Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç boşta iken ,Gaza sabit basmama rağmen devir iniş çıkışlı olması normal mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç boşta iken ,Gaza sabit basmama rağmen devir iniş çıkışlı olması normal mi?

Bugün Tüvtürkte egzos muayenesi yaparken 2500 devirde sabit tutmamı istedi arkadaş.Boş viteste 2500 devire geldiğimde inip çıkıyor stabil durmuyor.Bu normal mi?
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Araç neydi hocam?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75 View Post
      Bugün Tüvtürkte egzos muayenesi yaparken 2500 devirde sabit tutmamı istedi arkadaş.Boş viteste 2500 devire geldiğimde inip çıkıyor stabil durmuyor.Bu normal mi?
      2010 model İnsignia sport tourer 180 bg. Lacivert olanından Ali Bey.
      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Normal değil oğuz hocam sanki boğaz kelebeği ve maf/map sensörlerin temizlenecek gibi duruyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
          Normal değil oğuz hocam sanki boğaz kelebeği ve maf/map sensörlerin temizlenecek gibi duruyor
          bilgi için çok Sağolun Fatih hocam. Video da çektim ama yüksek mb olduğu için yüklemedim. Bu temizliği odak Tarık yapar mı. Servisler pek kurcalamıyor demiştiniz sensörler için

Yorum

Yaparlar Tarık çözer bu işi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben sıralamaya başlayayım.

En basiti, boğaz kelebeği mafve map sensörlerini temizletin.
              düzelmediyse iş biraz daha derinleşir.

fakat, 2500' devir ibre oynaması mm cinsinden ise cok takmayın derim. Bariz bir oynama var sa başka.
              Rölanti nasıl?
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya View Post
                Ben sıralamaya başlayayım.

En basiti, boğaz kelebeği mafve map sensörlerini temizletin.
                düzelmediyse iş biraz daha derinleşir.

fakat, 2500' devir ibre oynaması mm cinsinden ise cok takmayın derim. Bariz bir oynama var sa başka.
                Rölanti nasıl?
                Rölantide düzgün. 2200-2500 devirlerde sabit tutmaya çalışıyorum. Ayağımı sabit tutuyorum Bayağı ibre oynuyor. O değilde Ali beyin çok takmayın kelimesine çok güldüm valla. Üstadın yazılarını okumaktan bize de mi geçti bu hassasiyet diye düşündüm. 2 sene de 3.000 km bile yapmamışım. Akıl mantık sat diyor ama kalbim bir türlü heee demiyor. Yerine muadil baktığım araç 3-4 katı. Onu Alıp aşağıda yatırmayı kalbimde bütçemde kaldıramaz.

Yorum

insignia'nın aynı fiyat bandında rakibi yok bu gerçek. Duygularınızı anlayabiliyorum.
                  Son zamanlarda da benim yapım değişti. Ben takmıyorum artık işin sonu yok.

Peki asıl can alıcı soru, devir ibresi baya oynarken motor sesi değişiyormu?
                  2500' değilde 2400 ya da 2600 devirde bunu yapıyormu?

Yorum

17 sinde ben tuvtürk de idim.. aynı aralıkta benim araç stabil di.. bence normal deil iniş çıkış.. çözümü fatih abi söylemiş zaten..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

insignia'nın aynı fiyat bandında rakibi yok bu gerçek. Duygularınızı anlayabiliyorum.
                      Son zamanlarda da benim yapım değişti. Ben takmıyorum artık işin sonu yok.

Peki asıl can alıcı soru, devir ibresi baya oynarken motor sesi değişiyormu?
                      2500' değilde 2400 ya da 2600 devirde bunu yapıyormu?
                      Motor sesi değişmiyor. 2000 devir sonrası yapıyor. Aküm Zayıf idi. Bundan olma ihtimali de varmıdır.

Yorum

Herkes normal değil demiş. Ben normal diyeceğim. Değişken zamanlamalı egzantirikli araçlarda boştayken gaza basarak 2500-3000 devirdeyken araç motoru rezonanstan dolayı devir ufak ufak yukarı aşağı yapar, sabit durmaz. Bunu sadece Opel değil her bahsettiğim benzinli motor yapıyor. Tecrübeyle sabittir, bu normaldir, zaten boştayken araç bu devirlerde yolda yürürken tükettiğiniz kadar benzin tüketmiyor, belki 3 belki 3,5ms enjektör işemesi oluyor araç boştayken bu devirlerde. Motor bu şekilde çalışmak için tasarlanmamış ki

Yorum

Aynı dalgalanma benim aractada var.sensörler 130000 kmdir ellenmedi belki ondandır..
                          2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nalbantoglu View Post
                            Herkes normal değil demiş. Ben normal diyeceğim. Değişken zamanlamalı egzantirikli araçlarda boştayken gaza basarak 2500-3000 devirdeyken araç motoru rezonanstan dolayı devir ufak ufak yukarı aşağı yapar, sabit durmaz. Bunu sadece Opel değil her bahsettiğim benzinli motor yapıyor. Tecrübeyle sabittir, bu normaldir, zaten boştayken araç bu devirlerde yolda yürürken tükettiğiniz kadar benzin tüketmiyor, belki 3 belki 3,5ms enjektör işemesi oluyor araç boştayken bu devirlerde. Motor bu şekilde çalışmak için tasarlanmamış ki
                            Ahmet,

2500 devir bandında ayrı bir inleme sesi vardı kullandığım 180HP iki aracımda.
                            O sesi bulabilmek için zilyon çeşit saat tamirhanelerde 2500' devirde sabit tutarak denemeler yaptık.
                            Devir hiç dalgalanmadı.

Yorum

Ahmet,

2500 devir bandında ayrı bir inleme sesi vardı kullandığım 180HP iki aracımda.
                              O sesi bulabilmek için zilyon çeşit saat tamirhanelerde 2500' devirde sabit tutarak denemeler yaptık.
                              Devir hiç dalgalanmadı.
                              Bana da stabil kalması daha mantıklı geliyor.Rölantide yapmaması sabit gazda yapması tuhaf geldi.
                              Umre seyahatim için bir müddet yurtdışında olacağım, gelince odaktaki arkadaşımız Tarık'a baktıracağım İnşallah. Gönlümde Ahmet Bey'in söyleminin doğru çıkıp az masrafla bu soru/sorunu çözmekten yana. Bu konu ile ilgisi olabilirmi bilmiyorum ama çok nadir tanık olsamda gaza bastığımda hemen almama,akabinde de kendi kendine gaz verme oldu 1-2 kez.Paylaşımlarda Fatih Hocamın bahsettiği sensörlerden kaynaklı olabileceği söylenmişti.Belki bu iki konunun sorunu aynı olabilir. Bilgilendirmeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu vesile ile de Hayırlı Cumalar dilerim. İnsignia team üyelerine Rabbimin kutsal mekanında Berat gecesinde dua edeceğim.Sizlerde dualarınızı eksik etmeyin dostlarım.

Yorum

İşleniyor...
                              X