Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol bilgisayari ve depo ölçüm farki

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yol bilgisayari ve depo ölçüm farki

Arkadaşlar insigniadan önce 5.5 yıllık astra 1.3 ile mutlu mesut zamanlarım oldu hiç üzmedi yolda bırakmadı, gelelim konuya yol bilgisayarı ile depoya konulan yakıt lt farkına.

2013 yılında servise gittim ve yakıt alıyorum bilgisayar ile uyuşmuyor fark oluyo, sağolsunlar uzatmadan konuyu ön inceleme yapıldı izmir merkezle iletişime geçildi falan sonuç olarak bayiide testte tabi tutuldu araba.

Başladık test için depoyu doldurmaya ama araç dolu sayılır neyse doldurup bekliyoz aracın depo ağzına kadar geliyo mazot servis müdürü arkadaşim ile bi çay kahve içip tekrar depoya bakıyoruz ve yakıt koyuyoruz, bu işlem üç defa devam etti inanamadım depo zorla doldu, formen arkadaşim aracı aldı teste gitti yaptı geldi ekrana baktık 3.2 lt yazıyo yapılan yol 60 km yakın.

Tekrar depo full oldu 1.6 küsür aldı şaşırdım bire bir ölçüyor depo, sonra konuşmalarımız esnasında ortak fikrimiz deponun farklı bir yapıya sahip olabileceği fikri çıktı, sonrasında ise hiç depo ölçümü yapmadım ne gösterdi ise onu yakmıştır dedim ve bıraktım depo ölçüsünü.

Bu arada yaptığım km, ortalama yakıt ve kalan menzil ile kontrol yapıyordum. Demek istediğim insignia gibi bir aracın 1 yada 1.5 lt eksik göstermesi imkansız gibi geliyor bu kadar teknolojik araçta bunu atlamazlar ama Erzurum'a gidince servise soracam

Bence hiç bir sorun yok araçta.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Kışın şehiriçi 100 km'de bir litreden fazla fark çıkıyor. Uzun yolda şu an için son ölçümümde 0.3lt fark etti.
      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Bencede bir sorun yok araçta yakıt ölçüm parametrelere göre yapılıyor olay depo dolumunda çıkıyor deponun boşluğu depo kapağı arasından kaynaklanıyor

Yorum

1 lt fazla ölçse ne olur ölçmese ne olur bu kadar takıntı yapmanın anlamı yok ki. Deponuzu doldurursunuz bittiği zaman alırsınız. Bırakın km yakıt ölçümünü keyfinize bakın gezin eğlenin. Amacınız ekonomi ise zaten yanlış segmenttesiniz.

Yorum

Yol bilgisayarı ile depo ölçümü arasındaki fark biraz da akış metrelerin teknolojisiyle alakalı. Teknik olarak ayrıntılı bilgiye sahip değilim. alper88 anlatmıştı bana da. Hareketli koşullarda kalibrasyonun bozulmasıyla alakalı durumlar varmış.

Ben şimdiye kadar sadece 2 kere karşılaştırma denemesi yaptım. İlkinde 90'a sabitleyip hiç hızımı değiştirmeden 130 km yol yaptım. Ekran ve depo ölçümü birebir aynıydı, 5.3L. Diğeri ise tamamen şehir içi dur-kalk, ışıklar, düzü buldu mu gaza asılmalar ve yokuşlarda bile araç sollamalar şeklinde ilkinin tam tersi istikamette uç noktaları denemek amaçlıydı. Dolu depoyu bitirdim ve ekran 12.2L iken hesap 13.6L çıktı. Yani evet, yaklaşık 1.5L fazla çıktı ama ben o kullanma tarzımla en az 15L çıkar diye beklemiştim.

Kısaca ben şunu anladım ki fiziksel ölçüm dışındaki ekran değerlerini fikir vermesi açısından kullanmak gerek. Aracı tanıdıkça hangi koşulda ne yakacak zaten öğrenmiş oluyorsunuz. Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet.goktepe View Post
              1 lt fazla ölçse ne olur ölçmese ne olur bu kadar takıntı yapmanın anlamı yok ki. Deponuzu doldurursunuz bittiği zaman alırsınız. Bırakın km yakıt ölçümünü keyfinize bakın gezin eğlenin. Amacınız ekonomi ise zaten yanlış segmenttesiniz.
              Ne alakası var yanlış segmentle olmakla? Tüketim dert değilse neden 2.0 almak yerine 1.6 alıyor insanlar? Ben aracımın ne kadar yaktığını net olarak bilmek istiyorum ama bu kadar saçma sapan derecede fark eden tek arabam bu oldu. Ailemde VW ve Fiat var ama onlarda böyle saçma sapan farklar oluşmuyor.

LPG'Li passat'ta bile kalibrasyonu düzgün olduğu için yol bilgisayarındaki benzin verisini 1.25 ile çarpınca 100km'de yaktığı LPG ortaya çıkıyordu. Pompa hesabında da tutuyordu. Ne garip değil mi? İkisi de D segmenti ama birisi 2000 model araç ve fabrikasyon olmayan bir sistem, diğeri ise tamamen fabrikasyon sistem. 20 yaşındaki aracın hesapları şaşmıyorken 6 yaşındaki araba 1 litreden fazla şaşıyor.
              1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
              2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
              3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
              4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
              5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
              6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
              X