Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ankara'da En İyi Akaryakıt İstasyonu Hangisi? Genel Olarak En iyi Marka Hangisi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ankara'da En İyi Akaryakıt İstasyonu Hangisi? Genel Olarak En iyi Marka Hangisi?

Herkese merhaba,

Öncelikle bana göre markadan çok istasyon önemli bu konuda o yüzden;

İlk olarak tecrübelerinize dayanarak araçlarımız için özellikle 1.6 CDTI dizel motorlar için en kaliteli dizeli hangi marka satıyor.

ikinci olarak Ankara'da en kaliteli istasyon hangisidir? DPF yaktırmayan ve motora en iyi gelen hangi markanın ve özellikle hangi istasyonları tercih ediyorsunuz?

Şimdiden çok teşekkür ederim, herkese kazasız belasız günler diliyorum.
    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

En iyi akaryakıt, en iyi motor yağı, en iyi fren balatası gibi konularda maalesef laboratuvar analizleri yapmadan bir şey söylemek imkansız; herkes kendisine göre bir şeyler söylüyor ama doğruluğuna dair hiç bir somut veri yok. (kimi Opet en iyisi der, kimisi Opet'ten almayın da hangisinden alırsanız alın der mesela...)

Ben bu nedenle bu konularda kimsenin söylediklerine güvenmiyorum... En mantıklısı sizin de söylediğiniz gibi güvenilir olduğuna inandığınız istasyonlardan ve büyük akaryakıt firmalarından alışveriş yapmak. Ben Jandarma Asayiş Vakfı'na ait istasyonların diğerlerinden daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Ancak Garanti Bonus Kart sürekli akaryakıt kampanyası yaptığından hangi markada kampanya varsa oradan alıyorum. İstasyon olarak da merkezi, çok iş yapan yerleri seçmeye çalışıyorum.

Yorum

Şuana kadar ya Total ya da Shell istasyonlarından mazot aldım. Dikkat edilecek husus yoğun olmayan, kenarda köşede kalmış istasyonlardan uzak durmak. Birde genellikle firmaların işletmesi kendilerine ait olan istasyonlardan almaya çalışırsanız herhangi bir risk durumunu en aza indirmiş olursunuz.

Yorum

Muş'ta Fluence varken Shell'den Opet'e geçmiştim. Soğukta ilk çalışmadaki aptallık düzelmişti. Shell mazotu donan arkadaşlarım oldu. Opet'e yönlendirdim hepsi memnun kaldı.
        Insignia'da da Opet kullanıyordum. Son iki alışverişimde Shell'e döndüm. Sanki aracım Shell'i daha çok sevdi.

Ayrıca bugüne kadar aldığım en kaliteli yakıt Adıyaman'da TP istasyonundaydı. Bitmek bilmedi o mazot. Hem performansı çok iyiydi, hem de menzili çok iyiydi. Hem de Muş'ta 4.80 iken TP'den 3.99'a almıştım.

Ayrıca uzun yolda kullanacaksam Opet EcoForce alıyorum. Zaten teknik verileri UltraForce ile birebir aynı.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Hocam firmadan ziyade lokasyona göre bazı istasyonlarım var. Çünkü adam PO bayisi ama çok net diyebilirim benzine bişeyler katıyor. Gidilen KM, motor sesi, aracın tepkisi ciddi anlamda değişiyor. O yüzden Eskişehir yolu üzerinde Jandarma asayiş vakıfına ait Opet ve karşısındaki PO'yu tavsiye edebilirim.

Yorum

Herkese teşekkürler yorumları için, Jlozde hocam Eskişehir yolundaki JAV Opet dediğiniz tam olarak neresi, eğer Eskişehir'e doğru giderken Gordion AVM'yi geçtikten hemen sonraki ise Mehmetçik Vakfının değil miydi orası. Bir de şu benzine bir şeyler kattığını söylediniz PO ve diğer istasyonları ;DM'den yazarsanız dikkat edeyim almayayım oralardan.
            Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Ben de merak ettim JAV Opet'i...

Yorum

Genel olarak opet 'i severiz.
                Sola Sinyal Devamlı Açık!

Yorum

Birde şu rivayet var.
                  Kıyıda köşede kalmış yoğun olmayan istaysonları seçmek. Tanklardaki tortu pislik vs vs dibe çöküp temiz yakıt üstte kalmasından ötürüymüş.
                  Tabi pompa dipte ise sıkıntı
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Havaalanı yolu üzerindeki aytemizden katiyen almayınız.Depoyu fulleyip havaalanında araç teslim ederken gösterge bariz inmişti.Bir pompa oyunu var orda.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
                      Havaalanı yolu üzerindeki aytemizden katiyen almayınız.Depoyu fulleyip havaalanında araç teslim ederken gösterge bariz inmişti.Bir pompa oyunu var orda.
                      Benim de başıma benzer bir olay Ayaş Yolu üzerindeki (Optimum'a gelmeden, Gimsa inşaatının karşısındaki) PO'da gelmişti. Kredi kartı kampanyası nedeniyle 20 liralık benzin almıştım ama aracın ne menzili ne de ibresi değişmedi (1.2 Clio), 1 gün sonra başka bir PO'dan denemek için yine 20 liralık aldım ve tam olması gerektiği kadar yükselmişti. Yani bana 20 liralık hava sattılar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Benim de başıma benzer bir olay Ayaş Yolu üzerindeki (Optimum'a gelmeden, Gimsa inşaatının karşısındaki) PO'da gelmişti. Kredi kartı kampanyası nedeniyle 20 liralık benzin almıştım ama aracın ne menzili ne de ibresi değişmedi (1.2 Clio), 1 gün sonra başka bir PO'dan denemek için yine 20 liralık aldım ve tam olması gerektiği kadar yükselmişti. Yani bana 20 liralık hava sattılar.
                        20 lira demek kabaca 4 litre yakıt demek. Bunu bir çok araç algılamaz. Sİz ertesi gün 4 litre daha koymuşsunuz ve 8 litrelik yükselme görmüşsünüz. Bence normal.
                        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post

20 lira demek kabaca 4 litre yakıt demek. Bunu bir çok araç algılamaz. Sİz ertesi gün 4 litre daha koymuşsunuz ve 8 litrelik yükselme görmüşsünüz. Bence normal.
                          Ertesi gün 4 litrelik yakıt koyduğumda ibre ve menzil 4 litrelik bir artış gösterdi...(Clio için yaklaşık 80 km) Ve bu durumu denemek için daha sonra da çeşitli zamanlarda 20-30 liralık benzinler aldığım oldu ve her seferinde alınan yakıt oranında ibre ve menzil artışı gerçekleşti.

Yorum

Arkadaşlar ,hangi benzin markası daha uzun yol gidiyor. Birde İzmir'de hangi benzini tavsiye edersiniz?

Yorum

Ben de ufukkk'a katılıyorum. Laboratuvar testi yapmadan yorum yapmak tümüyle kişisel algılarla sınırlıdır.

Mesela hep sorduğum ancak kimsenin ikna edici bir yorum yapamadığı, İstanbul'daki istasyonlardan 60-70 kuruş ucuz mazot satan şehir dışı istasyonlardaki yakıtların farkı gibi. Eski aracımla hep bu istasyonlardan depoyu fullerdim, araç zerre kadar olumsuz etkilenmediği gibi mesafe olarak da daha az yol yapmadı. Yani ben şehir içi istasyonlara fazla para ödemekten başka hiçbir fark görmedim, bundan dolayı da depoları kirli, yakıt karışık, motoru bozar vb. gibi söylemler açıkçası hep havada kalıyor, tümü de kulaktan kulağa yayılan söylemler.

Tabii aracım yeni olduğu için henüz bu istasyonlardan yakıt almaya cesaret edemedim o ayrı

Yorum

İşleniyor...
                              X