Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far hakkında bir soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far hakkında bir soru

Arkadaşlar merhaba,
    AFL farların verdiği ışığın sağ ve sol far için aynı hizada olması gerekmiyor mu? Bugün avm otoparkında duvara karşı durdum ve baktım. Sağ far sola göre biraz aşağıyı aydınlatıyor. Bu normal midir? Sizde de böyle mi durum? Bu farlar için manuel bir far ayarı yapılmıyor değil mi? Sağ far diğerine göre daha aşağıda duruyor olabilir mi? Farlar kapalıyken sağ farın merceği sol fara göre biraz daha aşağı bakıyor gibi.
    Resimleri ekledim, yorumlarınızı rica ediyorum.

20170409_154857.jpg20170409_154909.jpg20170409_155014.jpg
    20170409_154757.jpg20170409_154730.jpg
    Son düzenleme: leondeniz; 09.04.2017, 19:19.
    Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

AFL çok yetenekli bir aydınlatma sistemidir direksiyon yönünden başlayıp direksiyon açısına göre aracın body controlune göre ve ortama göre hiza yağmura vs... Birçok test sonucunda en ideal aydınlatmayı farlara göre ayarlayıp sonuç üretiyor farlarda farklılık olabilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih bey bu durum normaldir diyebilir miyiz yani? Dünden beri kafama takılıyor, farlar ayarsız mı acaba diye. Servise götürüp far ayarlarını kontrol ettirmeyi bile düşünmeye başladım çünkü.

Yorum

Daha önce ellenmediyse normaldir

şunu untmayın her zaman bir taraf daha yoğun yanar trafik yönüne göre sol ve sağ farklı oluyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

farlarınızda bir hizasızlık durumu var gibi. far kontrol ünite düğmesinin AUTO da olduğunu varsayarsak ve araç düz zemindeyse bir ayarsızlık var gibi duruyor.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Far ayarı bozuk, en kısa zamanda yaptırın derim. Bu şekilde ya karşıdan geleni kör ediyor yada sağ tarafı aydınlatmıyordur. Normalde olması gereken aşağıdaki gibi;

Son düzenleme: cagri; 11.04.2017, 11:06.
            InsigniaTEAM

Yorum

Çağrı bey eklediğiniz resmi göremiyorum, linkten de bir şey gelmiyor. Bu far ayarını servisler haricinde istanbul anadolu yakasında yaptırabileceğim önerebileceğiniz bir yer var mıdır?

Yorum

benim araçta çizgi halinde görünüyor

Yorum

Düz bir zeminde benim iki far çizgisi aynı hizada . Aşağı yukarı fark oluşmuş gibi sizde...

Yorum

Far ayarı gerekiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: leondeniz View Post
                      Çağrı bey eklediğiniz resmi göremiyorum, linkten de bir şey gelmiyor. Bu far ayarını servisler haricinde istanbul anadolu yakasında yaptırabileceğim önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
                      Tekrar bakabilirsiniz, smiley yüzünden bozulmuş.
                      InsigniaTEAM

Yorum

İlginiz için teşekkürler. Servisi aradım onlarda iki far çizgisinin aynı hizada olması gerektiğini söylediler. Getirin ayarlayalım oda bizden olsun dediler. Cumartesi gidip serviste ayar yaptırıcam.

​​

Yorum

İşleniyor...
                        X