Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rot Ayarı Yaptırdım Değerler Doğru Yapılmış mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Rot Ayarı Yaptırdım Değerler Doğru Yapılmış mı?

Bugün ne zamandır aklımda olan rot ayarını yaptırmaya gittim aracım bozuk yolda çok geziniyordu ve çukurlar ve dalgalanmalar direksiyonda oynamaya neden oluyordu ve sürüş keyfim kalmıyordu. Korka korka rot ayarına gittim acaba direksiyon da mi bir boşluk var diye. Arkadaş ayarları yaparken abi değerler çok bozuk rot ayarı yapınca birseyi kalmaz deyince rahatladim. Şuan çok mutluyum aracın yoldaki gidişi çok değişti direksiyonun toplaması müthiş oldu direksiyona bir ağırlık geldi 0 araç gibi oldu resmen. On takımda da boşluk olmayınca 35 lirayla bu işi hallettim. Değerlere birde anlayan arkadaşlar bakarsa iyi olur test ederken abi kontrol et sür aracı olmadı bir daha bakarız değerlere dedi.
    ​​​​​​
    Bu yapmadan önceki hali değerler baya kötü duruyor. Arkada da oynama yapıldı biraz arkanın da ayarı kaçmış çünkü.

İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Normalde testi kendisi çıkıp yapsa daha iyi olurmuş işin erbabı ise yaptığı ayarın araçtaki değişimini + yada - olarak hemen anlıyorlar 35 Tl ye araçtaki değişiklik hissiyatı hiç birşey değil bence bizim araçların jantları büyük olduğu için 6 ayda bir kontrole gitmekte fayda var.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
      Normalde testi kendisi çıkıp yapsa daha iyi olurmuş işin erbabı ise yaptığı ayarın araçtaki değişimini + yada - olarak hemen anlıyorlar 35 Tl ye araçtaki değişiklik hissiyatı hiç birşey değil bence bizim araçların jantları büyük olduğu için 6 ayda bir kontrole gitmekte fayda var.
      Aslında testi bizim yapmamız daha iyi. Çünkü her aracın direksiyon sistemi farklı misal ford grubu direksiyonu serttir çok yavaş toplar ve çukurlara dalma yapar ama kia hyundai grubu hissizdir çukuru falan hissettirmez size aynı zamanda toplaması çok iyidir viraj dönüşlerinde anında toplar direksiyon gibi farklı farklı hidrolik sistemleri var firmaların. Onun dışında toe biraz daha fazla verilse daha iyi olur gibi geldi bana toplaması biraz daha iyi olabilirdi viraj çıkışlarında. Bu unsur hariç rot ayarı iyi geldi bana özellikle direksiyonun kazandığı ağırlık müthiş oldu.
      İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Selam ben bi konu acmistim direksiyonda titreme var diye spacer takiliydi lastiktendir dedim kislik jantlari geri taktim yine titreme oldu , sonra ön spacerleri söküp tekrar yazliklari taktim titreme %80 azaldi cok azda olsa yine bir titreme hissediyorum . Balans ayari da yapildi . Yay degistirip spor yay taktim 30 mm acaba rot ayarimi bozuk araba 2014 model suana kadar hic rot ayari yapildigini zannetmiyorum ama yollarda düzgün . Aslinda rot ayari yaptirmaya korkuyorum bir keresinde Türkiyede bir rot balansciya rot ayari yapttirdim akabinde burda arabayi sattim alan adam kontrole getirdi resmen vida sikilmamis dedi zaten direksiyonda iyi toparlamiyor du . Titreme olayi sizce rot ile alakali olabilir mi? Güzelimnspacerleri mi söktüm dolapta duruyor bir yandan takmak istiyorum titresim artiyor arabaya da zarar vermesin diye de takamiyorum . Türkiyeye gelirken spacerleri getirip montaj ettirip rot ayari yapsam sorun düzelir mi ?o

Yorum

İşleniyor...
        X