Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Multimedya sistemi sürekli kapanıp açılıyor.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Multimedya sistemi sürekli kapanıp açılıyor.

Merhaba,
    Geçen hafta 2013 model 1.6T Cosmo aldım, 1 haftadır mutlu mesut kullanırken dün akşam eve varmama 200 metre kalmışken mult. sistemi kendi kendine kapanıp açılmaya başladı.Sabah düzelir diye umudum vardı ama sabah işe gelirken de devam ettiğini gördüm.
    Multimedya sistemi ve altındaki tuşların elektriği kesiliyor ve sonra geri geliyor. Bu durum bazen anlık oluyor, bazen 3-4 saniye sürüyor. Bazen her 5 saniyede bir kapanıp açılıyor, bazen 1-2 dakika kapanmadığı oluyor. Ekran kapandığında ses de gidiyor... Sanki birisi fişi çekip takıyor.
    Benzer bir durum yaşayan var mı?
    Bu durum neden olabilir?
    Aracın sağını solunu söktürmeden ilk olarak nerelere bakılması gerekir?
    Ankara'da böyle bir problem için en güvenilir elektrikçi kim/kimler; tavsiye verebilecek var mı?
    Şimdiden teşekkürler.

Yazmayı unuttum. Araçta arıza ışığı vs gibi bir durum yok. Fark edebildiğim kadarıyla kesinti olan başka bir elektronik aksam da yok...

Yorum

akü kutup başını söküp bir kaç dakika bekleyin ve tekrar takıp deneyin. düzelmez ise, soketlerden biri çıkmış olabilir. en iyisi servisten destek almak. geçmiş olsun.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Teşekkürler.

Net'te biraz araştırma yaptım, bir noktayı atladığımı fark ettim. Araç son 5-6 aydır yatıyormuş; kutup başlarında veya kablolarda korozyon vs olabilir diye düşünüyorum.

Yorum

Acaba servise mi gitmek gerek yoksa iyi bir elektrikçiye mi? (Servis direk teybi falan söker mi diye korkuyorum...)

Yorum

Geçmiş olsun 4-5 ay önce benzer bir durum benim de başıma geldi. Sistem 10-15 sn çalışıyor sonra kapanıp yeniden açılıyordu. Serviste intellilink güncellemesi yüklenerek aorun çözüldü.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
            2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Elektrikçiler dokunmadı bile, "teyp bozuk" dediler.

Servise sordum, yazılım güncellemesi yapılacak, düzelmese insan-bilgisayar arabirimi değişecek ki çok maliyetli olur dediler. Servisten çıkınca düzeldi, şu an kapanıp açılma yok.Tekrar yaparsa servise gidip yazılım güncelleyeceğim.

Yorum

Doktor hasta ilişkisi gibi olmuş. Umarım tekrarlamaz.
                34HZD10

Yorum

Böyle arızalardan nefret ederim zaten... Bozulacaksa bilinen bir yeri bozulsun...

Yorum

Güncellemeyi yaptırdınız mı peki?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Şu anda bir problem olmadığı için güncellemeyi yaptırmadım. Problem muhtemelen tekrarlayacak, o zaman güncellemeyi yaptıracağım ki güncellemeden sonra düzeldi mi düzelmedi mi emin olup, ona göre hareket edebileyim. Ayrıca güncelleme için aracın yarım güne yakın serviste kalması gerekiyor, o yüzden biraz zahmetli. Fiyat olarak da 132 lira verdiler.

Yorum

Arkadaşlar o gün iş güç derken yazmayı unutmuşum.

Servise gittiğimde aracı aldığım arkadaşı aradım," kumanda pili bitiyordur, pili değiştir" dedi. İlk önce pek mantıklı gelmedi ancak "hareket halindeyken anahtar ile kurulan bağlantı kopuyor ve bağlantı koptuğunda multimedyanın elektriğini kesiyor" olabilir diye düşünerek, serviste beklerken kumanda pilini değiştirdim ve ondan sonra tekrarlamadı... Bilginiz olsun, benzer bir durum oluşursa önce anahtar pilini değiştirin. Belki güncelleme hareket halindeyken elektriği kesmeyi kaldırıyor olabilir.

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler....

Yorum

1.5 yıl sonra aynı problem yeniden başladı. 2 gündür bu şekilde, kumanda pili değiştirmek de işe yaramadı. Sanırım geçen sefer tesadüfen çözülmüş.

Birazdan inip akü kutup başını sökmeyi deneyeceğim, olmazsa yazılım güncellemesi denenecek.

Geçen zamanda benzer bir sorun yaşayan, duyan var mı?

Yorum

geçmiş olsun sigorta panelinde acaba bir gevşeklik olabilir mi ilgili sigortanın. ilgili sigortayı bulup acaba kontrol etseniz. bastırıp yerleştirme ya da yeni bir sigortayla değiştirme, sesin falan gitmesi komple yazılımdan ziyade elektrik kesintisi gibi geliyor sanki. multinin buton ışıklarıda sönüyor sanırım.
                              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                              X