Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6T 170ps AT6 - 2013 model - Motor Yağı ve Şanzıman Yağı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6T 170ps AT6 - 2013 model - Motor Yağı ve Şanzıman Yağı

Merhaba,

Aracı dün aldım, 2013 model Insignia 1.6T 170ps AT6 Cosmo; 15.000 km'de... Yıldan dolayı bakımları yapılmış ama son bakımı yapılmamış (Ocak'ta yapılması gerekirken); dolayısıyla bakım zamanı geçmiş durumda. En kısa sürede bakım yaptırmayı ve yine 3 yıllık bir araç olduğundan (2014 çıkışlı) şanzıman yağını da değiştirmeyi düşünüyorum.

Servislerin kullandığı yağları kullanmak istemiyorum, hem piyasadan daha pahalıya satıyorlar hem de Petrol Ofisi gibi markaları kullanıyorlar. Ben Renault kullanırken de her bakımda yağımı kendim götürüyordum, yine öyle yapacağım.

Sorularım şunlar; başlıktaki aracın motor yağı standardı Dexos 2'ymiş, doğru mudur? Yağ kapasitesi 5.5 litre görünüyor, bu durumda 6 litre mi almalıyım?
    Yine başlıktaki aracın şanzıman yağı standardı nedir? Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?

Teşekkürler.

Aynı araçtan kendisinde bulunan aSya daha sağlıklı tavsiyelerde bulunacaktır. Şöyle etiketleyeyim kendisini.

Yorum

Dexos 2 onayı olan 5/30 bir yağ kullanabilirsiniz. 5.5 lt filtre dahil yetiyor diye biliyorum.
      .
      Şanzıman için dextron 6 kullanılıyor. Değişimi yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.
      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Tekrar olmus
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

bu yağ http://www.hepsiburada.com/gm-orijin...e-p-OTYAG13512
          ancak 170 hp lik sidi motor yağ kapasitesi 5,5 lt. 5 lt yağ tam geliyor.filtre de takılınca 5,5 a yakın oluyor. ben linktekinden 2 adet aldım 5lt koydum

Yorum

Cevaplar için herkese teşekkürler. eto1907 ben o yağı kullanmak istemiyorum, Petrol Ofisi üretimi bir yağ ve ben kalitesiz bir yağ olduğunu düşünüyorum. (Zaten fiyatı da biraz ipucu veriyor)

Sabah kullanma kılavuzunu inceledim, Türkiye için benzinli araçlarda Dexos 1 tavsiye edilmiş. Dexos 1 veya Dexos 2 uyumlu Castrol, Mobil, Elf gibi bir markanın ürününü almayı düşünüyorum. 6 litre alırım, biraz artması sıkıntı değil.

Şanzıman yağı için de dextron 6'yı bir araştırayım.

Yorum

Bu arada GM'in oldukça uygun fiyatı nedeniyle bu yağdan alıp 15.000 yerine 10.000 km'de bir değiştirmek de 2. bir seçenek olarak aklıma yattı.

Yorum

Bu GM yağlar tam sentetik mi? Bazı ürünlerin kutularında tam sentetik oldukları belirtilmiş :

Bu arada şanzıman yağı Dexron 6 standardında ancak kaç litre almalıyım?

Yorum

Şanzıman için atf 6 dexron ııı uygundur. Yaklaşık 6 litre

Motor için sae 5w30 dexron II değil.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Aracınız hayırlı olsun kaça aldınız bende bakıyorum aynı araçtan fikir olur.

Yorum

Ben 75'e aldım. Araç sıfır gibi... 40-50.000 km'lere çıkarsanız 71-72'ye bulabilirsiniz.

asya; aracın kullanım kılavuzunda önerilen yağ Dexos I... Avrupa ve ABD için ise Dexos 2 önerilmiş. (Sanırım değişim periyotu daha uzun olduğu için daha dayanıklı bir yağ gerekiyor)

Yorum

Konuyu hortlatıyorum.

2011 model 2.0 CDTI için şanzıman yağı değişimi yapmayı düşünüyorum.

Sanayide "şanzımancı" 200 liraya değiştiriyor fakat anlamadığım nokta o fiyata normalde o kadar yağı almak bile mümkün değil. Dexron 6 standardında dikkat ediyor mu ondan da emin değilim.

Yağımı kendim alıp gitmeyi düşünüyorum.

Standart GM yağın litresi 38 lira : https://urun.n11.com/motor-yag-katki...E&gclsrc=aw.ds

Daha iyi olduğunu düşündüğüm Liqui Moly ve Motul ise 44 ve 39 lira :
                        Modern ve yüksek verimli katkı bileşenleri barındıran sentez teknolojili yeni nesil otomatik şanzıman yağı. Uzun şanzıman ömrü ve uzun yağ değişim aralığı sağlar.

MOTUL 305-105774 | Şanzıman ve Direksiyon Yağı Dexron 6 (1 LT), 379,90 TL. Bu ürünü kredi kartına taksit kolaylığı ile satın alabilirsiniz.

Tavsiyeniz var mı? Kaç litre almak gerekir?

Yorum

Bir de Mannol var, 34.50 : https://urun.gittigidiyor.com/otomob...ayli-322854277

Castrol 40 lira.

Düzeltme, GM yağ 31-32 lira civarında bulunabiliyor.

Yorum

Yetkili serviste sadece değişim için 180 lira istediler. Yetkili servisler vakumlu cihazla mevcut yağı boşaltarak mı yağ değişimi yapıyorlar?

Yorum

şanzıman yağını vakumlu değil normal altta tıpası var oradan boşalttıklarını gördüm eğer servis dışında değiştirecekseniz mutlaka yetkili servisten kullanılacak yağın kodunu alın

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

İşleniyor...
                              X