Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ankara'da En İyi Akaryakıt İstasyonu Hangisi? Genel Olarak En iyi Marka Hangisi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Selamlar. Aracımı aldığımdan itibaren hep shell 97 oktan benzin kullandım.Sürekli uzun yol yapan ve çeşitli istasyonlardan yakıt alan bir arkadaşım (şirketin pazarlama bölümünde çalışan ve sürekli şirket aracıyla yol kateden arkadaşım) bana opet'i denememi tavsiye etti. Bende hafta sonu depomu opet'ten doldurup deneyelim bakalım dedim.Shell ile 90km hız sabitleyici ile 6-6.5 ortalama ile gidip geldiğim yolu yine 90km hız sabitleyici ile abartmıyorum 4.7-5.6 tüketim ile kat ettim.oleyy Çekişe gelecek olursak uygun yerlerde ki denemelerimde fark göremedim. Bakalım şehir içinde ne çıkacak. Tahminimce 1lt gibi bir değer shell'e nazaran daha iyi çıkacak diye düşünüyorum. Teste devam cool

Yorum

Şuanda insignia 2.0 cdti ST kullanmaktayım ve yaklaşık 1,5 sene olacak. Bundan öncede c4 citroen 1.6 ehdi yi de 1 yıl kullandım. İş sebebi ile hafta içi pek araç kullanmıyorum , tatiller de ise genelde yurtiçi geziyorum ve minimum 3000 km yol yapıyorum her seyahatimde. 15 bin km c4 ü kullandım , İnsignia ile de 13-14 bin km arasındayım. Shell-PO-Total-Opet ten deneyimlerim oldu. Hem uzun yolda hemde şehir içinde Opet ten daha memnun kaldım. Sesli çalışma durumu ve performans durumu psikolojik olarak tartışılabilir fakat menzil söz konusu ise takometreden net bi şekilde belli oluyor. Uzun yol yaptığım güzergahlar 3 aşağı 5 yukarı aynı ve mevsimsel olarak da eşit zamanlarda test ettim. Her zaman Opet ten en iyi sonucu aldım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
        Selamlar. Aracımı aldığımdan itibaren hep shell 97 oktan benzin kullandım.Sürekli uzun yol yapan ve çeşitli istasyonlardan yakıt alan bir arkadaşım (şirketin pazarlama bölümünde çalışan ve sürekli şirket aracıyla yol kateden arkadaşım) bana opet'i denememi tavsiye etti. Bende hafta sonu depomu opet'ten doldurup deneyelim bakalım dedim.Shell ile 90km hız sabitleyici ile 6-6.5 ortalama ile gidip geldiğim yolu yine 90km hız sabitleyici ile abartmıyorum 4.7-5.6 tüketim ile kat ettim.oleyy Çekişe gelecek olursak uygun yerlerde ki denemelerimde fark göremedim. Bakalım şehir içinde ne çıkacak. Tahminimce 1lt gibi bir değer shell'e nazaran daha iyi çıkacak diye düşünüyorum. Teste devam cool
        Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler fakat kafama bir şey takıldı. Ne Shell'in sitesinde ne de fiyat listesinde 97 oktan bulamadım ben. Hatırladığım kadarıyla Shell bir ara yüksek oktanlı bir benzin satmış fakat sonra Türkiye'den çekmişti o benzini. Siz 97 oktanı nereden alıyorsunuz?
        Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

İki akaryakıt istasyonu arasında 1-1.5 litre fark oluyorsa, aldığınız akaryakıt hilelidir, başka bir açıklaması yok. İki istasyon arasında o kadar fark olamaz. Ben Ankara içinde neredeyse her marka istasyondan yakıt alıyorum, neredeyse 1-1 aynı km'yi yapıyorum. (Hangisinde Bonus kampanyası varsa ondan alıyorum, bugüne kadar BP-Shell-Total-Opet-PO hatta 1'er kez Lukoil ve Aytemiz istasyonlarından aldım.)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler fakat kafama bir şey takıldı. Ne Shell'in sitesinde ne de fiyat listesinde 97 oktan bulamadım ben. Hatırladığım kadarıyla Shell bir ara yüksek oktanlı bir benzin satmış fakat sonra Türkiye'den çekmişti o benzini. Siz 97 oktanı nereden alıyorsunuz?
            Shell V-power olarak satıyorlar ben 97 olarak biliyorum,belki yanılıyor olabilirim oktanı konusunda.Fakat yakaladığım değerler bu şekilde.
            Ayrıca Ufuk kardeşim,Shell'den aldığım benzin hileli ise çok vahim bir durum var ortada diyebiliriz.Sebebine gelince,kaç farklı yerden (shell istasyonu olarak) benzin aldım sayısını bilmiyorum ve hepsinde yakıt göstergem aynı değerleri gösteriyordu.Opet'ten alınca 1 litre civarı bir düşüş yaşadım.Ya benzin aldığım shell istasyonlarının hepsi hileliydi ve opet hilesizdi.Yada opet aracıma daha iyi geldi.Benim aracımda durum bu şekilde.

Yorum

Merhaba,

ilk defa dizel araç kullanıyorum(insignia 1.6 cdti). Yakıt konusunun çok önemli olduğunu okuyorum. Aldığımdan beri shell V-power nitro+ yakıt kullanıyorum. Shell'in sitesinde enjektör ve yakıt sisteminde kalıntıları temizleme ve krozyona karşı koruduğunu söylüyor. Dizel araçlarda enjektör tıkanıklığı uzun vadede sorunların başında geliyor görünüyor. Bir yerde DPF filtre ömrünü uzattığını da görmüştüm. Buyakıtı kullanan ya da daha iyisini tavsiye edecek var mıdır? Dizel araç aldım ama turbo koruma(ısınmadan gitmeme, sıcakken hemen stop etmeme), yakıt konusu, dpf filtre temizliği vb.bir sürü meselesi varmış öğrenmiş olduk. Araç 19000 km'de henüz pasif DPF temizliği yapmadı bu arada.

Yorum

Shell in v power olarak (nitro) sattığı yakıt 97 oktan değil. Katkılı yakıt. Kendi aracımda shell in normal yakıtı kullandığım diğer tüm markalara nazaran daha performanslı bir sürüş sunuyor. İkinci iyi yakıtım ise deneyerek memnun kaldığım aytemiz. Opet ve total e mecbur kalmadıkça uğramıyorum.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                X