Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren Sistemi Isınması ve Fren Şişmesi Sorunu Hakkında. Hangi markaları kullanıyorsunuz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fren Sistemi Isınması ve Fren Şişmesi Sorunu Hakkında. Hangi markaları kullanıyorsunuz?

Merhaba forumdaşlar. Üç hafta önce 5 kişi + bagaj, Muş-Elazığ-Harput-Malatya gezisi yapmıştık. Geziye çıkmadan önce arka balataların bitmek üzere olduğunu biliyordum. Nitekim gezi sırasında frenlemede artarak ses yapmaya başladı. Aracın boş ağırlığı 1700 kilo. 5 kişi ve bagajla birlikte 2200 kilo olduğunu düşünüyorum.

Buraların yollarını belki bilenler çıkar, sürekli iniş çıkış ve viraj mevcuttur. Gezi sırasında da aracı ekonomi gözetilmeden kullandım. 130-170 arası hızlarda seyredildi.

Beklemediğim şekilde fren pedalı durmaya yakın iki farklı günde iki sefer şişti ve "Fren Sistemi Aşırı Isındı" tarzında uyarı aldım. Durduğumda balata kokusu geldi ama duman çıkışı gözlemlemedim. Yolda giderek balatayı soğuttum. Birisi bana arabanın frenleri böyle şişip ısınacak dese ihtimal vermezdim.

Muş'a döner dönmez bir takım arka balata aldım. Bosch marka. Taktırdım. Balatayı taktırdıktan sonra tahminen 100km yapılmıştır. Aracın üstünden çıkan arka balatalar orjinal ve 64bin km yapmış. Ön balatalar da iki kere değişmiş ama markasını bilmiyorum.
    Takriben bir hafta sonra acelem olduğu için aracı yüksek süratte kullanmak zorunda kaldım. Araç boş ve tek kişiydim. Düşük hızda ışıklardaki durmaları saymazsak iki kere frenleme yaptım.

Birisi 140 civarından 80'e düşüş oldu. yan yola girmek için, diğerinde de 6-7km sonra 150 civarından 0'a düşüldü. Durmaya yakın yine frenlerin şiştiğini hissettim ama önceki seferlerde olduğu kadar çok şişmedi ve uyarı çıkmadı.

Durduktan sonra havaalanı girişindeki polisler arka tekerlerden duman çıktığını söyledi. Gerçekten de arka balatalardan aşırı duman çıkışı vardı ve yanık balata kokusu doğal olarak vardı. Önlerde bir sıkıntı görünmüyordu.

Acelem olduğu için 500m sonra aracı park ettim. Dumanlı haliyle bıraktım ve gittim. Yaklaşık 5 dk sonra geldiğimde duman kalmamıştı.

Bu olaylar olduktan sonra frenlemede bir sıkıntı yaşamıyorum. Aracın frenlemede sağa sola çekmesi de yok.
    Fakat bu aracın frenleri gerçekten böyle zırt pırt ısınıp şişiyor mu?
    Performanslı kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Ayrıca bu aracın frenleri böyle kolayca şişecekse hangi marka balata ve disk kullanmamı önerirsiniz?

Teşekkürler. Herkese keyifli forumlar.
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Insignianın frenlerinin ısınması için aşırı freni zorlamanız gerekiyor bu güne kadar iki kere bende "Frenler ısındı" mesajı aldım ama ısınma sebebi belliydi Insigniadaki bu ön kontrol fren ısındı mesajı bir çok lüks araçta yok bu arada aslında frenlerin ısınması tamamen frenlerin yok olması manasında değil sadece mesafe uzazyabilir uyarısı aslında orjinal balata ve diskler gayet başarılı zamanında değişim yaparsanız bu tür sıkıntılar yaşamazsınız

Not:Insigniada Frenler ısındı mesajını çıkarmak bir marifet aslında

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben ne yaptıysam o uyarıyı çıkartamadım gerçekten,konuya gelirsek eğer diskleriniz şimdiye kadar değişmediyse acil değiştirin,bosch marka balata gayet iyidir iki takım bitirdim.
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Fren şişmesine gelirsek bu konuyu herkes dikkat etsin,fren hidroliğinizi mutlaka her bakımda değiştirin,disklerinizi balatalarınızı kontrol ettirin,eski diske balata takılacağı zaman ufaktanda olsa bi zımpara yaptırın disklerinize,insignia freniyle meshurdur,3 insigniam oldu hepsi birbirinden iyiydi frenlemede,daha sonrasında c180 amg aracım vardı o da iyiydi lakin insignia gibi durmuyordu,şuanki f10 bmw ise eline su dökemez kesinlikle frenleri rezalet.
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun. Ben öncelikle sorunu disklerde aramanızı tavsiye ederim. Yıpranmış deformasyona uğramış olabilir. Eğer bu durum olmuş ise yeni balatalar diske adapte oluncaya kadar sıkıntı yaşanması bence normal balatalar yer edinecektir. Diskinizi bence eğer yıpranmış ise tornaya falan vermeyin derim bu benim şahsi görüşüm . Torna sonucu üzerinden alınacak 1 mm lik bir tabaka bile güven sorunu yaşatabilir. Bütçeniz uygunsa mutlaka sorunlu ise diskleri değiştirin hazır balataları yeni takmış iken.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omunal View Post
            Öncelikle geçmiş olsun. Ben öncelikle sorunu disklerde aramanızı tavsiye ederim. Yıpranmış deformasyona uğramış olabilir. Eğer bu durum olmuş ise yeni balatalar diske adapte oluncaya kadar sıkıntı yaşanması bence normal balatalar yer edinecektir. Diskinizi bence eğer yıpranmış ise tornaya falan vermeyin derim bu benim şahsi görüşüm . Torna sonucu üzerinden alınacak 1 mm lik bir tabaka bile güven sorunu yaşatabilir. Bütçeniz uygunsa mutlaka sorunlu ise diskleri değiştirin hazır balataları yeni takmış iken.
            Benim söylediğim zımparadan kasdediyorsanız,torna değil zımpara diyorum yani ufak pürüzleri almak için,her yenı balatada bu sekılde olmalı aksı taktırde insigniada ki balata sesi kesilmiyor.

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
              Insignianın frenlerinin ısınması için aşırı freni zorlamanız gerekiyor bu güne kadar iki kere bende "Frenler ısındı" mesajı aldım ama ısınma sebebi belliydi Insigniadaki bu ön kontrol fren ısındı mesajı bir çok lüks araçta yok bu arada aslında frenlerin ısınması tamamen frenlerin yok olması manasında değil sadece mesafe uzazyabilir uyarısı aslında orjinal balata ve diskler gayet başarılı zamanında değişim yaparsanız bu tür sıkıntılar yaşamazsınız

Not:Insigniada Frenler ısındı mesajını çıkarmak bir marifet aslında
              Bana da öyle geliyor Muş'tan memlekete dönerken ara ara hızlanmak dışında yol izin verdiği sürece sabit 120 ile giderim. Bazen de arabanın hakkını veririm ama nedense böyle bir olayla karşılaştım Passat'ta hiç başıma gelmemişti. Onda 200lü hızlarda filan aynı şekilde yavaşladığım olmuştu da ne bileyim ilginç geldi bana. Bir iki kere daha ısıtmayı başarırsam daha yüksek performanslı disk-balata sistemine yöneleceğim

Disklerim de iyi durumda aslında. 1mm kadar aşınma mevcut ön ve arkada. Diskler orjinal. Normalde arabamın frenlerinden çok memnunum ve ne kadar pompalarsam pompalayayım şişmiyor. Isınınca şişti.
              1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl View Post
                Ben ne yaptıysam o uyarıyı çıkartamadım gerçekten,konuya gelirsek eğer diskleriniz şimdiye kadar değişmediyse acil değiştirin,bosch marka balata gayet iyidir iki takım bitirdim.
                Diskler iyi durumda aslında. Normalde frenim hiç şişmez. Arka arkaya pompaladığım olur ama şişme olmadı. Isınınca pedalın yukarı doğru şiştiğini hissettim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omunal View Post
                  Tornalık bir incelmesi yok aslında disklerin. Ön ve arkada 1mm en fazla 2mm incelme var. Araç ağır olduğundan mıdır nedir artık iki üç kere yüksek hızda fren yapınca soğutmak gerekecek standart donanımı

Yorum

Ben ön Arka Zimmerman Coat Z delikli fren kullaniyorum cok memnunum zaten paylasimini ve linkleri atmistim bakabilirsiniz . Eger frenleri bu denli isitabiliyorsan bu frenler isinizi görecektir.

Yorum

Ben ön Arka Zimmerman Coat Z delikli fren kullaniyorum cok memnunum zaten paylasimini ve linkleri atmistim bakabilirsiniz . Eger frenleri bu denli isitabiliyorsaniz bu frenler isinizi görecektir.

Yorum

İşleniyor...
                      X