Dizel otomatik araçlarmızın kullanımı, motor, yakıt ve activeselect şanzıman kullanımı ile paylaşımları sabit bir konu yapsak nasıl olur.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dizel otomatik kullanim ve herşey
Collapse
X
-
Aldığımdan beri 7.500km yaptım. Muş trafiğinde şehiriçi 12 litreye kadar çıkıyor kış şartlarında.
Uzun yolda 120 sabit 5.7 ile 6.2 litre arasında değişiyor ortalama tüketimi. Yük durumuna göre değişiyor.
Performanslı kullanımda ortalama 7 litre yakıyor.
Haftasonu Muş-Elazığ-Malatya arası 5 kişi + bagaj performanslı kullanımımda aracım ortalama 7 litre yaktı ve ilk defa ve iki kere balatalar aşırı ısındı uyarısı aldım. Fren de o anlarda şişti. Araç sürekli 120-170 arasında kullanıldı. Virajlarda 90-100'e düşüldü. Kalkış ve hızlanmalar yüksek gazla yapıldı. Ekonomi gözetilmedi. Sadece balatalar ısındıktan sonra son 20km'yi 120yle gittim ve manuel modda motor frenini kullanarak yavaşladım. Buraları bilenler bilir. Aşırı in çık yokuş vardır.
Şanzıman konusunda en ufak bir şikayetim yok. Şehiriçi bazen ilk 2 vitesi yüksek devirde atabiliyor yokuş durumuna göre. Özellikle frene basmadan hız kaybından dolayı vites küçülürse yapıyor.
Uzun yolda 120 sabitken yokuş görünce 5. vitese çekiyor. Manuel olarak 6'ya alıp devam ediyorum. Dijital hız 120'yse 119'a düşmüyor bile. Artık yokuş görünce vitesi genelde manuele alıyorum.
Şehiriçinde soğuk havalarda araç aşırı hantal. İlk kalkışı çok ağır olabiliyor. Resmen bağırıp kalkmıyor gibi. Zaten soğuğun etkisiyle motor traktör gibi oluyor
Vites geçişleri genelde sarsıntısız. Bazen performanslı kullanım sonra yavaşlamalarda 3'ten 2'ye düşüşte vuruntu var. Yazın serviste yağını değişirtmeyi düşünüyorum.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
-
Activeselect şanzıman sağlam bir şanzıman olarak ön plana çıktı. Hisli bir şanzıman olamadı. Hisli olamamasının sebeplerinden biride 6 ileri olması. Bu şanzımanı ara ara kendi hislerinizle takviye etmeniz gerekiyor. Benim deyimimle arada tokatlamak gerekli.https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: canbaz View PostActiveselect şanzıman sağlam bir şanzıman olarak ön plana çıktı. Hisli bir şanzıman olamadı. Hisli olamamasının sebeplerinden biride 6 ileri olması. Bu şanzımanı ara ara kendi hislerinizle takviye etmeniz gerekiyor. Benim deyimimle arada tokatlamak gerekli.
Yorum
Yorum