 km yol yapıyor. Uyarı olması güzel.

Yorum

13 bin az da değil.
                  Bir inceletin.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

servisle gorustum. yeni araclarda ilk bakim oncesi yag eksilme oluyor aracin yeni olmasindan dolayi dediler. yag ekleyebilrsiniz km si gelince de bakima gelmemi soylediler. motul dexos 2 5w30 yarin litre yag ekledim.

Yorum

Bakımdan sonra ve bir müddet km yaptıktan sonra hala eksilme var ise şu kontrolleri yapmalısınız;

Bulunduğunuz yerde, park halinde uzun süre sonra yağ damlası görünüyormu? ( Karterde kaçak var. )
                      Sabahları soğuk motorda ilk çalıştırmada egzosdan atlamalı olarak mavi duman geliyor mu? ( Üst kapak subap lastikleri kaçırmakta )
                      Dip gaz yapıldığında yada yüke bindiğinde aynadan bakıp arkada mavi duman görüyor musunuz? ( Segman sorunu, subap lastikleri )

Bir müddet daha yeni arac yağ atabilir demek kısmen doğru.
                      Yağ ince kaçmış olabilir, segmanlardan azar azar eksiltiyor da olabilir.

Yorum

bakım sonrası yağ yüzdesini nası sıfırlayabiliriz.

Yorum

Servis değişim sonrası sıfırlar, eğer siz yağ deşimi yapacaksanız, değişim sonrası 15 sn kadar start / stop düğmesine basılı tutun. Göstergeden yağ menüsüne gelin ve sıfırlayın...

Yorum

Geçmiş olsun;

Opel motorlarında yapılan güncelleme ve malzeme değişikliği sonrasında malesef opel 2013 sonrası ciddi
                            derece de sekman problemleri tespit edilmiştir bu kullanıcı hatası olmakla birlikte metalurji mühendisliğinin hatası da bulunmaktadır.Hatta bununla ilgili yağlama yağları üzerinde çalışmalar mevcuttur.Özetle başıma geldiğinden söylüyorum araç çok ciddi belirtiler vermemekle birlikte inanılmaz hassaslık gerektirir bu durumu fark etmeniz.İlgili durum basit bit sensör hatası gibi durmuyor ve conta vss problemi değil iseki inşallah değildir.Sekman dan şüphelenmeniz kaçınılmazdır hiç
                            demeyin mümkün değşl 13 bnde araba diye opel de bu durum şuan çok ilerde ve saklanıyor,benim başıma 28 binde km de geldi ve aracı sıkıştırmam ve 97 den beri opel kullanan sakin bir kullanıcıyımdır.Bu durumda tecrübeli forum arkadaşlarımın dediği gibi conta kontrollerini yapın ama bakit kaybetmeyin eğer yağ ekleyin uyarısı geldiyse durum ciddi olabilir bu araçlar kolay kolay bu uyarıyı vermiyor 1.5 litre yağ eksildiğinde bu uyarıyı alırsnız klavuzda yazan değer 1000/0.6 lt bu durum olağan dışı şartlardır bu konuyu çok araştırmış ve başına gelmiş biri olarak hafife almayınız malesef opel türkiye çok ama çok ilgisizdir kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkar.Bütün kontrollerinizi yapınız sorun devam ederse kompresyon testi isteyiniz çünkü bu tip araçlarda tork dan dolayı bu durum düz yolda hissedilmez size şunu söylüyüm 4 yetkili servis normal deyip gönderdi arabayı kompreyondan sonra sekman problemini çözdük dediğim gibi basit sensör hatası değildir.

Geçmiş olsun

Yorum

İşleniyor...
                            X