Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2017 insignia 1.6 dizel otomatik yakit tüketimi hakkinda !

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Aracım 8500 Kmde. Oratalama yakıt değerim 6.8 gösteriyor. Geçen hafta 2000 km lik bir uzun yol tecrübesi yaptım. 120 - 170 km arası değişken hızlarda kullandım ve 5.7 litre tüketim değeri gösterdi.
    Gösterge değerleri çok güzel fakat, daha önce de bahsettiğim gibi depo tüketimi hep %15 fazla oluyor. Uzun yolda bu problem olacak mı merakı içindeydim. 5.7 litre gösterge değeri gerçek tüketimde 6.5 litre oldu. Aracımın stil paket oluşu, jantların 19 olması araçta bir kalibrasyona mı ihtiyaç var sorusu sorduruyor kendime. Hiç şaşmadan her yol ortamında %15 fazla gerçek tüketim değeri sizlere de ilginç gelmiyor mu?
    Insignia Cosmo 2016 1.6 Dizel 136HP AT6 + Stil Paket + Rhytm Ahşap Dekor

Yorum

8200 km de ortalama değer ile depo farkı oluyor, 5,8 lerde iken dolum sonrası hesaplayınca 6,5 civarında, uzun yol denemesi yapmadım, zamanla düzene girecektir diye tahmin ediyorum.

Yorum

Aracım sport paket bir depo en fazla 660 km yapıyorum. şehir içi ortalamam 9 dan daha düşmedi. şehir dışı 6-7 yakıyor araç. muadil araçlar aynı ortamda şehir içi 900 km yapıyor diye sordum hem serviste hem çevremde şu an 5500 km yi gördü araç ve yakıtta hiçbir şekilde düşüş yok. defalarca servise gittim yok rodaj dediler yok düzelir dediler hiçbir düzelme yok ve bir depo 600 km yapmak 65 lt yakıt ile çok ağır geliyor bana

Yorum

Kısa mesafe mi kullanıyorsunuz? Trafik, lastik basınç, hava koşulları ve uyum süreciniz etkili. Ankara da rahat bir depo ile 1000 km yol yapıyorum.

Yorum

İşleniyor...
          X