Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik şanzıman geri kaçırma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Otomatik şanzıman geri kaçırma

selamlar arkadaşlar, aracım insignia 2017 cosmo, hafif rampada R konumunda aracın öne dogru yavas yavas kaydigini gordum ve ayni sekilde D konumunda da aynisi oluyor, bu durum şanzımanın karakteristik özelligimidir ya da bir sorun mudur

Insignia şanzımandan kilitleme mekanizması yok rölanti ve yolun açısına göre araçta kayma söz konusu olur kaynaması için gaz ile desteklenmeli yada frene basilmali

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sagolasın abi saygılarımı sunuyorum

Yorum

Bunun sebebi araçlarımızda yokuş kalkış desteği olmadığı için rolantide motorun ürettiği tork, aracın yer çekimine doğru uygulanan kuvvetine yeniliyor ve kaçırma yapıyormuş gibi oluyor. Bence araçlarımız 1650-1700 kilo değil de 1400kilo olsaydı bu şekilde bir sorun olmazdı. Ben geri kaçacak gibi yaparsa bazen el frenini çekiyorum. Hareket edeceğim anda gaza çok hafif basıp çekiyorum. El freni inmeye başlıyor. Çok kısa bir süre sonra da gaza tekrar basıp kalkışımı geri kaçmadan yapıyorum.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

araçlarımızıda yokuş kalkış desteği ta otomatikte gerek yokki zaten?
          Örneğin rampada frenden ayağımı çektiğimde 3-4 saniye araç kaymıyor zaten gaza basmanı bekliyor. böylece araç hiç kaçmıyor.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Aynen yokuşa göre aracı tutuyor zaten, bu zamana kadar hiç geri kaçırmayla ilgili problem yaşamadım, araç bu probleme yer bırakmıyor zaten.
            InsigniaTEAM

Yorum

Bu soruya daha ayrıntılı cevap vereyim.

Az eğimli yollarda ayağınızı gazdan çektiğinizde araç gitmek istediğiniz yöne göre ileri veya geri kaymaz hatta eğim az ise gidilecek yöne hareket dahi yapar. Hillholder da devreye girmez.
              Biraz daha eğimli yollarda hillholder devreye girer 3sn aracınızı tutar bu 3sn sonunda gaza veya frene basmazsanız araç kayar. Rolentide şanzımandan gelen aktarım kaymayı yenemez.
              Çok dik yollarda DİKKAT hilholder devreye girmez eğer elektronik el frenini kullanmazsanız aracınız frenden ayağınızı çeker çekmez kayar. Sıkıntılı yerlerde arabanızı vurabilirsiniz. O yüzden çok dik rampalarda elektronik el freni kullanın.

Yorum

Tesekkurler degerli cevaplariniz icin

Yorum

Genel olarak tutuyor zaten. Bahsettiğim dik yokuşlardı.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
                  X