Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sifir arac - akü boşalmiş

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sifir arac - akü boşalmiş

Arkadaşlar selam,

Aracımı Pazar gununden bu yana çalıştımıyordum. Bu sabah işe gitmek için aracın düğmesine bastım ve ilk başta saçmaladı. Ekranda hata kodları..vs verdi. Marş basmadı, sonra tekrar denedim filan tık yok.

Düğmeye basıyorum tık tık yapıyor ve çalışmıyor. Tavan lambası yanmıyor..vs sonuç olarak tahminim akü boşalmış. Böyle bir durum nasıl olabilir? Aracım 5000KM de. ciddi anlamda sabah sabah morelim bozuldu. Başka araçtan takviye etmek dışında bir çözüm yok sanırım.

Sizlerin var mıdır önerisi?

akü olmayabilir, ekranda yazan hata kodlarını buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz. ama en güzeli servisi arayarak destek isteyin. hemen takviye denemeyin derim. Akü ise de garantiden değiştirilebilir. Çünkü akü boşalmasını engellemek için koruma var araçlarımızda. tavan lambasını dahi açık unutsanız bir süre sonra akü kritik seviyeye gelince devreye girip çalışan aksamı kapatıyor.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Geçmis olsun. Anlattığınız şey akü sorunu gibi. Kaçak yoksa kısa sürede bitmemesi lazım aslında.
      .
      Takviye ile çalıştırın. Serviste aynısını yapacak. Akünün üstünde akü durumunu gösteren bir bölüm var. Oradan bakın, akü sağlamsa biraz yol yapınca toplayacaktır zaten
      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
        akü olmayabilir, ekranda yazan hata kodlarını buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz. ama en güzeli servisi arayarak destek isteyin. hemen takviye denemeyin derim. Akü ise de garantiden değiştirilebilir. Çünkü akü boşalmasını engellemek için koruma var araçlarımızda. tavan lambasını dahi açık unutsanız bir süre sonra akü kritik seviyeye gelince devreye girip çalışan aksamı kapatıyor.
        hocam abu arada, Cumartesi günü gece tavan lambasını açık unuttum, pazar günü kapattım. Pazar günü en az 100 km yol yaptım.Buna rağmen normale dönmesini bekliyordum.

Yorum

işte onun için akü olmayabilir dedim, siz yine de bir gösterin, akü değişebilir, başka sorun varsa tespit edilir. Servise bir gösterin. Olmadı tekrar takviye ile çalıştırıp yol yapın. Ama zaten 100km yol yaptım açık unuttuktan sonra diyorsunuz.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Yol yardımı aradım, araç başında olmam gerekiyormuş. Akü takviyesi yaptıktan sonra servise götürmem gerekiyormuş. Bakalım biraz uğraşacağız görünüyor.

Yorum

Sayın arkadaşım tavan lambası gece boyunca açık kalmış ise ve de aracınızda 50000 Km 'de akünüz o nedenle tükenmesi yüksek ihtimal. Aracınız ile her ne kadar 100 Km yol yapsanız da bitmiş bir aküyü şarj edemeyecektir . Sonuçta işlem çok basit sanayi de herhangi bir oto elektrikçisinde akünüzü ölçtürün akü zayıf kalmışsa bir gün sabah arabanızla oto elektrikçisine gidip akünüzü bırakın onlar size idareten bir akü takarlar akşama kadar şarja bağlasınlar .Yapılacak işlem ile akünüz toparlanır kendine gelir ise sıkıntı yok . Ama toparlamaz şarj tutmaz ise akü hücreleri bitmiş demektir ki o zaman yeni akü alma yolu gözükür.

Yorum

Çok nadirde olsa Akü üretimden dolayı hatalı olabilir akü içindeki madenden bir küçük yaprak kırılıp düştü ise direkt kısa devre yaparak aküyü bitirir çözüm servise gidilir aküyü teste tabi tutarlar ve sorunlu ise değişimi yapılır garanti kapsamı dışında ise hiç uğraşmayın sıfır akü takın gitsin servislerde orjinal akü pahalıdır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu arada 3 gün önce sanayide 15 yıldır tanıdığım oto elektrik ustasının yanına bir çay içmeye gitmiştim kendisi ismini vermeyeceğim ama çokkkk bilindik hem Türkiye hemde yurt dışı pazarında neredeyse 1. sırada olan bir markanın 20 yılı aşkın süredir bayiliğini yapmakta ve inanın şunu söyledi " hocam bu marka aküyü 6 yıl öncesinde taktığım araba halen o akü ile karşıma geliyor ama bugün aynı marka aküyü taktığım arabalar 3 en fazla 4 yıl dayanmıyor .Kaliteyi düşürdüler maalesef " demişti. Ben onun yalancısıyım ama gerçekten son zamanlarda her şeyde böyle değil mi durum?

Yorum

Arkadaşlar yorumlar için tesekkurler.

araç Aralık 2016 de aldım daha 4 aylık. 5000KM de

Opel yol yardımı aradım, ciddi anlamda yardımcı oldular. Çok hızlı geri dönüş yaptılar ve bana en yakın yetkili servis hemen geldi (aynı servis aracı aldığım yer PENDİK - ATM), akü bağladılar ve araç çalıştı. Sonrasında aracı servise bıraktım, herseyini kontrol edecekler bakalım. Aracı yarın teslim alacağım.

Buradan detayları paylaşırım yine.

Yorum

Geçmiş olsun. Pazar günü akünüz zaten tavan ışığından biymemiş ve üstüne yol da yapmışsınız. Yani sizin ışık açık unjtmanızla bir alakası yoktur bence. Kaldı ki lamba da küçük birşey. Multimedya sisteminiz varsa o bitirmiş olabilir.

Yorum

Benim gözlükleri değiştirme zamanı iyice gelmiş 5.000 km 'yi 50.000 km diye görmüşüm çok özür dilerim arkadaşlar

Yorum

Akü Tavsiyesi
                          Arkadaşlar aracım 1,6 170 beygir SIDI. Aracımın aküsünü değiştireceğim. Hangi marka ve kaç amper akü önerirsiniz? Orjinali 60 amper. 72 amper almanın bir avantajı var mı? Yoksa zararı mı dokunur? Serviste taktırmayacağım için araçtaki yerine tam olarak oturan bir model biliyormusunuz? Yardımlarınızı bekliyorum.
                          Son düzenleme: opel2013; 01.04.2017, 06:21.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opel2013 View Post
                            Akü Tavsiyesi
                            Arkadaşlar aracım 1,6 170 beygir SIDI. Aracımın aküsünü değiştireceğim. Hangi marka ve kaç amper akü önerirsiniz? Orjinali 60 amper. 72 amper almanın bir avantajı var mı? Yoksa zararı mı dokunur? Serviste taktırmayacağım için araçtaki yerine tam olarak oturan bir model biliyormusunuz? Yardımlarınızı bekliyorum.
                            Merhabalar ben Mutlu 66Ah kullanıyorum 2014 üretimli ve son zamanlarını yaşıyor artık. Tahminimce 72Ah de sığar yerine tercih size kalmış ancak hangi marka olursa olsun CCA(Soğuk Marş Akımı) yüksek olan akü tercih edin..
                            Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
                            +DVD 800 Navi
                            +19" Jant
                            +Prins Vsı 1.0

Yorum

Magneti marelli marka taktırdım 2 ay kadar önce, aracı uzun süre çalıştırmasam bile marşa basar basmaz alıyor, 72 amper olması lazım.
                              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
                              X