Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gösterge panelinden gelen çıtırtı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Merhaba,
    Ankarada bu trim sesi sorununu en iyi şekilde hangi servis çözebilir?

Yorum

2016 insignia aracımda trime benzer bir ses vardı uzun süredir araştırıyordum bugün köy yolundan dönerken uzun uzun test ettim sesin gösterge panelinden geldiğini fark ettim ve foruma girip aynı sorun ile karşılaşan varmı diye düşünürken bir çok arkadaş aynı sorundan muzdarip olduğunu gördüm. 2 senedir araca biniyorum gösterge paneline ilk defa elimle bastırdım ne kadar kalitesiz olduğunu yeni fark ettim. Elimle dokununca bile gıcırtı yapıyor. Kapı fitillerinin sesini kesen slikonlu spreyden dikkatli bir şekilde sıksak acaba düzelir mi ? Servise bu tarz problemle gidince personel yüzünü asıyor uzun sürer muhabbetleri oluyor vs vs. Hiç gidesim yok. Aradaki boşluğa küçük sünger tarzı bişeyde sıkıştırılsa düzelebilir aslında denemek lazım.

Yorum

Bahsettiğiniz silikon sprey. Belki çare olabilir ama akışkan olduğu için panelin içine kaçıp görselliğe zarar vermesi de bir risk. Görünmeyecek bir şekilde çift taraflı bant gibi sabitleyici ile onarım çare olabilir.

Yorum

Silikon spreyi plastik aksama sıkmayın derim. Lekesi kalıcı olabiliyor, toz topluyor, sıvı olduğu için elektronik aksam için de tehlike. Bu tarz sesleri önceki insigniamda %90 kesmiştim. Aliexpress ten aldığım, ki şimdi ülkemizde de satılıyor, plastik açma aparatlariyla gerekli yerleri itinayla söküp plastik geçme yerlerine küçük küçük kestigim ve çift taraflı bantla tutturdugum sungerlerle yerlerine takmıştım. Duyduğumuz sesler büyük oranda plastik aksamların birbirine geçme yerlerinden geliyor. Minik ve ince süngerler o sesi kesiyor.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
          X