Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Disk Değişimi ve Balata

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Disk Değişimi ve Balata

Merhabalar, bu hafta sonu aracımı 26.500 km de periyodik bakıma soktum.
    Disklerin garantiden değişmesi gerektiği sonucuna varıldı. Çünkü frenlerken bir titreme hissediyordum pedalda. Kafama şu takıldı diskler değişecek ama peki ya balatalar ?

Arka balatalar bu bakımda değişti zaten.
    Önler ise geçen sene değiştirmiştim ve Tarık bey daha 9-10 bin rahat gider değiştirmeyelim dedi. Bir daha ki servise değiştiririz dedi.

Lakin diskler değişiyor ise mantığım bana balatalarda değişmeli diyor?

Sizce ?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

astramda'da olan bir sıkıntı idi çözüm yolu ise sizin araca bulunan ile aynı bence disk balata bir değişmeli ama garantiden olunca yapmıyorlar.
    acaba ücretli yapılsa nasıl bir hareket tarzı olur servisin, aracınızın aynısına sahibim acaba bendede olacak mı diye bekliyeceğim.

Yorum

İkiside kontrol ediliyor 2009 modellerede balatadan kaynaklı disklerde aşırı çizilme oluyordu önce disk tornaya giriyordu tekrarlarsa balata ve disk komple değişiyordu sizdeki disk değişimi enteresan aslında normalde bu araçların ön disklerinden pek sorun olmaz acaba sıcak soğu kaynaklı bir diskte bir yamulmamı vardı diskteki titreme diskin balans yapmasından oluşur ya poryada bir sorun var yada diskte balatalarınızda sorun yoktur bence.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih bey malzeme hatalı olabilir diskin belki. eğer geçmez ise poryaya da baktıracağım. Zaten balatalarda sorun yok evet tamam eyvallah ama sıfır diskin üzerine kalibrasyon için ve çizik engellemek için yeni balata takılır ve diskle kalibre olur diye biliyorum. sonuçta üzerindeki balatalar disk eğriliğine göre şekil almıştır.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Mutlaka degisin, balatalar pahali degil zaten,diskler sökülmüsken temiz taze balatalari taktirin yoksa zaten 9 bin km sonra iscilik ödeyip degistirteceksiniz,hic olmazsa simdi 40 bin km düzgünce binersiniz,ondan sonra kim öle kim kala

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

İşleniyor...
          X