Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç cam değişimi hakkında...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç cam değişimi hakkında...

Öncelikle iyi günler arkadaşlar. Lafı uzatmayacağım, uzun hikaye sinirimden çatlıyorum dünden beri. Ettiğim küfürün haddi hesabı yok. Aracım lojman bahçesinde park halinde iken şerefsizin biri ya da çoluk çocuk artık kimse, ya bir çekiç ya da taş vasıtasıyla b şerefsizler yüzünden aşağıda paylaşacağım fotoğraflarda görüleceği üzere şiddetli ön cam hasarım oluştu.

Dün Samsundaki Opel REİS'i arayarak servis kaydı açtırdım. Ellerinde aracıma uyan 1 adet cam mevcut. Danışman bayan başta kasko için evrakları sıraladı ama yedek parça departmanı kaskoyu beklerken başka birine cam giderse beklersin deyince bende cepten yaptıracağım dedim. Ama çevrem kaskon varken (HDİ şirketinden, genişletilmiş full kasko)cepten para verme, yılda 1 cam kaskoyu bozmadan değişim hakkın var deyince acaba kaskodan mı yapsam diye içime kurt düştü. Yarın sabah Pazartesi saat 09:00'da servis randevum var, Kastamonu'dan Samsun'a gideceğim.

Aklıma takılan google dayıdan da arama yaptım ama tatmin edici bir cevap bulamadım, herkes faklı birşey söylüyor; aracın ön camının sözleşme dahlinde ücretsiz değişmesi durumunda aracın trimer kaydına iddaa edildiği gibi bedelsiz trimer kaydı mı yapılıyor? Bunu merak ettim. Eğer öyleyse işin açıkçası cepten yaptırmayı düşünüyorum. Camın fiyatı da cam 1800 TL, İşçilik 250 TL olarak fiyat verildi. Sagılarımla....

18558591_10155348579827840_5236753416107958216_o.jpg

18620954_10155348580742840_1448400150894496212_o.jpg18588872_10155348581212840_1842132723047418630_o.jpg
    Ekli Dosyalar

mesajınızı okuyunca kendi aracımın plakasını sorgulattım. ön cam değişimiyle ilgili 1835 TL tramer kaydı görünüyor. bilginize.
    1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Çok geçmiş olsun.
      Adi insanların hazımsız davranışları. Yapanları bulabildiniz mi?

Cam değişimi tramer' de görünür.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Trimerde görülüyorsa maceraya gerek yok, cebe saracak anlaşılan. Yapan belli değil ama polis lojmanın ön ve arka tarafına bakan yolu izleyen mobese kameralarının son 48 saatlik görüntüsünü inceliyor. Allah bilir çoluk çocuk işi çıkacak, daha çok sinirleneceğim o olacak.

Yorum

Yaw tramerde görünmüyor diye neden cebinizi acıtıyorsunuz?
          Kasko ne için var? Sadece pert olması durumunda ödeme almak için mi? O zaman yarım kasko denen daha uygun poliçeler mevcut.
          Rakam görünsün görünmesin, ne için o ibare olacak o önemli. Cam değişimi normal sayılır. Bence dert etmeden kaskonuzla halledin derim.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun

Sonuçta kaskonun öncamın değiştirmesi sizin kaskonuzu bozmuyor olması demek
            Bu arada siz cebinizden öderseniz 2000 .tl gibi bir masraf demek tramerde gözükmesini açıklayabileceğiniz fotoğrafları çekin sorun edene gösterirsiniz bence sigortadan yaptırın cebinizi zorlamayın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim megane'ın camına yolda taş sıçrayıp çatlamıştı, yan sanayi cam takılması durumunda tramerde görünmez, orijinal cam takarsak görünür demişlerdi, ben de orijinali taktırmıştım. Tramer açıklamasında detay istenirse cam değişimi görüneceği için çok sorun değil bence tramerde hasar görünmesi.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Kasko bugünler için var bence geçmiş olsun aracin tavanına veya kaputa gelse o cisim kime ne anlatacaksiniz resim cekip saklarsiniz olur...
                İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
                2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

Geçmiş olsun. Kasıtlı yapılan bir darbe gibi görünüyor. Kaskodan yaptırın. Düşerse ne kadar değer kaybı olacak bunu hesap etmek lazım.

Yorum

Sanırım cebimden yaptıracağım yorumu " trimerde görünmesin de, aracı satarken alana da bir şey söylemeden satar, kurtulurum" şeklinde algılanarak yanlış anlaşıldı galiba. Böyle bir algı olduysa özür dilerim ama maksadım bu değil. Cepten de, kaskodan da yaptırsam aracı satarken ki bende çok titiz biriyimdir, en ufak sıkıntısını göstereceğim ki kimsenin aklında şüphe kalmasın. Geçen sene Ramazan Bayramında geri manevra sırasında bagaj kapağında hafif bir göçük yaptım, onu boyasız vakumlama yöntemi ile çektirerek tamir ettirdim. Bunun gibi birçok yapılan tamir ve rutin bakımların malzeme listesi ve faturalarını arşivliyorum. Bu dünyanın bir de toprak altı olduğu için kimseyi amiyane tabirle kazıklayıp, kul hakkı ile gitmek istemem.

Cevremdeki arkadaşların da tavsiyesi üzerine aracı kaskodan yaptırmaya karar verdim. Yarın sabah saat 09'da servise girişimiz var. Yeni cam montajı sonrası fitil ve sıvı contaların tam yapışması için 1 gün serviste araç kalacak denildiği için, yarın gece Samsunda konaklayıp, salı günü aracı teslim alacağım.

Başıma gelen bu gibi maceralardan sonra, aracımı hiç istemeyerekte olsa, sırf nazardan dolayı daha beter başıma ve araca birşey gelmeden satışa çıkaracağım. Bazı mallar vardır ya hani uğurlu gelmez, bana da bu oldu. Ancak yerine ne alacağım derdine düşünce açıkçası fikrinize ihtiyacım var.

Seçenekler:
                    1- İnsignia 1.6T Cosmo 170 bg makyajlı benzinli
                    2- İnsignia 1.6D Cosmo 136 bg makyajlı dizel
                    3- Mondeo 1.5T Titanyum 160 bg benzinli
                    4- Passat 1.4TSI Bluemotion 150 bg comfortline
                    5- C segmentininden full paket ve dizel ünite olmak üzere yeni astra k 1.6D excellence, yeni focus 1.6TDCİ titanyum, yeni elantra 2014-2015 model 1.6D elite, yeni megane 1.5 icon gibi...

modeller geçiyor aklımdan.

Gönlümden ilk geçen tabiki insignia 1.6D 136 beygir cosmo paket ama cosmo 2.0D 2013 sonrası makyajlı dizel makinelerde dikkatimde.
                    Özellikle 170bg benzinli cosmo pakete ilgim de olduğundan dolayı, kullanıcıların tavsiyesine şiddetle ihtiyaç duyuyorum. Niyetine girersem bu versiyonun, aramızdan satan çıkarsa, talip olabilirim.
                    Sırf milletin marka algısından dolayı passatı da radarıma aldım ama allah yukarıda, passatlardan gram zevk almıyorm. Gönlüm hiç elvermiyor ama sırf elden çabuk çıkarırım diye listeme aldım.
                    Mondeo'nun da tasarımı hoşuma gidiyor ama eksiği var titanyum da olsa. Örneğin elektrikli sürücü koltuğu yok. D segmentinde böyle araba yap, elektrikli koltuğa yer verme, akıl alacak gibi değil.
                    Astra K güzel ama onunda eksiği çok, arka koltuklarda bardaklıklı ya da kapaklı gözlü kol dayama bulunmuyor.
                    2014-2015 model elantralarda güzel ama elantrada arka torsiyon çubuğu sistemi olduğu için viraj kabiliyeti maalesef kötü.
                    Renault'un meganına da 95-100 ve hatta daha yukarısını vermekte ne bileyim, akıl işi değil gibime geliyor.

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum

180 den sonra 170 lik motor sizi çok çok üzer. Üzmez diyen yalan der.
                      Gitmiyor zannedersiniz. Geri kalan makyajları gayet doyurucu.

Tsi üniteden uzak durunuz. Yağ yakma ( kimileri eksiltme diyor, yakma demeye karşılar. Her halükarda segmanlardan yağ içeri sızıyor ve yanıyor )
                      Tsi motorun piston kırma ve yağ problemi var. googlede bakabilirsiniz.

diğerlerini bilmiyorum.

Yorum

Gaza gelip aracınızı satmayın Aykut Bey. Bırakın kıskananlar kıskançlıklarından çatlasın. Aynı toprak altı onlar için de geçerli. Onlara sizin istemediğiniz bir aracı kullanıp da mutsuz olduğunuzu göstermeyin. Çünkü bu insanlar zaten başkalarının mutsuzluğundan beslenirler.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

aykut bey geçmiş olsun.ben de 15-20 gün önce ön camı kaskodan değiştirdim. tramerde görünecek olması sinir bozucu ancak nihayetinde elimizde fatura ve internette myopel de kaydımız var. Ayrıca 170 lik sidi düşünürseniz ben aracımı satışa çıkardım. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...9030750/detay/

Yorum

Geçmiş olsun
                            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Çok geçmiş olsun.
                              2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

İşleniyor...
                              X