Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arkadaşlar LPG + Benzin Kullanıldığında Ortalama Yakıt Veren Bir Çalışma Yaptım.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
    Ben depoyu doldurup aldığım litre,yaptığım yol ve verdiğim paraya göre hesaplıyorum. Ş.İçi ortalama 50-55krş çıkıyor. Bu araçlarda depoda kaç litre yakıt kaldığını gösteren bir özellik varmı? Daha önceki aracım megane1'di (aldığımda 5 yaşındaydı ve 11 senelik mazimiz var,aracını sevince kolay kolay ayrılamıyor insan) ve yol bilgisayarına basarak kontağı çevirdiğinizde açılan menüden depoda kalan benzin miktarını görebiliyordum.Bunda bi yolu varmıdır?
    Menü içerisinde benzin deposundaki yakıtın kaç km daha gideceğini gösteren bilgi mevcut.

Ben şöyle yapıyorum. Lpg depomu fulleyip, benzin depomdaki kalan km bilgisini de güncelliyorum. Önemli olan ne kadar yakıt alıp, kaç km gidildiği olduğuna göre, tam sağlıklı bir sonuç elde edebiliyorum. Tabloyu detaylı incelerseniz, 413 tl'lik benzin + lpg yakıt almışım. Toplamda 985 km yol yapmışım, ama depomda hala 300 km'lik benzin olduğunu gösteriyor. 985+300=1285 km 413/1285 =0,322 krş km'de yakıt hesabım çıkmış. Muhtemelen bir sonraki lpg altığımda, depoda kalan benzin miktarı 250 civarında olacak, 300 yazan değeri (turkuaz bölüm) 250'ye çekeceğim, sonrasında yaptığım km'ye böleceğim. Muhtemelen aylık olarak burada paylaşacağım. Teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kursat42 View Post

Menü içerisinde benzin deposundaki yakıtın kaç km daha gideceğini gösteren bilgi mevcut.

Ben şöyle yapıyorum. Lpg depomu fulleyip, benzin depomdaki kalan km bilgisini de güncelliyorum. Önemli olan ne kadar yakıt alıp, kaç km gidildiği olduğuna göre, tam sağlıklı bir sonuç elde edebiliyorum. Tabloyu detaylı incelerseniz, 413 tl'lik benzin + lpg yakıt almışım. Toplamda 985 km yol yapmışım, ama depomda hala 300 km'lik benzin olduğunu gösteriyor. 985+300=1285 km 413/1285 =0,322 krş km'de yakıt hesabım çıkmış. Muhtemelen bir sonraki lpg altığımda, depoda kalan benzin miktarı 250 civarında olacak, 300 yazan değeri (turkuaz bölüm) 250'ye çekeceğim, sonrasında yaptığım km'ye böleceğim. Muhtemelen aylık olarak burada paylaşacağım. Teşekkürler.
      Malesef benim araca lp uyumu olmadığı için takmak istemiyor ustalar.Bir önceki aracım lpg'li olduğu için 40lt lik lpg ile Ş.içi 420 ila450km yol yapıyordum ki buda sakin değil normal kullanım ve harika değerlerdi benim için.Ama şuanki aracımla Ş.içi sakin sakin gidiyorum

Yorum

You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

Yorum

İşleniyor...
        X